Elegant etagelägenhet perfekt för den lilla och stora familjen!
I hjärtat av Eds allé i Upplands Väsby finner vi en elegant etagelägenhet från 2022 som utstrålar modernitet och komfort. Med sina generösa 94 kvadratmeter i boarea och ytterligare 30 kvadratmeter i biarea, erbjuder denna bostad en harmonisk balans mellan rymlighet och funktionalitet. Lägenheten är belägen högst upp i byggnaden och sträcker sig över två etage, vilket ger en känsla av rymd och ljus.
När du kliver in genom dörren möts du av en välkomnande hall med stilrent klinkergolv, som också återfinns i båda de moderna badrummen. Här finns praktiska inslag som tvättmaskin och torktumlare, vilket underlättar vardagen. Parkettgolv breder ut sig genom resten av lägenheten och ger en varm och hemtrevlig atmosfär.
De stora fönstren släpper in rikligt med dagsljus och bjuder på en förtrollande utsikt över den vackra omgivningen, vilket skapar en naturnära och rogivande miljö. Den rymliga balkongen, som vetter mot dessa natursköna vyer, blir snabbt en favoritplats för både morgonkaffet och kvällens avkoppling. Från två av sovrummen har du även magisk utsikt över glittrande Edsjön.
Lägenhetens två plan är perfekt utformade för både små och stora familjer. På varje våning finns ett badrum med dusch, vilket ger en extra dimension av bekvämlighet och flexibilitet i vardagen. De öppna ytorna och det genomtänkta planlösningen gör det enkelt att umgås, samtidigt som det finns gott om plats för privatliv och avskildhet.
Etagelägenheten i Eds allé är inte bara ett boende, utan en plats där man verkligen kan känna sig hemma. Här kombineras modern design med naturnära omgivningar, vilket skapar en unik boendemiljö som passar alla livsstilar.
Välkommen hem!
# | Datum | Bud |
---|---|---|
1 | 7 okt | 4 095 000 kr |
Ansvarig Mäklare
-
-
- Rumsbeskrivning
ENTRÉBALKONG
Utanför entrén till denna lägenhet finns möjlighet att njuta av morgonsolen. Varför inte placera ett cafébord och starta dagen med en fru i friska luften?
HALL
Hallen är utrustad med en hatthylla, vitmålade väggar och grått klinkergolv. Den inre hallen rymmer två garderober och ett städskåp, samt har en beige tamburdörr/säkerhetsdörr.
KÖK
Köket från Marbodal är stilrent vitt med en bänkskiva och stänkskydd i grå laminat. Väggarna är målade och golvet har en ekparkett. Vitvarorna från Whirlpool inkluderar kyl, frys och inbyggd diskmaskin. Köket är utrustat med induktionshäll, mikrovågsugn och inbyggnadsugn. En belysningslist under överskåpen ger bra arbetsljus.
VARDAGSRUM
Vardagsrummet, som ligger i anslutning till köket och matplatsen, har vitmålade väggar och ekparkett (trestav) på golvet. Den imponerande takhöjden sträcker sig upp till etagevåningen, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär.
SOVRUM
På nedre plan finns tre sovrum, alla med vitmålade väggar och ekparkett (trestav). Det största sovrummet har en rymlig vit skjutdörrsgarderob.
DUSCHRUM
Det rymliga duschrummet på nedre plan är helkaklat med grått golvklinker och vitt väggkakel. Här finns tvättställ och spegelskåp från Marbodal, en kromad duschblandare och handdukstork. En arbetsbänk i grå laminat med rymlig skåpförvaring i vitt kompletteras med tvättmaskin och torktumlare från Whirlpool. Taket är utrustat med spotlights.
ETAGEVÅNING
Etagevåningen har vitmålade väggar och ekparkett (trestav) på golvet. Här finns två garderober för extra förvaring.
DUSCHRUM
Duschrummet på etagevåningen är också helkaklat med vitt kakel och grått klinker. Här finns en kommod, spegelskåp med belysning, toalett och dusch.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr1303AdressVällstavägen 27, vån 4Postnummer194 47PostortUpplands VäsbyOmrådeUpplands VäsbyBoarea124 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltareBoareabeskrivningVarav biarea 30 kvm.Antal rum5Antal sovrum3Max antal sovrum4HissJaTrappor4+5 av 5Andelstal4%
- FöreningenNamnBrf VitklövernByggår2022MarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
Brf Vitklövern består av 28 lägenheter på Vällstavägen 27. Föreningen innehar marken med äganderätt (ej tomträtt). Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen på vinden eller på gården.
Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen på vinden eller på gården.
TV/Internet
Bredband och TV via fiber (Tele2).
Parkering
Föreningen har 28 parkeringsplatser utomhus på gården. 8 av dessa är utrustade med laddstolpar för elbilsladdning. Kostnad: 500 kr/ mån för en vanlig plats och 800 kr/mån (plats med laddstolpe).
Energideklaration
StatusEnergideklaration ej utförd - KostnaderMånadsavgift6 304 kr/månadKommentar till avgiften
I avgiften ingår värme och vatten.
Beskrivning mån.avg.Under tre år från november 2022 till november 2025, står Franka Bostad för skillnaden mellan avgiften i kostnadskalkylen och den faktiska månadsavgiften. Det vill säga att du betalar månadsavgiften som anges i kostnadskalkylen under tre år. Franka Bostad kommer att betala mellanskillnaden till föreningen. Avgiften i november 2025 blir 7 889 kr.
AvgiftsändringarEventuell avgiftshöjning planeras till början 2025. Inget spikat av styrelsen ännu, avstämt 2024-10-03.
Hushållsel452 kr/månadHemförsäkring425 kr/månadSumma driftskostnader877 kr/månadPersoner i hushållet1Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Närområde
Område
Här bor du granne med Edsby Slott, Edssjön, Sättra naturreservat och med cykelavstånd till populära Kairobadet och Mälarens badvatten. En naturälskares dröm. Samtidigt finns Väsby Centrums alla butiker och restauranger alltid nära och storstadens puls nås på under halvtimmen från stationen.
Stad möter natur. Både puls och grönska. Med naturen runt knuten och med promenadavstånd till butik växer småstadsidyllen Eds Allé fram. Här tar du med barnen på skogsäventyr och fixar alla ärenden på samma dag.
KOMMUNIKATIONER 29 minuter till Stockholm City. Uppsala 17 minuter. Med bästa pendlarläge till både Stockholm och Uppsala och 10 minuter till Arlanda känns allting nära. Här behöver du inte välja mellan puls eller lugn.
Kommunikationer
Kollektivtrafik Busshållplats: Edsby slott ca 176 m Tåg: Upplands Väsby
- Dokument & Länkar
- Övrigt
Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.