I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan - Röda bergen

Torbjörn Klockares gata 3, 1tr

 • 62 kvm
 • 2.5
 • rum

  Såld

  Inbjudande 20-talslägenhet på attraktiv adress i Röda Bergen. Bostaden är lugnt belägen mot föreningens väl omhändertagna och pittoreska innergård, en grönsande oas med flera sittavdelningar och grillplats.

  Lägenheten disponeras som en 2,5:a med två stora sovrum, ett kök med matplats och ett vardagsrum innanför det ena sovrummet. För den lilla familjen går det med enkelhet att återställa den tidigare planlösningen, då det inre sovrummet och vardagsrummet var ett enda stort rum. Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare och gott om plats för garderober, skänkar och hyllor. Badrummet är helkaklat med golvvärme och badkar och hallen binder ihop lägenheten på ett trevlig sätt.

  Här bor ni i en levande stadsdel med direkt närhet till parker, caféer, restauranger, service och kommunikationer.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stora fönsterpartier i sydväst mot grönskade gård
  • Vacker fastighet anno 1923 med tidstypiska inslag
  • Välskött, stabil och solid förening med hiss
  • Bussar, T-bana och pendel inom gångavstånd
  • Förskolor, skolor och bra närservice i närområde
  • Populärt område nära Hagaparken, Torsplan och Birkastan
  • Haga bageri och restaurang Marcos finns på gatan

  Välkomna på visning!

  Adress
  Torbjörn Klockares gata 3, 1tr
  Yta
  62 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 193 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, och två sovrum i fil mot gård och ett vardagsrum innanför ena sovrummet. Hallen i sig har en hatthylla med skoställ, garderob och klädkammare.

    Köket upplevs rymligt och har en naturlig matplats vid fönster. På golvet ligger en linoleummatta i schackrutigt mönster och längs väggen finns förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn och fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

    Vardagsrummet är lättmöblerat, ett kvadratiskt rum med parkettgolv, samma golv som fortsätter in i det inre sovrummet.

    Sovrummen inrymmer fristående garderober och har plats för dubbelsängar eller exempelvis fåtöljer, skrivbord och byrå om så önskas.

    Badrummet har golvvärme, badkar, wc, handdukstork, handfat med kommod och överskåp med spegel.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    327
    Adress
    Torbjörn Klockares gata 3, 1tr
    Postnummer
    113 30
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan - Röda bergen
    Boarea
    62 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2,5
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,0077465
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kannan 13
    Bildades
    2004
    Byggår
    1923
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Kannan 13 består av 1 hus med 11 trappuppgångar – Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2. Föreningen har en bra mix mellan bostadsätter, hyresrätter och lokaler. Det finns totalt 120 lägenheter, varav 111 bostadsrätter, 9 hyresrätter och 6 lokaler med hyresrätt som alla är uthyrda.

    Ekonomi Brf Kannan 13 är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenheter har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Under senare tid har föreningen sålt en hyresrätt och kommer från den försäljning att amortera 5.000.000 kr. De totala lånen för föreningen kommer vid amorteringstillfället att sänkas från ca 25 mkr till 20 mkr. Det finns ytterligare 9 hyresrätter i föreningen.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    1978 - Stambyte Torbjörn Klockares gata 7
    1987 - Stambyte samt byte av El-stigare
    2006 - Stambyte samt byte av El-stigare i samtliga vindsvåningar, ventilationsrenovering
    2008 - Fönsterrenovering
    2009 - Utbyte av undercentral till Fjärrvärme.
    2012 - Omläggning av tak
    2013 - Installerades ny belysning på innergården.
    2015 - Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
    2016 - Renoverades gården.
    2017 - Genomfördes stamspolning.

    Planerade renoveringar

    Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 till 2025. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har ett antal uteplatser och gemensamma utemöbler som medlemmarna kan använda.

    Cykelrum finns vid Norrbackagatan 70C och Vikingagatan 43, dessutom finns cykelställ med och utan tak inne på gården.

    Barnvagnsförråd i trappugångarna finns möjlighet att placera barnvagnar: – Norrbackagatan 70 B, källarplan, under trappen. – Vikingagatan 41, vid entrén, under trappen. – Vikingagatan 43, vid entrén, under trappen. – Vikingagatan 45, vid entrén, under trappen.

    I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor, varav den närmaste i detta trapphus. Tvättstugan bokas med bokningscylinder i respektive tvättstuga. Tvättstugorna är utrustade med: två helautomatiska tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, kallmangel.

    TV/Internet

    Kabel-tv: Com Hem, basutbud ingår i avgiften (1:an, 2:an och 4:an) Comhem erbjuder resp. bostadsrättshavare att teckna eget abonnemang TV/Bredband/Telefoni Alla lägenheter har Telia fiberanslutning för TV/Bredband/Telefoni för vilket resp. bostadsrättshavare tecknar eget abonnemang

    Parkering

    För omedelbar parkering finns boendeparkering på gatan utanför. Föreningen har även ett garage med 14 platser.

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig energideklaration för denna fastighet. Föreningen har beställt en ny deklaration.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 193 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Invid Birkastan ligger Röda bergen som är en av de absolut attraktivaste delarna i Stockholms innerstad och känt för sina grönområden och öppna gator med småstadskänsla. Här finns direkt närhet till S:t Eriksplan och Birkastan med sitt generösa utbud av restauranger, butiker och utmärkta kommunikationer. Invid fastigheten finns grönområdet Solvändan med park och lekplats för de små. Ett par kvarter bort ligger de välkända Norra Tornen och Hagastaden som erbjuder allt från en stor matvarubutik med fantastiskt utbud till Systembolag, restauranger och apotek. Här finns även närhet till gym och träningsanläggningar. Goda kommunikationer med T-bana, buss, pendeltåg och flygbuss.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!