I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Midsommarkransen

Svandammsvägen 10

 • 35.5 kvm
 • 2
 • rum

  2 650 000 kr

  Välkommen till Svandammsvägen 10, högst upp!

  Mysig minitvåa i charmiga Midsommarkransen!

  Välkommen till detta fantastiska boende i hjärtat av den gamla förstaden Midsommarkransen. Högst upp i det karakteristiska funkishuset ligger denna charmfulla minitvåa om 35,5 välplanerade kvadratmeter. Lägenhetens yta fördelas över ett rymligt vardagsrum, ett mysigt sovrum, ett helkaklat badrum samt ett väl tilltaget modernt utrustat kök. Med varsamt bevarade tidstypiska detaljer och generös takhöjd kombinerar lägenheten en oemotståndlig originalcharm med allt som kan önskas av ett stilrent modernt boende. Genomgående plankgolv i original, tidstypiskt ljusmålade dörrkarmar och väggar ger lägenheten ett luftigt och öppet intryck. Den rymliga hallen öppnar upp emot lägenhetens underbara vardagsrum med sitt stora fönsterparti och fantastiska ljusinsläpp. Med sina generösa ytor ges den inredningsintresserade alla möjligheter att disponera rummet efter egen smak och tycke. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och förvaring samt matplats för goda middagar i vänners sällskap. Från vardagsrummet nås sovrummet med utsikt mot de vackra fasaderna tvärs över gatan samt lägenhetens kök som med gasspis och elegant marmorerad bänkskiva binder samman den moderna och traditionella funktionalismen.

  Brf Lejongapet 34 är en välskött förening med god ekonomi och en aktiv styrelse. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,4 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 1.600 kr/kvm och i kassan finns drygt 800.000 kr i kassan. Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm. Avgiften sänktes med 10% från och med 1 september 2022. Föreningen äger sedan 1991 fastigheten med flerbostadshus om 23 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt.

  Huset på fastigheten Lejongapet 34 uppfördes 1935-1936 och ritades av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg som tillsammans drev arkitektfirman Hagstrand & Lindberg. De var på sin tid en av de flitigast anlitade arkitektfirmorna i Stockholm. Bland kända byggnader de ritade kan nämnas Aston hotell med Bio Rival samt Kungshuset på Kungsgatan. Dessa byggnader är liksom huset på Lejongapet 34 exempel på tidig svensk funkisarkitektur. Huset är en konstfull byggnad om fyra våningar med indraget våningsplan överst. Byggnaden har inte genomlevt några större förändringar under årens lopp och ser idag på det hela taget ut som då den stod klar år 1936.

  Med sitt perfekta läge i Midsommarkransens gemytliga och livfulla kvarter lever du i en förtjusande blandning av det gamla och det nya. Ett brett utbud av restauranger och caféer, vintagebutiker, nyskapande initiativ inom design och kultur delar stadsdel med anrika biograf Tellus som slog upp sina portar redan 1920. Goda kommunikationer i form av tunnelbana och buss. Södermalm når du på tio minuter med tunnelbanan eller på cykel. Knutpunkten Liljeholmen med sin galleria med över 90 butiker, restauranger och service ligger på gångavstånd och likaså Telefonplan med Konstfack. För den som önskar att ta sig ett dopp eller en rogivande promenad i det gröna ligger underbara Vinterviken med sina hänförande trädgårdar bara ett stenkast bort. Med sin vackra och variationsrika arkitektur, rika lokalutbud av kultur och nöjen samt närhet till både stad och natur är midsommarkransen en verklig oas för den som önskar leva ett trivsamt och familjärt småstadsliv med tillgång till allt vad den moderna storstaden har att erbjuda.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 650 000 kr SÅLD!
  Adress
  Svandammsvägen 10
  Yta
  35.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4 av 4
  Avgift
  2 222 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • HALL

    Rymlig hall. Inbyggd garderob med spegelskjutdörrar. Ljusmålade väggar och plankgolv i original. Från hallen nås lägenhetens vardagsrum samt badrum.

    • BADRUM

    Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och svartaklinker på golvet. Utrustat med dusch, badrumsskåp, handfat, spegelskåp samt WC.

    • SOVRUM

    Rogivande sovrum i anslutning till vardagsrummet med njutbar utsikt mot vackra takåsar och husfasader. Plats för säng. Ljusmålade väggar och plankgolv i original. Bra förvaring i två garderober på var sida om dörren.

    • VARDAGSRUM

    Ljust rymligt vardagsrum med klassiskt tidstypiska detaljer. Dubbla parfönster med utanpåliggande spanjoletter samt dekorativa fönsterbrädor i mörk marmorutförande bjuder på fantastiskt ljusinsläpp och vacker utsikt över grannhusens fasader. Radiatorer i gjutjärn. Ljusmålade väggar och plankgolv i original.

    • KÖK

    Smakfullt och stilrent modernt utrustat kök. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin samt gasspis med elugn. Väggkakel i vitt och grått sitter som stänkskydd ovan arbetsytorna. Elegant marmorerad ljus köksbänk med nedsänkt diskho i rostfritt stål. Generös förvaring i vitlackerade över och underskåp med väggyta för ytterligare förvaring för den som så önskar. Plankgolv i original.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    321
    Lgh.nmr. LM
    1305
    Adress
    Svandammsvägen 10
    Postnummer
    126 34
    Postort
    Hägersten
    Område
    Midsommarkransen
    Boarea
    35.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    4,05714%
    Andelstal insats
    4,05714%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Lejongapet 34
    Bildades
    1991
    Byggår
    1936
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Den äkta bostadsrättsföreningen Lejongapet 34 bildades 1981 (org. nr 716417-5494) och äger fastigheten Lejongapet 34 med ett bostadshus. Huset uppfördes 1936 och är beläget på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 23 st lägenheter med bostadsrätt och en hyresrättslokal.

    Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,4 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 1.600 kr/kvm och i kassan finns drygt 800.000 kr i kassan, Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm. Det finns i dagsläget inga beslut om att höja månadsavgiften. Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden. Städningen i huset sköts av en städfirma och detta är således inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 1999 Stambyte kök.
    • 2003 Elstambyte.
    • 2006 Fasadrenovering, entré bytt mot gården.
    • 2008 Stambyte badrum.
    • 2012 Målning av trapphus.
    • 2015 Uppfräschning av gården med bl.a. nya utemöbler.
    • 2017 Installation av fiber, renovering av framsidans entré, nytt torkskåp.
    • 2018 Ny tvättmaskin. Renovering av innergård, pergola, byggt ett gym i källaren.
    • 2019 Underhåll på entrépartier, fönster och balkonger, inköp av crosstrainer till gym.
    • 2021 Gjort ett hobbyrum i källaren.

    Planerade renoveringar

    Föreningen följer en underhållsplan, inga stora åtgärder förekommer inom de närmaste åren.

    • 2022 planeras OVK & målning av delar av källaren.
    • 2023 planeras målning av vissa byggnadsdetaljer samt byte av plåttak.
    • 2024 planeras byte av fjärrvärmecentral och termostater.

    Övriga utrymmen

    Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, verkstad/snickarrum, gym och bastu. På husets baksida finns en gård med pergola, utemöbler, grill och odlingslådor, som även går att boka för trevliga grillkvällar tillsammans med vänner. Stort vindsförråd på cirka 18 kvadratmeter.

    TV/Internet

    Fibernät indraget (1000/1000Mb) med ett framförhandlat gruppavtal som inkluderar digitalkanaler via Stockholms stadsnät.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 28 maj 2019
    Energiprestanda
    158 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 222 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Gas
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    550 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1207,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!