I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Skaraborgsgatan 6a

 • 49 kvm
 • 2
 • rum

  5 710 000 kr

  Välkommen till Skaraborgsgatan 6a!

  Välkommen in till denna rymliga och ljusa 2:a på en av Södermalms äldsta adresser i en fastighet som har funnits med sen 1800-talet. Ett väldigt tyst och lugnt kvarter trots att ni befinner er mitt på Södermalm. Med en unik uteplats mot gård och fönster åt två väderstreck är denna bostad något alldeles extra. Tidstypiska detaljer med djupa fönsterbrädor, vackra golv samt panel. Köket är renoverat och väldigt fint samt väl tilltagna arbetsytor. Sovrummet är rymligt där den större säng får plats samt utgång till uteplatsen som är belägen på gård med egen ingång.

  På föreningens pittoreska innergård finner du den fina kullerstenen, häftiga husfasader samt grönska. Här får du sol en stund mitt på dagen samt en hel del sol på kvällen. Föreningen har en grill på gården som är fri att nyttja. På Skaraborgsgatan råder parkeringsförbud och de flesta bilister väljer bort att köra på kullerstenarna.

  Bostadens fördelar:

  • Uteplats på gård
  • Sekelskiftescharm
  • Fastighet från 1800-talet
  • Fint renoverat kök
  • Härlig planlösning med fint djup i
  • Lugn kullerstensgata
  • Luftig lägenhet
  • Helkaklat badrum
  • Högt i tak
  • Pittoresk innergård

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 710 000 kr SÅLD!
  Adress
  Skaraborgsgatan 6a
  Yta
  49 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  Entréplan
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 324 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entré
     En välkomnande och öppen känsla när man kliver in genom ytterdörren. Stor garderobsvägg för förvaring och plats för bänk, skoställ.

    • Kök
     Fint renoverat kök med en härlig lantligkänsla som passar väl in bostaden. Köket har öppna hyllor och över/underskåp för förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, häll, fläkt och diskmaskin.

    • Vardagsrum
     Fantastiskt fint vardagsrum med bevarat originalgolv, högt i tak och panel. Här får ni plats med bord och stolar soffa med soffbord samt TV-bänk för den som vill. Ytterligare plats för tex skrivbord finns.

    • Sovrum
     Sovrum med plats för större säng (1, 40 m) och öppna hyllor för förvaring. Fina ljusa färger i rummet och utgång till uteplatsen på gården finns här.

    • Badrum
     Helkaklat badrum som är utrustat med badkar/dusch, spegelskåp, WC och handfat. Badrummet är helkaklat.

    • Uteplats
     Härligt inglasat rum på gården där ni får plats med fåtölj eller bord och stolar. Extremt mysigt och möjlighet att nyttja den uterum tillsammas med den fina gården som ligger i anslutning till rummet. Element finns.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    3
    Lgh.nmr. LM
    1003
    Adress
    Skaraborgsgatan 6a
    Postnummer
    118 46
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    49 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    4,53 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Östergötland 32
    Bildades
    1999
    Byggår
    1812
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Brf Östergötland 32 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1999 och förvärvade fastigheten (Östergötland 32) i juni samma år. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1999-07-22 och nuvarande stadgar registrerades 1999-05-05 och med en marginell ändring 2011 hos Bolagsverket.

    Fastigheten med anor från 1800-talet är belägen på en av Stockholms äldsta och få bevarade kullerstensgator med adresserna Skaraborgsgatan 6A och 6B. Huset är klassificerat av Stadsmuseet som särskilt värdefullt ur kulturhistorisk synpunkt. Föreningen upplåter 19 lägenheter, samtliga med bostadsrätt och den totala bostadsytan är 1082 kvm och marken innehas med tomträtt.

    År 1992 förvärvades SAF fastigheten och påbörjade totalsanering som var klar i januari 1994.

    Föreningens ekonomiska situation ser bra ut med en belåningsgrad på 2 986 kr/kvm totalt 1 446 000 kr i lån och som har legat stilla i 5 års tid innan detta. Månadsavgifterna har varit oförändrade senaste 5 åren. Föreningen går plus i kassan men enl. bokslutet är det ett negativt resultat. Detta till följd av att man redovisar avskrivningar som en bokföringsmässig kostnad. Men som i verkligheten inte är en kostnad.

    Besök gärna föreningens hemsida https://ostergotland32.se/

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 1992-1993 Totalrenovering av huset där bl.a stambyte gällande rör och el-stigar genomfördes
    • 2004 Fasadrenovering mot gård
    • 2009 Renovering av gården
    • 2010 Fönstermålning mot gatan
    • 2011 Målning av yttertak, renovering av husgrund, renovering av entré i 6A
    • 2013 Nya tvättmaskiner
    • 2014-2016 Renoveringar efter fuktskador
    • 2019 OVK besiktning
    • 2019 Installation av Fiber 1.000 Mbit/s
    • 2020 Innergård delvis dränerad och fuktisolerad

    Övriga utrymmen

    Från föreningens fina innergård når man den trevliga tvättstugan med fönster mot gården, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Till fastigheten hör en pittoresk liten innergård med rabatter och utemöbler som kan nyttjas av medlemmarna. Grillning är tillåten och gemensam grill i föreningen finns. Det finns även plats för cyklar på 2 olika platser på gården. Nere i källaren finns lägenhetens förråd som är ca 1,5x2m. Här finns också ett cykelrum/barnvagnsrum.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till Bahhnof. Obligatoriskt tillägg för bredband och kabel-TV grundutbud tillkommer om 182 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 4 nov 2010
    Energiprestanda
    198 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 324 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    182 kr/månad
    Summa driftskostnader
    482 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1182
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!