I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Vällingby - Råcksta

Vemdalsgatan 4

 • 73 kvm
 • 3
 • rum

  4 900 000 kr

  Välkommen

  Villa-3:a i bostadsrättsförening med egen ingång och trädgård. Råcksta Herrgård uppfördes 1722, och mellan 2015-2016 omvandlades den till bostäder av Urban Properties. Deras initiativ på Vemdalsvägen var deras debutprojekt och blev både framgångsrikt och uppmärksammat. Renoveringen utfördes i samarbete med antikvarier med målet att bevara och framhäva herrgårdens originaldetaljer. Detaljer som fönster, takbjälkar, takmålningar och kakelugn (ej i bruk) tar en framträdande plats i bostaden och är en underbar kontrast mot den moderna standarden i både kök och badrum. Ytskikten är genomgående i gott skick.

  På ena kortsidan av huset nås bostadens entré och trädgård. Den gråa ytterdörren öppnar upp för en praktiskt planerad 3:a med ett stort separat kök, ett rymligt vardagsrum, två sovrum och ett renoverat badrum. Planlösningen är optimal för sina 73 kvm och ger, på grund av sin utformning, känslan av att bo i en enplansvilla. Den lantliga miljön runt huset och det centrala läget i Råcksta bjuder på det bästa av två världar – 15 minuter till stan och hemma med egen trädgård, gräsmatta och planteringar.

  Välkomna att höra av er för mer information!

  Pris
  4 900 000 kr /Bud
  Adress
  Vemdalsgatan 4
  Yta
  73 kvm
  Rum
  3 rok
  Avgift
  5 593 kr/månad (värme och vatten)
  Visningar
  • Söndag 24/09 kl 13:00 - 14:00Öppen visning - Välkomna
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Entré Stig in i detta underbara hem. Hallen är praktiskt placerad i mitten av huset och välkomnar med hatthylla och garderober som ger rikligt med förvaring samt ingång till alla rum. Ett vackert och enhetligt furugolv sträcker sig under fötterna i alla rum, och väggarna skiner i antingen vitt med gråa foder eller grått med vita foder. 
 Vardagsrum Här finns utrymme för både matplats, stor soffa, bänkar och bokhyllor. Stort fönster med pröjs bjuder på ett rikligt ljusflöde mot baksidan av huset och grönska. Bostadens charm förstärks av den vackra kakelugnen (ej i bruk) och den detaljerade takmålningen.

    Köket Modernt designat kök med två fönster och matplats, med stilsäkra gråa skåpluckor och bänkskivor i carrara marmor. Det är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn och inbyggda vitvaror som diskmaskin samt kyl och frys.

    Badrummet Generöst badrum med tidlösa designval. Golvet pryds av ett carrara klinker och väggarna med vita kakelplattor. Utrustningen innefattar takdusch, handfat, spegel, toalett samt en tvättbänk ovan skåp, tvättmaskin och torktumlare.

    Sovrum 1 Ett rymligt sovrum med utrymme för en dubbelsäng och sängbord. Här hittar du också gott om förvaring tack vare två garderober och plats för möbel. Fönster ut mot egen trädgård.

    Sovrum 2 Ett luftigt sovrum med fönster mot trädgård och plats för såväl säng som sängbord och övrigt möblemang.

    Egen Trädgård Bostaden har nyttjanderätt till en inbjudande trädgård. Den är skönt inramad av buskar som ger både insynsskydd och en känsla av avskildhet. Trädgården har träd och vackra planteringar som får njuta av solens strålar från tidig förmiddag ända till sen kväll. Längs med husväggen kan man känna hur värmen behagligt samlas, vilket skapar en skön oas där man kan luta sig tillbaka och njuta av dagens soltimmar. Ett helt magiskt ställe att koppla av på.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Adress
    Vemdalsgatan 4
    Postnummer
    162 74
    Postort
    Vällingby
    Område
    Råcksta
    Boarea
    73 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
   • Föreningen
    Namn
    Brf Råcksta Herrgård
    Bildades
    2016

    Allmän information

    Brf Råcksta Herrgård är en äkta bostadsrättsföreningen och består av totalt 6 lägenheter, 4st 3or och 2st 1or. Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen övertog fastigheten 2016. Inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2022-09-15)

    Renoveringar

    Badrumsstammar, köksstammar, elstigar och central, vvs system, isolering av vind och ventilation gjordes 2015-2016. Fönster och fasad gjordes 2012. Taket gjordes 2011.

    Planerade renoveringar

    Måla om delar av fasaden våren 2024.

    Övriga utrymmen

    Förvaringsutrymmen för barnvagnar och cyklar i källaren. Till lägenheten hör ett separat förråd (Green Storage).

    TV/Internet

    Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Telia.

    Parkering

    Det finns 4 parkeringsplatser.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 593 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    210 kr/månad
    Hemförsäkring
    180 kr/månad
    Summa driftskostnader
    390 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 313 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Råcksta, beläget i västra delen av staden, har länge varit en dold pärla bortom stadens pulserande hjärta. Historiskt sett kanske mer känt för sin familjevänliga atmosfär än för stadsdelens trendiga sidor. Men under de senaste åren har Råcksta upplevt en förvandling värd att nämna. De gamla bostadsområdena som en gång ansågs vara enbart praktiska, har genom åren bytt skepnad och blivit alltmer attraktiva för både unga familjer och kulturintresserade.

    Vid Råcksta träsk, som alltid har varit en naturlig samlingspunkt för både invånare och besökare, kan man idag njuta av kaféer med ekologiska alternativ och butiker som erbjuder allt från hantverk till trendiga kläder. Runt om i området finns spår av Råckstas historia, från de gamla skolhusen till de traditionella lekplatserna.

    De senaste åren har en våg av kreativitet svept in över området. Kulturhus, gallerier och evenemang har ploppat upp som svampar ur jorden. Råcksta har, på sitt eget unika sätt, blivit en samlingsplats för konstnärer, musiker och författare som söker inspiration bortom stadens brus.

    Men trots förändringarna har Råcksta behållit sin lugna och välkomnande atmosfär. De gamla gårdarna och villorna blandas med nyare byggnader, vilket skapar en perfekt balans mellan gammalt och nytt. Råcksta Centrum, med sina butiker och serviceinrättningar, representerar hjärtat av stadsdelen - 15 minuter till city.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!