I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan

Vanadisvägen 28, 2tr

 • 61 kvm
 • 2
 • rum

  Imponerande sekelskfteslägenhet med vackert burspråk!

  Välkommen till Vanadisvägen 28, en sekelskiftesdröm i hjärtat av Vasastan. Denna eleganta tvåa, belägen på andra våningen i en storslagen Jugendbyggnad från 1914, erbjuder en perfekt kombination av historisk charm och modern komfort.

  När du stiger in i lägenheten möts du av en generös hall med högt i tak och vackra detaljer som speglar tidens arkitektoniska storhet. Det fina burspråket i vardagsrummet är en av lägenhetens absoluta höjdpunkter, där de stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Här kan du njuta av din morgonkaffe med utsikt över Vasastans livfulla gator eller koppla av med en bok i solen.

  Vardagsrummet är rymligt och ger gott om plats för både soffgrupp och matbord, vilket gör det till en perfekt plats för både vardagsliv och sociala tillställningar. De vackra trägolven och de djupa fönsternischerna bevarar lägenhetens historiska karaktär, medan de smakfulla uppdateringarna säkerställer en modern och bekväm boendemiljö.

  Köket är stilrent och funktionellt med moderna vitvaror och bra arbetsytor, perfekt för dig som älskar att laga mat. Det angränsande sovrummet är en rofylld oas med plats för en dubbelsäng och förvaring, en plats där du kan dra dig tillbaka och vila ut efter en lång dag.

  Badrummet är helkaklat och fräscht, utrustat med stor dusch och moderna bekvämligheter som gör vardagen enkel och behaglig.

  Denna lägenhet är genomgående i mycket bra skick, vilket innebär att du kan flytta in och börja njuta av ditt nya hem direkt. Med närhet till både Odenplan och Vasaparken har du stadens bästa restauranger, caféer, butiker och kommunikationer bara några steg bort.

  Vanadisvägen 28 är mer än bara en adress – det är en plats där historia möter nutid, där varje detalj är noggrant genomtänkt och där du kan skapa ditt drömhem. Missa inte chansen att förvärva denna pärla i ett av Stockholms mest attraktiva områden. Välkommen hem!

  Adress
  Vanadisvägen 28, 2tr
  Yta
  61 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 761 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (87 röster)
  hittamaklare.se
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!

  Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.

  Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst. 

  Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1202
    Adress
    Vanadisvägen 28, 2tr
    Postnummer
    113 46
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan
    Boarea
    61 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2 av 5
    Andelstal
    Uppgiften har ej gått att få fram
    Andelstal avgift
    0,0314749
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    -206 018 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Arbetsmyran
    Bildades
    2000
    Byggår
    1914
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen förvärvade fastigheten 2001 från Wallenstam. Fastigheten är byggd i Jugendstil som var vanlig för Vasastans 1910-talsfastigheter. Välskött fastighet på den soliga sidan av den vackra esplanaden Vanadisvägen i Stockholm. Huset uppfördes 1914. Området är en attraktiv del av Vasastan med stort utbud av olika affärer, små verkstäder, kaféer och restauranger samt närhet till grönområden, skolor och bra kommunikationer med pendeltågs- och T-banenedgång.

    Föreningens fastighet omfattar sammanlagt 23 bostadsrättslägenheter, totalt ca 1995 kvm och två hyreslokaler, totalt ca 208 kvm. Lokalhyresgäster är: Refine Studio inredningsarkitekter samt Centerpartiet i Stockholms län.

    Lägenhetsfördelning:
    11 st 2 rum och kök
    2 st 3 rum och kök
    9 st 4 rum och kök
    1 st 5 rum och kök

    Föreningen har god ekonomi och låga avgifter samt belåning på endast 3.835 kr per kvm. För mer info se även föreningens hemsida: brfarbetsmyran.se och årsredovisningen för 2023 som finns bifogad i annonsen.

    Delat ägande med förälder/barn är tillåtet.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdragsventilation.

    Renoveringar

    2022 - Renovering av tvättstuga.
    2021 - Analys av ventilation och kartering.
    2018 - Tegeltaket mot Vanadisvägen omlagd och takplåten ommålat på resten av huset. Fasaden mot Vanadisvägen renoverad.
    2015 - Installation av fiber.
    2014 - Ombyggnation soprum. Renovering av trapphus.
    2013 - Vädringsbalkonger renoverades. Centrala elsystemet byttes ut.
    2010 - Ny ytterdörr.
    2009 - Cirkulationspumpen utbytt i värmecentral.
    2007 - Hissen renoverades.
    2005 - Byte av rörledningar för kall och varmvatten samt avloppsrör i källarplan.
    2004 - Gårdshus fasad renoverades i sin helhet och frontfasaden reparerades.
    2003 - Omläggning tak. Högtryckspolning av stammar.

    Byte av stammarna i kök och badrum: Stammar byts i takt med att medlem renoverar och behov föreligger. Föreningen kan stå för viss del av kostnaderna för byte av vertikala stammar.

    Planerade renoveringar

    Styrelsen undersöker olika alternativ för att byta husets värmeanläggning.
    Styrelsen har fört upp frågan om en uppfräschning av innergården på agendan.
    Ventilationsprojekt för att uppnå godkänd OVK.

    Övriga utrymmen

    Cykelrum: Samlokaliserat med barnvagnsrum i entréplanet. Det finns plats för ett mindre antal cyklar. I övrigt förvaras cyklar på gården eller i det egna källarförrådet.

    Barnvagnsrum: Samlokaliserat med cykelrum i entréplanet. En barnvagn per familjen kan förvaras i cykel/barnvagnsrum. I övrigt ska barnvagnar förvaras i det egna källarutrymmet eller inne i bostaden.

    Förråd: Ett källarförråd per lägenhet.

    Gård: Gård med uteplats och cykelförvaring.

    Tvättstuga: Finns i källaren.

    TV/Internet

    TV: Ansluten till kabelnätet, leverantör: Tele2. Basutbud ingår i avgiften.
    Bredband via: Ownit. Ingår i avgiften.

    Parkering

    Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte. Det finns även flera parkeringsgarage i området.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 4 mar 2019
    Energiprestanda
    127 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    E
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 761 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv.

    Avgiftsändringar

    Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

    Överlåtelseavgift
    1433 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Förr om du frågade en stockholmare var man hittade de senaste trenderna så fick du förmodligen svaret Södermalm, och frågade du var du hittade de finaste restaurangerna så var svaret Östermalm. Idag skulle du få svaret Vasastan av många stockholmare, och de skulle inte ha fel. Vasastan är idag en charmig blandning av konceptrestauranger, vintagebutiker, prisbelönta caféer, pulserande pubar och kollektivfinansierade biografer där du kan avnjuta ett glas välsmakande rödvin till filmen. Lägg därtill att du befinner dig nästgårds till intagande grönområden som Hagaparken och Karlbergsparken och du får bilden av en stadsdel som erbjuder det bästa från både stad och natur. Och du skulle inte ha fel. Vasastan har något för alla, och det är därför inte konstigt att stadsdelen lockar både unga och äldre. Från Astrids Lindgrens fönster på Dalagatan blickar man ut över den livfulla Vasaparken med alla dess barn och ungdomar, på Rörstrandsgatans myllrande uteserveringar sitter soldyrkare i alla åldrar och njuter av sina espressos under sommarmånaderna då området förvandlas till Stockholms mest populära restaurangområde. Odenplan har med den nya pendeltågsstationen förvandlats till en av stadens största resehubbar, där välsorterade blomförsäljare försöker locka pendlare till att stanna upp ett ögonblick i skuggan av Gustav Vasakyrkan för att inhandla en tulpan eller två till hemmet.

   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!