Välkommen - Anmäl ditt intresse
Vid Mosebacke och på toppen av långsträckta Högbergsgatan finner ni denna fantastiska tvåa med underbar balkong mot Katarina kyrka. I vackert 30-talshus, välkomnas ni till en perfekt planerad 2:a med fönster i två väderstreck och balkong högst upp i huset.
Lägenheten karaktäriseras av en yteffektiv planlösning, fiskbensmönstrad parkett och ett högt och ljust söderläge - Här finns plats för både vänner och familj inne som ute. Det stora vardagsrummet med utgång till balkong är en storslagen sällskapsyta och wow-faktor utöver det vanliga.
Varmt välkommen att höra av dig för mer information.
Ansvarig Mäklare


Jonas Hansson
Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.
-
-
- Rumsbeskrivning
Hiss finns till lägenhetsplanet.
Entrén har slitstarkt klinkergolv och avhängningsmöjligheter vid säkerhetsdörr.
Från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Ett fräscht badrum med vita, breda kakelplattor på väggarna och gråsvart klinkergolv, skåpförvaring samt spotlights i taket.
Vidare in i lägenheten från hallen nås köket med ingång till vardagsrum och sovrum.
Stilrent kök med delvis öppna hyllplan och träinslag. Utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, spis, fläkt samt ugn.
Vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och ett stort fönster samt utgång till balkong i söderläge.
Sovrummet rymmer en dubbelsäng, är 2 meter brett och har fönster mot lugn gård i svalt norrläge samt en dubbelgarderob.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr34Lgh.nmr. LM1403AdressHögbergsgatan 24, 4 trPostnummer116 20PostortStockholmOmrådeSödermalm - MosebackeBoarea45 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2Antal sovrum1HissJaTrappor4Andelstal2,64800
- FöreningenNamnBrf FjällpalatsetByggår1930
Allmän information
Föreningen består av 37 lägenheter (varav 1 hyresrätt) och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Juridisk person kan i vissa fall godkännas, krav är att företagaren bor i lägenheten.
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärmecentral, bytt 2018.
Renoveringar
Gjorda renoveringar: 1996 - 2008 - Byte av stammar i badrum.
2007-2008 - Byte av stammar i kök.
2007 - 2008 - Renovering av fönster.
2007 - Elstigar bytta.
2008 - Renovering av trapphus.
2008 - Fönsterrenovering.
2008 - Fjärrvärmecentral renoverades.
2008 - Nya termostatventiler på radiatorer samt nya ventiler.
2013 - Byte av ett antal dörrar i fastigheten.
2015 – Innegård upprustades.
2014 – Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2017 – 2018 – OVK.
2018 – Fjärrvärmecentral bytt.Övriga utrymmen
Tvättstuga. Cykelställ finns på innergården.
TV/Internet
Bastubud av TV-kanaler och bredband ingår.
Energideklaration
UtfördesMåndag 11 mar 2019Energiprestanda154 kWh/m2 - KostnaderMånadsavgift2 746 kr/månadHushållsel100 kr/månadHemförsäkring100 kr/månadSumma driftskostnader200 kr/månadÖverlåtelseavgift1190Pantsättningsavgift483 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Närområde
Område
Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.
- Dokument & Länkar
- Allmänt
UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.
SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.
KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.