I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Johanneshov - Blåsut

Sofielundsplan 57, 1tr

 • 22 kvm
 • 1
 • rum

  2 250 000 kr

  Välkommen

  Optimalt planerad etta i populärt område med 1 min till tunnelbana Blåsut, 12 min till city. Lägenheten har ett fritt läge med kvällssol mot park och ett väldisponerat rum med fint ljusinsläpp. Matplats för 4 personer vid burspråk med dubbelfönster.

  Bra planlösning med fräscha ytsikt och parkettgolv, renoverat kök och badrum samt bra förvaring i klädkammare och fyra garderober. Köket är smakfullt renoverat med gott om arbets- och förvaringsutrymmen samt fullt utrustad maskinpark så som spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Badrum med duschhörna, vägghängd wc, handdukstork, och ett handfat med spegelskåp och kommod för extra förvaring. Hall med avhängningsmöjligheter i form av vägghängda krokar.

  Bra läge nära tunnelbana Blåsut. Inom promenadavstånd finns grönskande ängar på Nytorps Gärde och Globen shopping.

  Lägenheten fördelar:

  • Optimalt planerad etta med låg avgift.
  • Stort fönster i ogenerat läge mot grönskade gård.
  • 1 minut till tunnelbana Blåsut, 12 minuter till stan.
  • Renoverat badrum och kök samt fräscha ytskikt.
  • Mycket förvaring i klädkammare och fyra garderober.
  Pris
  2 250 000 kr /Bud
  Adress
  Sofielundsplan 57, 1tr
  Yta
  22 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1 av 3
  Avgift
  1 418 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (98 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till framgång. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    73
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Sofielundsplan 57, 1tr
    Postnummer
    121 35
    Postort
    Johanneshov
    Område
    Blåsut
    Boarea
    22 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Nej
    Trappor
    1 av 3
    Andelstal
    0,02100
    Andelstal avgift
    2,63
   • Föreningen
    Namn
    Brf Pastellen 1
    Byggår
    1944

    Allmän information

    Brf Pastellen 1 förvärvade fastigheten 2009 och innefattar 22 lägenheter varav 4 hyrs ut som hyresrätter, vilket är en bra dold tillgång. Föreningen har två trappuppgångar på Sofielundsplan 55 samt 57. Fastigheten innehar tomrätt.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Frånluftsventilation

    Renoveringar

    1993 Stambyte.
    1993 Nya elcentraler installerades.
    2009/2010 Uppförande av tvättstuga.
    2010 Uppförande av ny sophantering.
    2010 Installation av säkerhetsdörrar.
    2010 Fjärrvärme.
    2011 Radonmätning.
    2011/2012 Renovering samt byte av fönster i burspråk.
    2015 Tilläggsisolering av vindsvåningsplan.
    2015 Ombyggnation av en 4.a till en 3.a samt en 1.a.
    2019 Fasadrenovering - här ingår även fönsterrenovering, byte av entrédörrar, renovering av trapphus samt omdränering av källare.
    2020 Fortsättning av dränering trappbelysning samt målning i trapphus.

    Övriga utrymmen

    De gemensamma utrymmena i föreningen består av en tvättstuga och cykelrum som även fungerar som barnvagnsrum.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 10 dec 2015
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 418 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Bredband
    256 kr/månad
    Summa driftskostnader
    456 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!