SÅLD
Tänk dig att komma hem till en charmig 2:a beläget högst upp i ett hus i det lika charmiga Aspudden, efter att ha promenerat knappa 100 meter från tunnelbanan. Eftersom du bor i en välplanerad lägenhet med en social planlösning, har tre fönster samt ett ljusinsläppande hörnläge, vore det inte konstigt om du ibland har vänner eller familj över på middag. Då kan det vara skönt att veta att matbutiken också ligger precis runt hörnet, och är en av de få butikerna i Stockholm som har öppet till 23 varje dag. Perfekt om du glömt efterrätten eller kommer hem sent en kväll, och eftersom återvinningen ligger lika nära, är det inga problem för dig att vara en hållbar värd! På sommaren kanske du ansluter dig till någon av de trevliga grannarnas grillkvällar på den mysiga gården i den här välskötta föreningen, eller så tar du cykeln och trampar den utsiktsvänliga och korta sträckan in till Söder för lite stadspuls. Skulle dina gäster råka vara långväga så är det inga problem, föreningen har nämligen en bekväm övernattningslägenhet som du får hyra. Eller vi borde säga ”låna”, eftersom det inte kostar något att boka den. Härligt va?
Lägenhets fördelar:
- Hörnläge mot gård.
- Högst upp.
- Tre fönster i två väderstreck.
- Fint kök och välplanerad planlösning.
- Snyggt stilrent sovrum med plats för 1,40 säng.
- Tvättstuga i samma hus.
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr00018Lgh.nmr. LM1202AdressSchlytersvägen 64Postnummer126 49PostortAspuddenDistriktHägerstenOmrådeAspuddenBoarea36 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2HissNejTrappor3 av 3Andelstal0,0282000Andelstal insats2,87052%Andelstal avgift2,87804%PantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnBrf Gärdesmygen 2o7Bildades1983Byggår1938Juridisk personNejMarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
BRF Gärdsmygen 2o7 bildades 1983 och består av två fastigheter, Erik Segersälls väg 13 och Schlytersvägen 64. Föreningen har 35 lägenheter, varav en upplåts som hyresrätt. Föreningen äger marken.
Byggnaden
BRF Gärdsmygen 2 o 7 omfattas av två fastigheter, Erik Segersälls väg 13 och Schlytersvägen 64 byggda 1938.
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & självdrag.
Renoveringar
- 2017 Besiktning tak
- 2016 Renovering av föreningslokal
- 2016 Renovering tvättstuga
- 2016 Översyn fjärrvärme
- 2015 Stamspolning
- 2015 Radonmätning
- 2008 Renovering av fönster
- 2001 Byte av el-stigar
- 2002 Ventilationskontroll (OVK)
- 2001 Byte av el-stigar
- 1997 Renovering av fasad
- 1994 Stambyte kök och badrum
- 1990-talet, renovering av tvättstuga.
Planerade renoveringar
- 2019 Rensning ventilationskanaler.
- 2019 OVK
- 2023 Omläggning av tak
Övriga utrymmen
Föreningen har en vacker grönskande innergård med planteringar, utemöbler och grillmöjligheter. Cykelparkering finns på innergården för föreningens medlemmar. Det finns bastu och barnvagnsrum på Erik Segersälls väg 13. Tvättstuga, föreningslokal, hobbylokal hittar ni på Schlytersvägen 64. Till lägenheten ingår det två förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd. Tillägg på 50 kr utöver månadsavgiften tillkommer som diverse tillägg. Denna avgift kan varje lägenhetsinnehavaren få tillbaka i slutet av året om hen deltar i två av tre aktiviteter. Föreningens aktiviteter är årsstämman och två gemensamma städdagar.
Parkering
Föreningen har fem parkeringsplatser där det för närvarande är kö.
Energideklaration
UtfördesTisdag 6 apr 2010Energiprestanda206 kWh/m2StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift2 117 kr/månadHushållsel241 kr/månadHemförsäkring206 kr/månadObligatorisk avgift för bredband165 kr/månadObligatorisk avgift för diverse tillägg50 kr/månadSumma driftskostnader662 kr/månadPersoner i hushållet2Överlåtelseavgift1169 betalas av KöparePantsättningsavgift448 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Närområde
Område
I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö
- Dokument & Länkar
- Allmänt
UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.
Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.
När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.
Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.
SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.
Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.
BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.
KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.