I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Tantogatan 31

 • 78 kvm
 • 3
 • rum

  6 275 000 kr

  Unik bostad med spektakulär utsikt över Tanto!

  Välkommen till ditt drömhem beläget i hjärtat av det pulserande Södermalm, med en exklusiv plats intill den grönskande Tantolunden. Högt uppe på våning 7, omfamnas du av en panoramautsikt som sträcker sig över den ikoniska stadsdelen och det vackra grönområdet.

  Denna magnifika bostad bjuder på en oöverträffad livsstil med en terrass i västläge, perfekt för att njuta av kvällssol. Oavsett om det är en lugn stund för dig själv eller en härlig middag med vänner, erbjuder terrassen en fantastisk plats att koppla av och njuta av det bästa av Stockholm.

  Med sina två sovrum, vardagsrum och kök erbjuder bostaden gott om utrymme och flexibilitet för din livsstil. De många fönstren fyller varje rum med naturligt ljus och skapar en luftig och inbjudande atmosfär. Två badrum kompletterar detta hem, vilket ger både bekvämlighet och praktiskt användande för hela familjen eller gäster.

  Läget intill Tanto gör det möjligt att leva ett liv i harmoni med naturen samtidigt som du har stadens alla bekvämligheter inom räckhåll. Med närhet till trendiga restauranger, mysiga caféer, kulturella evenemang och utmärkta kommunikationer blir din vardag både bekväm och inspirerande. Byggnaden är omringad av lummig träd och grönska och ligger bara en stenkast från prunkande Tantoberget och Tantolunden med de fantastiska kolonilotterna. Nere vid vattnet finner man några av Södermalms vackraste promenadstråk och badplatser. Det är svårt att komma så nära naturen mitt inne i en storstad.

  Missa inte chansen att äga denna sällsynta pärla på Södermalm, där modern livsstil möter tidlös elegans och enastående natur. Välkommen på visning och upplev denna extraordinära bostad med egna ögon!

  Pris
  6 275 000 kr Slutpris
  Adress
  Tantogatan 31
  Yta
  78 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  7 av 7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 044 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (87 röster)
  hittamaklare.se
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!

  Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.

  Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst. 

  Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!

   • Rumsbeskrivning

    Hall

    Praktisk hall med garderober med skjutdörrar. Ekparkett på golv som fortsätter in i övriga rum.

    Gäst-WC

    I anslutning till entrén finns en gästtoalett med WC och handfat.

    Vardagsrum

    Kliv in i det rymliga vardagsrummet som med sina många fönster och höga läge erbjuder ett härligt ljusinsläpp! Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV, medieförvaring och bokhyllor. Från vardagsrummet når du båda sovrummen och köket.

    Arbetsrum/Sovrum

    Intill entrén kommer ni till arbetsrum/ sovrum. Här finns plats för skrivbord, säng och förvaring av kläder finns i de inbyggda garderoberna.

    Master bedroom med badrum ensuite

    Stort sovrum med plats för dubbelsäng, garderober, nattduksbord och skrivbord. Från sovrummet når ni badrummet som är helkaklat, utrustat med dusch, wc och handfat. Här finns även tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk ovan.

    Kök

    Luftigt kök , delvist öppet mellan kök och vardagsrum. . Köket är väl tilltaget med gott om förvaring bakom vita köksluckor samt generöst med arbetsyta. Här finns gott om plats för middagsbord. Köket är utrustat med diskmaskin, fullstor kyl och frys, spis, ugn och fläkt.

    Terrass

    Från köket når du den härliga terrassen med fantastisk utsikt i västläge! Här kan ni enkelt möblera med större balkongmöbler, odlingar och växter. Gör detta till din egna oas med loungemöbler, blommor, odlingar och mysbelysning.

    Övrigt

    Nuvarande bostadsrättsinnehavare disponerar över ett rymligt källarförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    192
    Adress
    Tantogatan 31
    Postnummer
    118 42
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    78 kvm
    Boarea enligt
    Enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    7 av 7
    Andelstal
    3.35891%
    Andelstal insats
    3.19628%
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    846 390 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Tantotorget
    Bildades
    2006
    Byggår
    2002
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Tantotorget är trevlig förening som består av 26 bostadsrätter, 2 hyresrätter om totalt 2 564 kvm och 4 lokaler om 431 kvm. Marken innehas med äganderätt och föreningen klassificeras enligt skatteverket som en äkta bostadsrättsförening. Delat ägande godkänns. Juridisk person kan nekas.

    Huset är ritat av arkitekt Johan Nyrén, byggdes år 2002 av JM och kännetecknas av mycket ljusinsläpp från stora fönster i flera väderstreck, upplägget på lägenheterna präglas av fantastisk funktion och väl tilltagna öppna sociala ytor och stora balkonger.

    Byggnaden är omringad av lummig träd och grönsak och ligger bara en stenkast från prunkande Tantoberget och Tantolunden med de fantastiska kolonilotterna. Nere vid vattnet finner man några av Södermalms vackraste promenadstråk och badplatser. Det är svårt att komma så nära naturen mitt inne i en storstad.

    Pantsättningsavgift betalas av köparen, kostnad: 573 kr/ pant. Överlåtelseavgift faktureras köparen, kostnad: 1 433 kr.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. FTX.

    Renoveringar

    2022: Föreningen har genomfört en mindre renovering av innergården och införskaffat trädgårdsmöbler dit. Området framför muren vid 31:an har försetts med planteringslådor. Nya krukor för utomhusblommor har införskaffats. 2023: Dataundercentralen samt pumpar för värme och ventilation bytts ut.

    Planerade renoveringar

    Inga kommande renoveringar, kontrollerat med styrelsen 2024-03-27.

    Övriga utrymmen

    Cykelrum och barnvagnsförråd finns i källarplan. På våning 1 finner du föreningens grönskande innergård. Fastigheten har också ett sopsorteringrum så att man slipper ta soporna till kommunens sopsorteringsstationer.

    TV/Internet

    Tele2 gruppabonemang 250/100 MB. TV och bredband från Tele2 ingår i avgiften.

    Parkering

    Bilplats 1 175 kr/månad (momsbefriat). MC-plats 800 kr/månad (momsbefriat). Priser för utomstående: Bilplats 2 900 kr exkl. moms. MC-plats 1 200 exkl. moms Maila info@tantotorget.se om du är intresserad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 9 feb 2021
    Energiprestanda
    184 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    F
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 044 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, vatten, bredband och TV.

    Avgiftsändringar

    Inga planerade avgiftsändringar, kontrollerat med styrelsen 2024-03-27.

    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    450 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Årlig elförbrukning
    1000 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!