I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Zinkensdamm

Hornsgatan 94, 7tr

  • 45 kvm
  • 2
  • rum

    5 750 000 kr

    Välkomna

    Topprenoverad vindslägenhet med takterrass, totalt 53 kvm. Centralt belägen högst upp i huset på Hornsgatan 94 nära Zinkendamm och Mariatorget ligger denna lägenhet inhyst i den tidigare råvinden. Den unika planlösningen skänker särpräglad charm med snedtak och stor terrass i anslutning till köket där större eller mindre sällskap högt ovan Hornsgatan kan avnjuta eftermiddagssol samt middagar i kvällssolen med betagande utsikt över Södermalms takåsar.

    Våningen är uppvärmd med vattenburen golvvärme. Lägenheten disponeras med vardagsrum och modernt fullutrustat kök med matplats i öppen planlösning samt utgång till terrass med markis. Sovrum med elegant intilliggande badrum, en suite. Bostaden har genomgående planlösning med fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Här erbjuds generös takhöjd och genomgående smakfulla färg och materialval. Med påtaglig finess i varje detalj kombineras här modern estetik sömlöst med funktionalismens ideal. Varje yta är optimalt utnyttjad för ett vackert, bekvämt och funktionellt boende med generös förvaring och gott om utrymme för den inredningsintresserade att efter egen smak och tycke här inreda sitt drömboende.

    Här bor du på bekvämt gångavstånd mellan de tre knutpunkterna Slussen, Hornstull och Södra station varifrån du smidig tar dig vart du vill i staden med buss, tunnelbana eller pendeltåg. Ett fantastiskt utbud av kultur och nöjen ligger bokstavligen utanför dörren. Några minuter bort ligger Mariatorget med sitt rika och populära utbud av barer och restauranger. Smått legendariska Montelius väg och Skinnarviksberget ligger även det några minuter bort och Hornsgatspuckeln med närliggande gator hyser otaliga gallerier för den konstintresserade eller söndagsflanderande. Närhet till all tänkbar närservice.

    Pris
    5 750 000 kr /Såld
    Adress
    Hornsgatan 94, 7tr
    Yta
    45 kvm + 8 kvm
    Rum
    2 rok
    Trappor
    7 av 7
    Hiss
    Ja
    Avgift
    2 412 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Ansvarig Mäklare
    Jonas Lindén

    Jonas Lindén

    Fastighetsmäklare

    4,9 i betyg (99 röster)
    hittamaklare.se
    Jonas Lindén

    Jonas Lindén

    Fastighetsmäklare

    Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

      • Rumsbeskrivning

        Terrass:
        Rymlig terrass med modern träpanelsvägg och stengolv. Utsikt över takåsar mot lugn gård med kvällssol. Plats för soffgrupp, matbord eller övrigt möblering. Skyddsräcke i svart metall.

        Kök/Matplats:
        Ljust och modernt utrustat kök med matplats. Gott om förvaring i över och underskåp samt generösa arbetsytor på två köksbänkar. Väggar och tak målade i ljus kulör samt ljust trägolv. Utrustat med integrerade vitvaror, kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn samt nedsänkt diskho.

        Vardagsrum:
        Mysigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket med snedtak och fönster mot Hornsgatans vackra takåsar. Utgång till brandbalkong. Rummet är ett perfekt utrymme för en hörnsoffa med tillhörande soffbord samt TV-möbel. Väggar och tak målade i ljus kulör samt ljust trägolv. Spotlightskena i tak.

        Sovrum:
        Charmigt sovrum med snedtak och två fönster. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. God förvaring i platsbyggda garderober med inbyggd skrivbordsdel. Väggar och tak målade i ljus kulör samt exklusiv heltäckningsmatta. Plats för väggförvaring.

        Badrum:
        Elegant helkaklat badrum med snedtak och fönster mot Hornsgatan. Badrummet är utrustat med badkar vid fönster, tvättmaskin/torktumlare under bänkskiva med intilliggande skåp. Duschvägg, handfat med tillhörande kommod och vägghängd WC.

      • Fakta
        Objektstyp
        Lägenhet
        Lgh.nmr
        23306072
        Lgh.nmr. LM
        1702
        Adress
        Hornsgatan 94, 7tr
        Postnummer
        118 21
        Postort
        Stockholm
        Område
        Södermalm - Zinkensdamm
        Boarea
        45 kvm + 8 kvm
        Boarea enligt
        Bostadsrättsföreningen
        Antal rum
        2
        Antal sovrum
        1
        Hiss
        Ja
        Om hiss
        Hiss till vån 6.
        Trappor
        7 av 7
        Andelstal
        1,8580
      • Föreningen
        Namn
        Brf Uven Större 25
        Byggår
        1942/2021

        Allmän information

        Brf Uven Större 25 (769618-2471) är en äkta bostadsrättsförening som består av 49 lägenheter varav 45 är bostadsrätter och 4 är hyresrätter. Dessutom finns 3 attraktiva lokaler om 1197 kvm. Föreningen bildades 2008 och förvärvade fastigheten Kv Uven Större 25 med tillhörande mark år 2010 och består av adresserna Hornsgatan 94 och Brännkyrkagatan 83. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2203 kvm.

        Föreningen godkänner delat ägande.
        Trappstädning sköts av städfirma.
        Till lägenheten hör ett källarförråd, ca 3 kvm.

        Värme- och ventilationsanläggning

        Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Ventilation och kyla: FTX -och F-system.

        Övriga utrymmen

        Cykelförråd och tvättstuga (finns en i varje hus med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel) finns att nyttja för medlemmarna i föreningen. Föreningen har också en innergård med sittgrupper. Även på innergården finns plats för cyklar.

        TV/Internet

        Fiber 1000/1000mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

        Energideklaration

        Utfördes
        Torsdag 5 jul 2018
        Energiprestanda
        129 kWh/m2
      • Kostnader
        Månadsavgift
        2 412 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
        Hushållsel
        150 kr/månad
        Hemförsäkring
        130 kr/månad
        Summa driftskostnader
        280 kr/månad
        Personer i hushållet
        2

        Levnadskostnader

        Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

      • Närområde

        Område

        Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

      • Dokument & Länkar
      • Övrigt

        UNDERSÖKNINGSPLIKT
        Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

        SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
        Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

        ALLMÄN INFORMATION
        Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

        BOAREA
        Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

        ÖPPEN BUDGIVNING
        Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

        KONTRAKT
        Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

      • Undersökningsplikt

        Köparens undersökningsplikt

        Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

        Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

        Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

        Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

        Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

        Säljarens upplysningsskyldighet

        Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

        Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

        Utfästelse

        Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

        Avtalsfrihet

        Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

    Välkommen till

    Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

    Adress
    • Mäster Mikaels gata 1
    • 116 20 Stockholm
    Kontakta oss
    Följ oss

    Intresseanmälan för

    Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!