I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bandhagen - Högdalen

Trollesundsvägen 179, 1tr

 • 31 kvm
 • 1
 • rum

  1 850 000 kr

  Såld

  Perfekt etta med balkong i stabil förening. Renoverad lägenhet med ljusa ytskikt, modernt kök med diskmaskin och bra planerade kvadratmeter. Lättmöblerat allrum med plats för stor säng, soffgrupp och matbord. Köket renoverades 2022 med nya vitvaror, bra förvaring och bra arbetsytor. Praktiskt hall med platsbyggd förvaring och ingång till badrum. Stambytt och helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Till lägenheten ingår ett källarförråd.

  Här bor du i en mycket populär och välskött brf med låg belåning! Här finns p-platser, garage, tvättstugor, samlingslokal och gym. På kort gångavstånd ligger Högdalens centrum med all tänkbar service och bra kommunikationer med tunnelbana - 12 min till söder.

  Varmt välkomna på visning.

  Pris
  1 850 000 kr /Såld
  Adress
  Trollesundsvägen 179, 1tr
  Yta
  31 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  1 820 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (96 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Lgh.nmr
    356
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Trollesundsvägen 179, 1tr
    Postnummer
    124 57
    Postort
    Bandhagen
    Område
    Högdalen
    Boarea
    31 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Trappor
    1
    Andelstal insats
    0,07175 %
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Högdalen i Stockholm
    Bildades
    1955

    Allmän information

    Brf Högdalen består av 740 bostadsrättslägenheter, fördelade på 13 st låghus. Inom föreningen finns även 59 hyreslokaler, 20 förråd, 82 garageplatser. Föreningen innehar fastigheten med tomrätt och är ansluten till HSB Stockholm, som svarar för teknisk/administrativ förvaltning samt för ekonomisk förvaltning. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för hela föreningen vilket innebär att enskild individ inte behöver teckna ett eget.

    För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen/om-brf-hogdalen/

    Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag. Uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    1997-1998 Stamrenovering genomfördes.
    1997-1998 Elnätet drogs om.
    1997-1998 Fasaderna putsades och balkongerna gjordes om.
    2004-2010 Taket lades om i hela föreningen där bl.a. asbets togs bort och brandgator skapades på vindarna. Samtidigt isolerades alla vindar.
    2004-2010 Gemensam el infördes i hela föreningen.
    2004-2010 Föreningslokalen renoverades.
    2004-2010 En lokal byggdes om till lägenhet.
    2004-2010 5 nya parkeringsplatser togs fram.
    2004-2010 7 nybyggda miljöhus togs i bruk.
    2004-2010 Boulebana gjordes iordning.
    2004-2010 Taket lades om till plåttak.
    2004-2010 Alla gårdsdörrar målades om.
    2004-2010 En lokal byggdes om till lägenhet.
    2004-2010 All belysning på gårdarna byttes ut till Ledbelysning.
    2004-2010 Föreningens bastu byggdes om.
    2013 Renoverades även balkongdörrar och fönster.
    2011-2012 4 nya parkeringsplatser blev klara och togs i bruk. 3 lokaler byggdes om till lägenheter.
    2013 Renoverades även balkongdörrar och fönster.
    2015 Fönsterrenovering i hela föreningen med 3-glas funktion. Effekten blev halvering av decibel styrkan och sänkt kostnad för fjärrvärme.
    2016 Genomfördes den årliga OVK-besiktningen i hela föreningen.
    2016 Alla trapphus målades om och sensorbelysning infördes i alla portar.
    2016 Alla lekplatser uppdateras till EU normers standard.
    2016-2020 Tvättstuga gjordes om till digital bokning.
    2016 En lokal gjordes om till lägenhet.
    2021 Den femte tvättstugan , Harpsundsvägen 181, digitaliserades. De sista 3 kvarvarande tvättstugorna håller på att digitaliseras nu och beräknas klara under innevarande år.
    2021 Stamspolning i alla fastigheter (lägenheter) samt brunnar och stuprör, samt rensning och rengöring av alla ventilationsrör från tvättstugorna.
    2021 Ombyggnation av lokal till bostad på Harpsundsvägen 153.
    2021-2022 Ombyggnation av 5 st lokaler till 11 st lägenheter.

    Planerade renoveringar

    2022 (pågående) Relining av liggande stammar.
    2022 (pågående) Byte av mätare och pumpar.
    2022 OVK.
    2022 Målning av trapphus på Trollesundsvägen.
    2022 Upprustning av utemiljö med projektstart 2022.
    Under 2022 kommer alla sopnedkast att stängas igen för att införa källsortering av matavfall och hushållssopor i miljöhusen. Sopsugen kommer att stängas helt under 2022.

    Övriga utrymmen

    Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 159 och 179. Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd. Föreningens ettor har ett tillhörande källarförråd medan övriga lägenhetsstorlekar från tvåor till fyror har ett källarförråd och en matkällare.

    I föreningen finns ett gym med fräscha duschar och bastu (Harpsundsvägen 93). Föreningen har även en föreningslokal som medlemmarna kan hyra på Harpsundsvägen 85. Det finns även ett antal klubbar man kan delta i, mer info finns på föreningens informativa hemsida: www.hsb.se/stockholm/hogdalen

    TV/Internet

    Bredband: Föreningen anlitar Telenor för bredband. Det finns uttag i majoriteten av alla lägenheter. Skulle kontakten saknas i någon lägenhet, kontakta styrelsen, som då beställer installation. Kostnaden för installationen står den enskilde medlemmen själv för. Finns i denna lägenhet.

    Kabel-TV: Uttag för anslutning till kabel-tv finns i varje lägenhet. I din årsavgift ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Önskar du fler kanaler, kontakta Tele2 (ComHem har gått ihop med Tele2). Uppge att du bor i HSB föreningen Brf Högdalen.

    Parkering

    I föreningen finns 82 garageplatser samt 215 p-platser några med, andra utan elstolpe. För kötider till garage och parkeringsplatser, kontakta HSB Kund- och Medlemsservice.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 13 okt 2020
    Energiprestanda
    72 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 820 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    250 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1691 kr betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    725 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

    Boareabeskrivning Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

    Köparens rättigheter och skyldigheter

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

    Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull.

    Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning.

    Källa: Utdrag från Mäklarsamfundes faktablad.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!