I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mosebacke

Högbergsgatan 24, 4 tr

 • 45 kvm
 • 2
 • rum

  5 000 000 kr

  Välkommen - Anmäl ditt intresse

  Vid Mosebacke och på toppen av långsträckta Högbergsgatan finner ni denna fantastiska tvåa med underbar balkong mot Katarina kyrka. I vackert 30-talshus, välkomnas ni till en perfekt planerad 2:a med fönster i två väderstreck och balkong högst upp i huset.

  Lägenheten karaktäriseras av en yteffektiv planlösning, fiskbensmönstrad parkett och ett högt och ljust söderläge - Här finns plats för både vänner och familj inne som ute. Det stora vardagsrummet med utgång till balkong är en storslagen sällskapsyta och wow-faktor utöver det vanliga.

  Varmt välkommen att höra av dig för mer information.

  Pris
  5 000 000 kr /Såld
  Adress
  Högbergsgatan 24, 4 tr
  Yta
  45 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 746 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Hiss finns till lägenhetsplanet.

    Entrén har slitstarkt klinkergolv och avhängningsmöjligheter vid säkerhetsdörr.

    Från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Ett fräscht badrum med vita, breda kakelplattor på väggarna och gråsvart klinkergolv, skåpförvaring samt spotlights i taket.

    Vidare in i lägenheten från hallen nås köket med ingång till vardagsrum och sovrum.

    Stilrent kök med delvis öppna hyllplan och träinslag. Utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, spis, fläkt samt ugn.

    Vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och ett stort fönster samt utgång till balkong i söderläge.

    Sovrummet rymmer en dubbelsäng, är 2 meter brett och har fönster mot lugn gård i svalt norrläge samt en dubbelgarderob.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    34
    Lgh.nmr. LM
    1403
    Adress
    Högbergsgatan 24, 4 tr
    Postnummer
    116 20
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mosebacke
    Boarea
    45 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    2,64800
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fjällpalatset
    Byggår
    1930

    Allmän information

    Föreningen består av 37 lägenheter (varav 1 hyresrätt) och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Juridisk person kan i vissa fall godkännas, krav är att företagaren bor i lägenheten.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärmecentral, bytt 2018.

    Renoveringar

    Gjorda renoveringar: 1996 - 2008 - Byte av stammar i badrum.
    2007-2008 - Byte av stammar i kök.
    2007 - 2008 - Renovering av fönster.
    2007 - Elstigar bytta.
    2008 - Renovering av trapphus.
    2008 - Fönsterrenovering.
    2008 - Fjärrvärmecentral renoverades.
    2008 - Nya termostatventiler på radiatorer samt nya ventiler.
    2013 - Byte av ett antal dörrar i fastigheten.
    2015 – Innegård upprustades.
    2014 – Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
    2017 – 2018 – OVK.
    2018 – Fjärrvärmecentral bytt.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga. Cykelställ finns på innergården.

    TV/Internet

    Bastubud av TV-kanaler och bredband ingår.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 11 mar 2019
    Energiprestanda
    154 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 746 kr/månad
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!