I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Vällingby - Råcksta

Vemdalsgatan 4

 • 73 kvm
 • 3
 • rum

  4 350 000 kr

  Välkommen

  Villa-3:a i bostadsrättsförening med egen ingång och trädgård. Råcksta Herrgård uppfördes 1722, och mellan 2015-2016 omvandlades den till bostäder. Renoveringen utfördes i samarbete med antikvarier med målet att bevara och framhäva herrgårdens originaldetaljer. Detaljer som fönster, takbjälkar, takmålningar och kakelugn (ej i bruk) tar en framträdande plats i bostaden och är en underbar kontrast mot den moderna standarden i både kök och badrum. Ytskikten är genomgående i gott skick.

  På ena kortsidan av huset nås bostadens entré och trädgård. Den gråa ytterdörren öppnar upp för en praktiskt planerad 3:a med ett stort separat kök, ett rymligt vardagsrum, två sovrum och ett renoverat badrum. Planlösningen är optimal för sina 73 kvm och ger, på grund av sin utformning, känslan av att bo i en enplansvilla. Den lantliga miljön runt huset och det centrala läget i Råcksta bjuder på det bästa av två världar – 15 minuter till stan och hemma med egen trädgård, gräsmatta och planteringar.

  Välkomna att höra av er för mer information!

  Pris
  4 350 000 kr /Bud
  Adress
  Vemdalsgatan 4
  Yta
  73 kvm
  Rum
  3 rok
  Avgift
  5 593 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Entré Stig in i detta underbara hem. Hallen är praktiskt placerad i mitten av huset och välkomnar med hatthylla och garderober som ger rikligt med förvaring samt ingång till alla rum. Ett vackert och enhetligt furugolv sträcker sig under fötterna i alla rum, och väggarna skiner i antingen vitt med gråa foder eller grått med vita foder. 
 Vardagsrum Här finns utrymme för både matplats, stor soffa, bänkar och bokhyllor. Stort fönster med pröjs bjuder på ett rikligt ljusflöde mot baksidan av huset och grönska. Bostadens charm förstärks av den vackra kakelugnen (ej i bruk) och den detaljerade takmålningen.

    Köket Modernt designat kök med två fönster och matplats, med stilsäkra gråa skåpluckor och bänkskivor i carrara marmor. Det är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn och inbyggda vitvaror som diskmaskin samt kyl och frys.

    Badrummet Generöst badrum med tidlösa designval. Golvet pryds av ett carrara klinker och väggarna med vita kakelplattor. Utrustningen innefattar takdusch, handfat, spegel, toalett samt en tvättbänk ovan skåp, tvättmaskin och torktumlare.

    Sovrum 1 Ett rymligt sovrum med utrymme för en dubbelsäng och sängbord. Här hittar du också gott om förvaring tack vare två garderober och plats för möbel. Fönster ut mot egen trädgård.

    Sovrum 2 Ett luftigt sovrum med fönster mot trädgård och plats för såväl säng som sängbord och övrigt möblemang.

    Egen Trädgård Bostaden har nyttjanderätt till en inbjudande trädgård. Den är skönt inramad av buskar som ger både insynsskydd och en känsla av avskildhet. Trädgården har träd och vackra planteringar som får njuta av solens strålar från tidig förmiddag ända till sen kväll. Längs med husväggen kan man känna hur värmen behagligt samlas, vilket skapar en skön oas där man kan luta sig tillbaka och njuta av dagens soltimmar. Ett helt magiskt ställe att koppla av på.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Adress
    Vemdalsgatan 4
    Postnummer
    162 74
    Postort
    Vällingby
    Område
    Råcksta
    Boarea
    73 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Andelstal
    0,2069
   • Föreningen
    Namn
    Brf Råcksta Herrgård
    Bildades
    2016

    Allmän information

    Brf Råcksta Herrgård är en äkta bostadsrättsföreningen och består av totalt 6 lägenheter, 4st 3or och 2st 1or. Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen övertog fastigheten 2016. Inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2022-09-15)

    Renoveringar

    Badrumsstammar, köksstammar, elstigar och central, vvs system, isolering av vind och ventilation gjordes 2015-2016. Fönster och fasad gjordes 2012. Taket gjordes 2011.

    Planerade renoveringar

    Måla om delar av fasaden våren 2024.

    Övriga utrymmen

    Förvaringsutrymmen för barnvagnar och cyklar i källaren. Till lägenheten hör ett separat förråd (Green Storage).

    TV/Internet

    Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Telia.

    Parkering

    Det finns 4 parkeringsplatser.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 593 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    210 kr/månad
    Hemförsäkring
    180 kr/månad
    Summa driftskostnader
    390 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 313 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Råcksta, beläget i västra delen av staden, har länge varit en dold pärla bortom stadens pulserande hjärta. Historiskt sett kanske mer känt för sin familjevänliga atmosfär än för stadsdelens trendiga sidor. Men under de senaste åren har Råcksta upplevt en förvandling värd att nämna. De gamla bostadsområdena som en gång ansågs vara enbart praktiska, har genom åren bytt skepnad och blivit alltmer attraktiva för både unga familjer och kulturintresserade.

    Vid Råcksta träsk, som alltid har varit en naturlig samlingspunkt för både invånare och besökare, kan man idag njuta av kaféer med ekologiska alternativ och butiker som erbjuder allt från hantverk till trendiga kläder. Runt om i området finns spår av Råckstas historia, från de gamla skolhusen till de traditionella lekplatserna.

    De senaste åren har en våg av kreativitet svept in över området. Kulturhus, gallerier och evenemang har ploppat upp som svampar ur jorden. Råcksta har, på sitt eget unika sätt, blivit en samlingsplats för konstnärer, musiker och författare som söker inspiration bortom stadens brus.

    Men trots förändringarna har Råcksta behållit sin lugna och välkomnande atmosfär. De gamla gårdarna och villorna blandas med nyare byggnader, vilket skapar en perfekt balans mellan gammalt och nytt. Råcksta Centrum, med sina butiker och serviceinrättningar, representerar hjärtat av stadsdelen - 15 minuter till city.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!