Exklusiv etta med tidlöst, påkostat kök!
Unika värden:
- Stort och lyxigt kök från Ballingslöv.
- Låg avgift!
- Utsikt mot grönskande park
- Brf med stabil ekonomi, låg belåning
- Förening äger marken
- Nära T-bana (Kristineberg station)
Välkommen till ett underbart hem i eftertraktade Fredhäll! Denna charmiga bostad erbjuder ett insynsfritt läge med fönster som vetter mot lummiga Rudbecksparken, vilket skapar en rofylld atmosfär och ett härligt ljusinsläpp. Charmig funkisstil smälter samman med modern design på ett harmoniskt sätt, vilket ger en exklusiv och tidlös atmosfär.
Det stilrena köket från Ballingslöv, installerat 2019, är en dröm för alla matälskare. Det finns gott om arbetsytor med belysning ovan, flera eluttag för köksmaskiner och kaffeapparater. Köksluckorna är släta och går i en grå kulör, som snyggt bryts av vitt, liggande kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består bl.a. en integrerad diskmaskin och K/F, induktionshäll, ugn samt en imponerande fläkt som ger en känsla av lyx. Om du vill ta en paus i matlagningen kan du njuta av den rogivande utsikten från fönstret.
Denna bostad rymmer allt du behöver för ett bekvämt boende. Det finns gott om plats för en säng, nattduksbord, matbord, skrivbord, soffa, TV, bokhylla och annan passande inredning. Ett stambytt badrum som är fräscht och funktionellt med klinker på golvet och kakel på väggarna. Förvaringsutrymmena är generösa i hall och kök. Utöver detta har du tillgång till ett stort vindsförråd.
Brf Fredhäll är en välskött förening med flera stora renoveringar bakom sig. Med en stabil ekonomi och låg belåning äger föreningen marken. Här finns även bekvämligheter som gym, bastu, föreningslokal och gästlägenhet.
Här bor du på en lugn gata bara en kort promenad från vackra klippbad, mysiga parker och trevliga caféer och restauranger. Du har även nära till bussar och tunnelbana (Kristineberg station).
Fredhäll är känt för sina vackra grönområden och närhet till vatten. Med Fredhällsparken och klipporna längs Mälaren har du alltid tillgång till rogivande naturupplevelser, perfekt för promenader, löpning eller avkoppling vid vattnet.
Trots sitt lugna läge är Fredhäll bara ett stenkast från stadens puls. Med goda kommunikationer kan du enkelt ta dig till city på några minuter, vilket gör området idealiskt för både arbete och fritid.
Tag chansen att förvärva denna unika pärla – här trivs du garanterat!
-
-
- Rumsbeskrivning
Hall
Funktionell hall med gott om plats för hallinredning för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns rymlig garderob och överskåp för maximal förvaring. På golvet ligger slipat trägolv som fortsätter n i allrummet.
Kök
Elegant kök från Ballingslöv, installerat 2019 med gott om arbetsytor och belysning ovan bänk. Utrustat med induktionshäll, ugn, integrerad diskmaskin, fläkt och en integrerad K/F. Fläkt. Vitvaror från Siemens. På golvet ligger målad parkett.
Allrum
Ljust och insynsfritt allrum med plats för säng, soffbord, matbord och skrivbord. Fönster mot den grönskande Rudbecksparken.
Badrum
Badrummet nås via hallen och har klinker på golv och kakel på väggar. Utrustat med dusch, wc, badrumsskåp och handfat.
Förråd
Nuvarande bostadsrättsinnehavare disponerar ett vindsförråd.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr52Lgh.nmr. LM1205AdressVitalisvägen 11, vån 2Postnummer112 55PostortStockholmOmrådeKungsholmen-FredhällBoarea26.5 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltareAntal rum1Antal sovrum1HissNejTrappor2 av 3Andelstal0.087 %Andelstal avgift0,00087Andel av BRF nettoskuldsättning93 155 kr
- FöreningenNamnHSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i StockholmBildades1931Byggår1931Juridisk personNejMarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
HSB:s Brf Fredhäll är en äkta förening som bildades 1931 och är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar som består av 789 lägenheter varav 788 upplåts som bostadsrätt och en med hyresrätt. I föreningen finns det 58 lokaler som inbringar intäkter. De 5 huskropparna byggdes mellan 1931-1933 och har adresserna Adlerbethsgatan 13-21, Ernst Ahlgrens väg 1-7, 2-10, Frödingsvägen 1-9, Rålambsvägen 42-54, Vitalisvägen 1-13, 2-10. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person accepteras ej. Minsta andel vid delat ägande är 10%.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift ca 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.
Byggnaden
Flerfamiljshus
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & frånluft
Renoveringar
- 1960-talet Samtliga köksstammar byttes
- 1990–1992 Samtliga badrumsstammar byttes och samtliga badrum renoverade. Samtliga elledningar (stigarledningar) byttes ut med nya dragningar fram till lägenhet. Reonvering av föreningens tvättstugor
- 2007 Installation av sopsug
- 2010 Högtrycksspolning av samtliga badrumsstammar
- 2010–2013 Relining av samtliga köksstammar
- 2013 Samtliga 27 portar i föreningen renoverades med nya portar och glassektioner
- 2016 Godkänd OVK för föreningens samtliga lägenheter
- 2016–2018 Renovering av balkonger på 4 av 5 av föreningens hus (ej hus 4)
- Renovering av fasaderna på samtliga av föreningens 5 hus
- Renovering av fönstren på samtliga av föreningens 5 hus. Renovering av taken på samtliga av föreningens 5 hus
- 2018 Installation av nytt källsorteringssystem samt stängning av tidigare Miljörummet
- 2019 Renovering av föreningens 8 tvättstugor inkl. nya maskiner
- 2019-2020 Renovering av samtliga tre uteplatser
- 2020 Renovering av föreningslokalen ”Victoria”, gym och bastu, samt införandet av arbetsplatser och mötesrum
- 2021- Stamspolning
- 2022 - Byte av passersystem/ bokniningssystem för gemensamma utrymmen genomförts
- 2022 - Injustering samt ventiler byttes på samtliga element i föreningen
- 2022 – OVK
Övriga utrymmen
Tvättstuga - i föreningen finns 8 tvättstugor som kan bokas samt möjlighet till drop in. Du kan boka tider på nätet, via mobilbokning eller på de terminaler som finns uppsatta vid varje tvättstuga. En bokningsbar enhet består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Föreningens tvättstugor finns på: – Frödingsvägen 3
– Frödingsvägen 9 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens Väg 2 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens Väg 7 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens Väg 10
– Vitalisvägen 4 (även drop in)
– Vitalisvägen 6
– Vitalisvägen 9 (även drop in), fristående hus mittemot Vitalisvägen 7
Bastu: Med plats för ca 10-12 personer sittandes. Utanför bastun finns två duschar, omklädningsyta samt en relaxavdelning. Finns på Ernst Ahlgrens Väg 10.
Fest-/föreningslokal: Föreningslokalen Victoria finns på Ernst Ahlgrens Väg 10 och finns tillgänglig för uthyrning åt föreningens medlemmar.
Gym: Den årliga avgiften för att kunna nyttja gymmet är 350 kronor.
Gästlägenheter: Det finns tre gästlägenheter som finns på Frödingsvägen 7, Frödingsvägen 3 och Ernst Ahlgrens Väg 4.
Cykelförråd: Finns på Vitalisvägen 4, 6 och 7, Ernst Ahlgrens Väg 5 och 10 samt Frödingsvägen mellan 7 och 9.
Källsorteringsstation - Adlerbethsgatan 15-17 samt 19-21
Barnvagnsrum - Frödingsvägen 7
Arbetsplatser - Ernst Ahlgrens Väg 10
TV/Internet
Kabel-TV: Tele2 - basutbud ingår i avgiften. Bredband: Bahnhof - ingår i avgiften.
Parkering
Totalt finns 5 p-platser i föreningen. Tre av dessa hyrs av lokalhyresgäster (företag) och två av dem är omvandlade till laddplatser. I området råder det boendeparkering. För mer information se; www.stockholm.se/parkering.
Energideklaration
UtfördesMåndag 18 feb 2019Energiprestanda152 kWh/m2StatusEnergideklaration är utfördEnergiklassF - KostnaderMånadsavgift1 866 kr/månadBeskrivning mån.avg.
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Hushållsel160 kr/månadHemförsäkring150 kr/månadSumma driftskostnader310 kr/månadPersoner i hushållet1Överlåtelseavgift1432,50 betalas av KöparePantsättningsavgift573 krLevnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Dokument & Länkar
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.