SÅLD!
Accepteratpris på 5 750 000 KR
Attraktivt, mycket väldisponerat kedjehus om 111 kvm med bygg år1984 där övervåningen är helrenoverad. Stor härlig tomt på 363 kvm med gräsmatta och två trädäckade altaner, en på framsidan och en på baksidan av huset. Husets fem rum är fördelade på två våningsplan och innefattar fyra sovrum, vardagsrum, kök, två badrum, tvättstuga och klädkammare.Genomgående ljusa och fräscha ytskikt skapar en enhetlig och hemtrevlig känsla. På entrévåningen finner ni en välkomnade hall som öppnar upp mot kök och vardagsrum. Här finns även ett sovrum, ett badrum och tvättstuga.
Direkt innanför ytterdörren finns den läckert designade trappan som går upp till det övre våningsplanet. Övre våningsplanet är öppet och luftigt och erbjuder tre mysiga sovrum, en behändig klädkammare och ett badrum, samtliga rum med häftigt identitetsskapande snedtak. Om så önskas funkar det utmärkt att använda något av husets sovrum som tex arbetsrum eller hobbyrum. Fiber är indraget i huset.
Till fastigheten hör även ett garage som rymmer både bra förvaringsmöjligheter och bil. Det finns även plats för parkering på den asfalterade uppfarten framför garaget. På tomten finns också ett cykelförråd samt en lekstuga för barnen. Huset är beläget i på en lugn gata i ett barnvänligt område med en trevlig lekpark intill tomten. Gribbylund har närhet till både Enstaskogen, Rönningesjön och Täby Centrum, samtidigt som Roslagsbanan endast ligger ca 10 minuters promenad bort. Förskola och skola finns på gångavstånd.
Fastighetens fördelar:
- Friköpt fastighet
- Övre våningsplanet är helrenoverat
- Luftigt och öppen planlösning
- Härlig tomt med två altaner
- 3 sovrum & badrum på övervåningen
- Garage med automatisk dörröppnare
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- Rumsbeskrivning
Hall
Stora beigea kakelplattor på golv och vitmålade väggar. Från hallen nås övervåningen.Kök
Modernt kök med ljus parkett på golv som matchas med skåpluckor i trä, vitt kakel ovanför köksbänk och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för förvaring och det ryms ett stort matbord. Vitvarorna inkluderar fullstor kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll, och spiskåpa.Vardagsrum
Öppen planlösning mot hall och kök. Rummet har parkettgolv i ljusbrunt trä, vitmålade väggar och rymmer en större soffgrupp, soffbord och annat möblemang. Härifrån kommer man ut till den soliga uteplatsen som delvis täcks med tak på baksidan av huset.Sovrum (entréplan)
Rummet har bra utrymme förvaring i stor platsbyggd garderob som har skjutdörrar med speglar. Från sovrummet kommer man ut till uteplatsen på framsidan av huset. Plats för säng och sängbord. Ljust golv och vitmålade väggar.Sovrum 1 (övre plan)
Här finns det finns plats för säng, sängbord och annan inredning. Gott om utrymme för förvaring i klädkammaren som ligger i anknytning till rummet. Två stora fönster, ljus parkett på golv och vitmålade väggar.Sovrum 2 (övre plan)
Även här finns plast för säng, sängbord och annan inredning. Här finns ett stort fönster, ljus parkett på golv och väggar i ljus kulör.Sovrum 3 (övre plan)
Ytterligare ett rum med plats för säng, sängbord och annan inredning. Här finns ett stort och ett mindre fönster, ljus parkett på golv och väggar i ljus kulör.Badrum 1 (entréplan)
Mörkt mönstrat kakel på golv och vitkaklade väggar. Badrummet har dusch med draperi, WC och handfat med underskåp.Badrum 2 (övre plan)
Grått kakel på golv, två vitkaklade väggar och en svartkaklad fondvägg. Badrummet har dusch, WC och handfat med underskåp.
- FaktaFastighetsbeteckningTÄBY MYRÄNGEN 33ObjektstypKedjehusTypkod220 - Småhusenhet, bebyggdAdressTorpängsvägen 27Postnummer187 63PostortTäbyDistriktTäbyOmrådeGribbylundBoarea111 kvmBoarea enligtLantmäterietTomtareal/mark363 kvmTomtareal enligtLantmäterietTotal areal363 kvmAntal rum5
- Pantsättningar & Inteckningar8st inteckningar på totalt 4 547 500 kr
- ByggnadStandardpoäng31Byggår1984GrundPlatta på markTakSadeltak med betongpannor med underlagstak av råspont och takpappFasadTräfasadFönster2-glasfönster isoler+ 3-glasgönsterBjälklagTräVattenKommunalt vatten året omAvloppKommunalt avloppUppvärmningEl - luftburen värme-Luft luftvärmepumpVentilationMekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX-ventilation)
Parkering
Garage med automatisk garageport.
TV/Internet
Fiber finns.
Utförda renoveringar
- 2003 Duschrum entreplan renoverat
- 2008 Fasad målades
- 2018 Yttertak omlagt
- 2020 Övervåning renoverad badrum & sovrum
- 2020 FTX - aggregat RDKS med lågenergifläktar för till -och från luftsventilation med hög värmeåtervinning
- KostnaderVatten och avlopp100 kr/månadRenhållning75 kr/månadUppvärmning1 400 kr/månadSamfällighet273 kr/månadHemförsäkring433 kr/månadSumma driftskostnader2 282 kr/månadFastighetsskatt8 874 kr/årPersoner i hushållet2Årlig elförbrukning12000 kWh/år
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- EnergideklarationUtfördesTisdag 17 mar 2020StatusEnergideklaration är utförd
- TaxeringTaxeringsår2025Taxeringsvärdet ärFastställtVärderingsår1984Taxeringsvärde byggnad1 965 000 krTaxeringsvärde totalt3 745 000 kr
- Närområde
Område
I Gribbylund bor ni i ett naturskönt område med gångavstånd till Rönningesjöns grönskande natur. Här finns ett flertal badplatser däribland Skavlöten och Ängsholmsbadet. Vid Ängsholmsbadet finns både badstrand, lekplats och grillplats, mindre utegym, fotbollsplan med mera. Skavlöten friluftsområde, på andra sidan sjön, har en härlig badstrand, kiosk, grillplats, bastu samt bra möjligheter för motion och rekreation. Vintertid plogas skridskobanor och skidspår på isen. Två kilometer bort ligger Rönninge by, ett mycket omtyckt område där du finner djur, cafe och evenemang kring högtider. Skolutbudet i Täby är ett av Sveriges främsta och i Gribbylund kan du välja mellan, dels friskolor som Lilla Gribbylundsskolan (6-7 år) och Gribbylundsskolan (klass 2-3), dels kommunala som Myrängsskolan (F-5), Löttingelundsskolan (F-5) och ängsholmsskolan (4- ). Flertalet daghem, förskolor och fritidshem finns i området. För shopping har du nära till det stora utbudet i Täby centrum, Arninge stormarknader samt Gribbylunds egna centrum med mataffär, cafe, pizzeria, frisör, bibliotek mm. För boende som jobbar i stan erbjuds busslinjerna 609 (direktbuss till T-bana/Danderyds sjukhus som går i rusningstrafik) samt linje 610 (som går mellan Vallentuna och Danderyds sjukhus). Dessutom erbjuder busslinjerna 605 samt 615 anslutning till Roslagsbanan samt Danderyds sjukhus. Täby räknas som en av Sveriges mest välmående kommuner och har ett fantastiskt köpcentrum samt en attraktiv skattenivå.
- Dokument & Länkar
- Rättigheter & Belastningar
Gemensamhetsanläggning
Täby Myrängen Ga:1
Planer och bestämmelser
Norra Myrängen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19821011)
- Övrigt
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.
Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.
Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion. Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
- Undersökningsplikt
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.
Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.
Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.
Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.
Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.
Avtalsfrihet friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.