Svandammsvägen 21A, 2tr
2 820 000 kr
Såld
Nyrenoverad funkistvåa med fantastiskt ljusinsläpp! Lägenheten är belägen på Midsommarkransens huvudgata, 50 meter från tunnelbanan och över krönet till Svandammsparken. En lägenhet med öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för både soffa, bokhyllor och matbord. Ett nyrenoverat hem med ekparkett, nymålade väggar och ett kök från 2018 med påkostade materialval samt integrerat kyl, frys och diskmaskin. Badrummet är stambytt och renoverat 2017, med klinkergolv, helkaklade väggar och uttag för tvättmaskin - Här finns det plats för badkar för den som önskar. Sovrummet är två avdelningar, ett inre rum bakom ett vackert bevarat glasparti skänker extra charm och är praktiskt till ytan då det ryms en 180 cm stor dubbelsäng. I den främre delen av sovrummet finns goda förvaringsmöjligheter, eller varför inte din egna walk-through closet med bevarade originalgarderober på ena sidan och en fristående garderob med spegeldörrar på andra.
Lägenheten karaktäriseras av takhöjden och det insynsfria läget med stora fönster i två väderstreck och ett fantastiskt ljusinsläpp. Utsikt mot mysigt villaområde från sovrum och över gamla midsommarkransens takåsar och föreningens gemensam trädgård åt andra hållet.
Ansvarig Mäklare
Jonas Hansson
Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!
-
-
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr024Lgh.nmr. LM1201AdressSvandammsvägen 21A, 2trPostnummer126 35PostortStockholmOmrådeHägersten - MidsommarkransenBoarea39 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2Trappor2Andelstal2.5429%Andelstal avgift2.84233%
- FöreningenNamnBrf Maskrosen 3 i MidsommarkransenByggår1939Juridisk personNej
Allmän information
Brf Maskrosen 3 i Midsommarkransen bildades 2015 och är belägen på Svandammsvägen 21, Svandammsvägen 21A och Svandammsvägen 23. Föreningen upplåter 37 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 5 lägenheter med hyresrätt. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenheter har föreningen en möjlighet att amortera på lån eller investera i fastigheten.
Byggnaden
Fastigheten bebyggdes 1939 och består av 1 flerbostadshus med innergård, källare och vind. Byggnadens lägenhetsyta 1 618 m².
Värme- och ventilationsanläggning
Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och vattenburen uppvärmning ingår i avgiften.
Renoveringar
Byggnad ursprungligen uppförd 1939. Under 1980talet utfördes renoveringsarbeten med bl.a. fasad, entrépartier, yttertak, badrumsrenoveringar samt utbyte övriga installationer. Sedan dess har fjärrvärmecentralen renoverats 2007 och alla badrum har haft stambyte mellan 2015-2018. 2016 byttes samtliga fönsterrutor mot isoleringsglas och samtliga fönsterkarmar renoverades. 2018 gjordes ett utbyte och injustering av radiatorventiler vilket skall leda till energibesparingar och följaktligen sänkta värmekostnader för föreningen.
Planerade renoveringar
Föreningen undersöker möjligheten att bygga balkonger mot gård (vardagsrumsfönstret) och kommer i samband med detta renovera fasaden.
Övriga utrymmen
Ett vindsförråd hör till lägenheten (ca 4-5 kvm). Det finns en gemensam takterrass, tvättstuga i källaren (en tvättmaskin byttes 2017 och resterande maskinpark från 2008. ), cykelrum i port 23. Fin och solig gård på baksidan med sittplatser och planteringar.
TV/Internet
Fiberbredband samt kabel-TV via Telia.
Parkering
17 st parkeringsplatser till en kostnad av 500 kr/månad. Boendeparkering erbjuds längst gatorna i området till en kostnad av 500 kr/månad.
Energideklaration
UtfördesFredag 22 okt 2010Energiprestanda117 kWh/m2StatusEnergideklaration ej utförd - KostnaderMånadsavgift2 638 kr/månad (värme och vatten)Hushållsel120 kr/månadHemförsäkring120 kr/månadSumma driftskostnader240 kr/månadÖverlåtelseavgift1 163 betalas av KöparePantsättningsavgift465 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Närområde
Område
I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö
- Dokument & Länkar
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.