I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan - Röda bergen

Torbjörn Klockares gata 3, 1tr

 • 62 kvm
 • 2.5
 • rum

  Såld

  Inbjudande 20-talslägenhet på attraktiv adress i Röda Bergen. Bostaden är lugnt belägen mot föreningens väl omhändertagna och pittoreska innergård, en grönsande oas med flera sittavdelningar och grillplats.

  Lägenheten disponeras som en 2,5:a med två stora sovrum, ett kök med matplats och ett vardagsrum innanför det ena sovrummet. För den lilla familjen går det med enkelhet att återställa den tidigare planlösningen, då det inre sovrummet och vardagsrummet var ett enda stort rum. Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare och gott om plats för garderober, skänkar och hyllor. Badrummet är helkaklat med golvvärme och badkar och hallen binder ihop lägenheten på ett trevlig sätt.

  Här bor ni i en levande stadsdel med direkt närhet till parker, caféer, restauranger, service och kommunikationer.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stora fönsterpartier i sydväst mot grönskade gård
  • Vacker fastighet anno 1923 med tidstypiska inslag
  • Välskött, stabil och solid förening med hiss
  • Bussar, T-bana och pendel inom gångavstånd
  • Förskolor, skolor och bra närservice i närområde
  • Populärt område nära Hagaparken, Torsplan och Birkastan
  • Haga bageri och restaurang Marcos finns på gatan

  Välkomna på visning!

  Adress
  Torbjörn Klockares gata 3, 1tr
  Yta
  62 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 193 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, och två sovrum i fil mot gård och ett vardagsrum innanför ena sovrummet. Hallen i sig har en hatthylla med skoställ, garderob och klädkammare.

    Köket upplevs rymligt och har en naturlig matplats vid fönster. På golvet ligger en linoleummatta i schackrutigt mönster och längs väggen finns förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

    Vardagsrummet är lättmöblerat, ett kvadratiskt rum med parkettgolv, samma golv som fortsätter in i det inre sovrummet.

    Sovrummen inrymmer fristående garderober och har plats för dubbelsängar eller exempelvis fåtöljer, skrivbord och byrå om så önskas.

    Badrummet har golvvärme, badkar, wc, handdukstork, handfat med kommod och överskåp med spegel.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    327
    Adress
    Torbjörn Klockares gata 3, 1tr
    Postnummer
    113 30
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan - Röda bergen
    Boarea
    62 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2,5
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,0077465
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kannan 13
    Bildades
    2004
    Byggår
    1923
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Kannan 13 består av 1 hus med 11 trappuppgångar – Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2. Föreningen har en bra mix mellan bostadsätter, hyresrätter och lokaler. Det finns totalt 120 lägenheter, varav 111 bostadsrätter, 9 hyresrätter och 6 lokaler med hyresrätt som alla är uthyrda.

    Ekonomi Brf Kannan 13 är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenheter har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Under senare tid har föreningen sålt en hyresrätt och kommer från den försäljning att amortera 5.000.000 kr. De totala lånen för föreningen kommer vid amorteringstillfället att sänkas från ca 25 mkr till 20 mkr. Det finns ytterligare 9 hyresrätter i föreningen.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    1978 - Stambyte Torbjörn Klockares gata 7
    1987 - Stambyte samt byte av El-stigare
    2006 - Stambyte samt byte av El-stigare i samtliga vindsvåningar, ventilationsrenovering
    2008 - Fönsterrenovering
    2009 - Utbyte av undercentral till Fjärrvärme.
    2012 - Omläggning av tak
    2013 - Installerades ny belysning på innergården.
    2015 - Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
    2016 - Renoverades gården.
    2017 - Genomfördes stamspolning.

    Planerade renoveringar

    Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 till 2025. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har ett antal uteplatser och gemensamma utemöbler som medlemmarna kan använda.

    Cykelrum finns vid Norrbackagatan 70C och Vikingagatan 43, dessutom finns cykelställ med och utan tak inne på gården.

    Barnvagnsförråd i trappugångarna finns möjlighet att placera barnvagnar: – Norrbackagatan 70 B, källarplan, under trappen. – Vikingagatan 41, vid entrén, under trappen. – Vikingagatan 43, vid entrén, under trappen. – Vikingagatan 45, vid entrén, under trappen.

    I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor, varav den närmaste i detta trapphus. Tvättstugan bokas med bokningscylinder i respektive tvättstuga. Tvättstugorna är utrustade med: två helautomatiska tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, kallmangel.

    TV/Internet

    Kabel-tv: Com Hem, basutbud ingår i avgiften (1:an, 2:an och 4:an) Comhem erbjuder resp. bostadsrättshavare att teckna eget abonnemang TV/Bredband/Telefoni Alla lägenheter har Telia fiberanslutning för TV/Bredband/Telefoni för vilket resp. bostadsrättshavare tecknar eget abonnemang

    Parkering

    För omedelbar parkering finns boendeparkering på gatan utanför. Föreningen har även ett garage med 14 platser.

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig energideklaration för denna fastighet. Föreningen har beställt en ny deklaration.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 193 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Invid Birkastan ligger Röda bergen som är en av de absolut attraktivaste delarna i Stockholms innerstad och känt för sina grönområden och öppna gator med småstadskänsla. Här finns direkt närhet till S:t Eriksplan och Birkastan med sitt generösa utbud av restauranger, butiker och utmärkta kommunikationer. Invid fastigheten finns grönområdet Solvändan med park och lekplats för de små. Ett par kvarter bort ligger de välkända Norra Tornen och Hagastaden som erbjuder allt från en stor matvarubutik med fantastiskt utbud till Systembolag, restauranger och apotek. Här finns även närhet till gym och träningsanläggningar. Goda kommunikationer med T-bana, buss, pendeltåg och flygbuss.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!