I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Sundbyberg -

Järnvägsgatan 68, vån 5av5

 • 85 kvm
 • 4
 • rum

  8 900 000 kr

  Välkommen

  Vindslägenhet med låg avgift, stor takterrass med sol från morgon till kväll och ett vardagsrum med öppen planlösning. Fullt utrustat Ballingslövkök med högt till tak, stort badrum, egen tvättstuga, gedigna trägolv och ljusmålade väggar i alla rum. Tre bra sovrum och en social öppen planlösning.

  Centralt läge mitt i Sundbybergs citykärna med ett komplett utbud av kommunikationer, en mångfald av restauranger och fullskalig service.

  Lägenhetens fördelar:
  - Ägarlägenhet med låg avgift.
  - Högst upp i huset med stor terrass i sydväst.
  - Påkostad, insynfri och ytterst stilren interiör.
  - Takbjälkar och generös takhöjd i kök.
  - Kan hyras ut fritt och även köpas av juridisk person.

  Kontakta mäklaren för mer information.

  Pris
  8 900 000 kr /Bud
  Adress
  Järnvägsgatan 68, vån 5av5
  Yta
  85 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (86 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    På den översta våningen i huset finner ni denna makalösa takvåning med väl tilltagen takterrass. Underbart läge med sol från morgon till kväll. Motordriven markis installerad. Bostaden är stilfullt planerad med väldisponerade och spatiösa sällskapsytor. Här finns tre utmärkta sovrum och en samvaro i en helt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De stora panoramafönsterna med fri utsikt i helt insynsskyddat läge, gör lägenheten genomgående ljus med påtaglig rymd samt generösa takhöjder. Optimal förvaring ger lättmöblerade och luftiga ytor där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt. Här finns en unik chans att förvärva en underbar bostad i bästa läge.

    HaIl Välkomnande och rymlig hall med god förvaring och praktiskt klinkergolv i grå toner. Hallen öppnar upp sig och genom lägenheten på ett naturligt sätt. Säkerhetsdörr.

    Takterrass Här möts himmel och horisont i vidvinkel för betraktarens ögon. Den storslagna utsikten tar en med storm och maximerar upplevelsen av bostaden på ett förtrollande vis. Här finns det rikligt med rum för alla tänkbara möblemang och konstellationer.

    Badrum/WC Helkaklat badrum med vitt badrumsporslin och sober färgsättning. Tvättställ ovan rymlig kommod med förvaring samt ovanhängande spegelskåp med belysning. Handduksvärmare och behaglig golvvärme. Stort takfönster.

    Tvättstuga/vVC Bostadens tvättstuga med Miele maskinpark av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Badrumsskåp, handfat, spegelskåp för förvaring. Klinker i grå toner på golv och helkaklade väggar i vitt.

    Master bedroom Rogivande sovrum med goda förvaringsmöjligheter längs garderobsvägg. Generös golvyta och trivsam rymd. Hår ryms med enkelhet dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och övrigt möblemang. Dubbla panorama fönster och utgång till takterrassen. Från fönstren har du milsvid utsikt och ingen insyn.

    Kök/ Vardagsrum Stilrent kök med goda arbetsytor av granit och vackert staänkskydd i vitt kakel. Spotlights ovan arbetsbänk. Vackra köksluckor i vitt och glas, över- och underskåp inrymmer all önskvärd förvaring. Full maskinell utrustning som består av kyl, frys integrerad diskmaskin(trasig), ugn, induktionshäll, fläkt (frånluft) och mikrovågsugn. Köket lämnar gott om plats för matsalsmöbler och mysiga middagar med vänner och familj. Öppen planlösning mot vardagsrum för optimalt umgänge. Det här är ett kök som inte lämnar något åt slumpen, notera gärna den exklusivt inbyggda vinkylen. Spatiöst vardagsrum med lättmöblerade och luftiga ytor som inrymmer soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån har man även access till takterrass som erbjuder milsvid utsikt över himmel och takåsar.

    Sovrum/arbetsrum/barnrum 1 Här finns plats för säng och garderob.

    Sovrum/arbetsrum/allrum 2 Här finns plats för säng och garderob.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    SUNDBYBERG MAKARONEN 11
    Objektstyp
    Ägarlägenhet
    Typkod
    520 - Ägarlägenhetsenhet, bostad
    Adress
    Järnvägsgatan 68, vån 5av5
    Postnummer
    172 35
    Postort
    Stockholm - Sundbyberg
    Boarea
    85 kvm
    Boarea enligt
    Lantmäteriet
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
   • Pantsättningar & Inteckningar
    4st inteckningar på totalt 5 950 000 kr
   • Kostnader
    Elkostnad
    525 kr/månad
    Samfällighet
    600 kr/månad
    Hemförsäkring
    400 kr/månad
    Summa driftskostnader
    1 525 kr/månad

    Beskrivning av kostnader

    Det ingår basutbud kabel-tv via ComHem, renhållning och avfallshantering i samfällighetsavgiften. Ingen fastighetsskatt. Det behövs ingen fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus och ägarlägenheter som har värdeår 2012 och senare. Värdeår för denna bostad är 2013.

    Personer i hushållet
    4

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Tisdag 24 jul 2012
    Energiprestanda
    47 kWh/m2

    Kommentar

    Deklaration från innan

   • Taxering
    Taxeringsår
    2022
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Taxeringsvärde byggnad
    1 883 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    2 815 000 kr
   • Närområde

    Område

    Välkommen vill Sundbyberg! Området för dig som gillar stad och puls med närhet till grönområden! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier, flera matbutiker samt omtyckta och välbesökta restauranger, Sundbyberg är även kallat Sveriges mest restaurangtäta kommun. Området kring bostaden är fyllt av kulturhistoriska miljöer, vackra parker och fina promenadstråk genom både villa- och grönområden.     För dig som pendlar erbjuds suveränt goda kommunikationer genom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana, bussar samt flygbussar till både Arlanda och Bromma flygplats. Genom tvärbanan åker man med lätthet till Solna Business Park, Solna C och Nordens största shopping galleria Mall of Scandinavia. Fjärrtågen tar dig med lätthet till Enköping, Västerås eller varför inte Göteborg. Sundbyberg är andra stoppet från centralen, bara 9 minuter med pendeltåg eller för dig med bil finns p-platser inom föreningen precis utanför porten.

    Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugans café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål. Även Tornparken nås på kort gångavstånd om ca 300 m. Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet. Även den mycket populära och prisvinnande Marabouparken nås på kort gångavstånd och erbjuder goda möjligheter till en trevlig dag i solen. För den idrottsintresserade finns utöver gym även simhall, ishall, curling, tennis och fotbollsplan inom 5 minuter från bostaden, vid Duvbos tunnelbana. En stor fördel i Sundbyberg är det mycket breda utbudet av olika förskolor och på kort gångavstånd från lägenheten nås ett flertal (kommunala, öppna & privata). På kort gångavstånd från lägenheten nås även tre olika grundskolor (av totalt 11st) i Sundbybergs kommun (kommunala & fristående) samt fyra olika gymnasieskolor (kommunala & fristående).

   • Rättigheter & Belastningar

    Gemensamhetsanläggning

    Sundbyberg Makaronen Ga:1

    Planer och bestämmelser

    Sundbybergs Stad, Stadsplan (Beslutsdatum: 19420430)

    Planer och bestämmelser

    Kv Makaronen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19561110)

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att använda infarter, entréer, trappa mellan plan-1 och 0, trapphus och hissar enligt ritningarna aktbilaga be2-be8. - Infart och entréer mm

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att använda cykel-och barnvagnsförråd på källarplanet enligt aktbilagabe2. - Cykel-och barnvagnsförråd

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att använda terrass i direkt anslutning till ägarlägenheten, utbredning se aktbilaga be8. med servitutet följer även rätt att montera, underhålla, använda och förnya markis på fasaden i samråd med ägaren till belastad fastighet. - Terrass

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att tillträda tak för sotning, rensning och tillsyn av imkanaler, ventilationshuvar, skorsten och avloppsluftningar, se aktbilaga be9. - Tillträde

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att använda utrymme på plan 0 för sopanläggning, se aktbilaga be3. - Sopanläggning

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya huvor för imkanal (i), avluftning (m), avloppsluftning samt braskamin (f) på taket se aktbilaga be9 och be11-be12. - Frånluft

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya kablar för tv och bredband från aktuell tv/bredbandsleverantörs kopplingsskåp i källarplan fram till respektive ägarlägenhets kopplingsdosa, se aktbilaga be2-be7. - Tv/data/tele

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att anlägga underhålla och förnya ledningar för varmvatten kallvatten,spillvatten, el och värmerör i bjälklag (mellan plan 4 och 5) i taket på belastad fastighet. - Ledningar

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: Rätt att anlägga underhålla och förnya ledningar för kallvatten från undermätare i undercentralen fram till respektive ägarlägenhet, se aktbilaga be2-be7. - Ledningar

   • Allmänt

    Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

    Köparens undersökningsplikt Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.

    Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha ”förväntat sig” med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t omkan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångarmm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.

    Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet.Omsäljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.

    Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.

    Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Säljarens utfästelser Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

    Avtalsfrihet friskrivning Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

    Säljaransvarsförsäkring Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!