I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen - Fridhemsplan

Sankt Göransgatan 85

 • 45 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 550 000 kr

  Uteplats med optimal morgon- och kvällssol!

  *Kontakta ansvarig mäklare Pamela Aguilar på 076-1101006 för möjlighet till privatvisning *

  På lugn återvändsgata hittar du denna fina 1.5:a. Bostaden är optimerad för en modern och effektiv livsstil, perfekt för singlar eller par. Här bor du i en stabil förening som erbjuder övernattningslägenhet, festlokal, tvättstuga och bastu. Även garage finns för den bilburne.

  Köket är modernt och välutrustat med bland annat diskmaskin och gasspis vilket gör matlagningen till en njutbar upplevelse. Det finns gott om förvaringsutrymme och arbetsytor för att skapa en praktisk och funktionell arbetsmiljö. Lägenheten har en unik fördel i form av en privat uteplats, där morgonsolen ger en perfekt start på dagen, medan kvällssolen lyser upp fram till cirka 19.00. Uteplatsen blir en naturlig förlängning av boendet och erbjuder en avkopplande plats för kaffe på morgonen eller avslappnade kvällsstunder. Varför inte göra uteplatsen till din egna oas där du inreder med mysbelysning, odlingslådor, blommor och härliga utemöbler! Sovalkoven är rymlig och ljus, vilket skapar en fridfull plats för vila och återhämtning. Badrummet är modernt inrett och har bl.a. tvättmaskin, kommod och förvaringsskåp vilket ger både komfort och bekvämlighet.

  Byggåret 2001 garanterar en modern standard och genomtänkt design. Lägenheten är utrustad med alla nödvändiga bekvämligheter för dagens krav, samtidigt som den behåller en hemtrevlig atmosfär. De ljusa färgerna och de öppna ytorna skapar en inbjudande och luftig känsla.

  Läget vid Fridhemsplan på Kungsholmen innebär närhet till ett brett utbud av restauranger, kaféer, shopping och grönområden. En kort promenad bort ligger Rålambshovsparken med badmöjligheter- perfekt för att svalka sig varma sommardagar! Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta, med närhet till tunnelbana och bussar, vilket gör det lätt att ta sig till andra delar av staden.

  Denna lägenhet är det perfekta valet för den som söker en välplanerad och trivsam bostad i hjärtat av Stockholm, med en unik uteplats som sätter pricken över i:et.

  • För dig som är bilburen finns det garage i föreningen. Boendeparkering råder på gatan.
  • Källarförråd
  • Fantastisk innergård med utemöbler
  • Stabil förening
  • Återvinningscentral
  • Övernattningslägenhet, festlokal, tvättstuga och bastu.
  • 1 min till tunnelbanan och bussar
  • Flygbussar går runt hörnet
  Pris
  3 550 000 kr Sålt
  Adress
  Sankt Göransgatan 85
  Yta
  45 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 452 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

   • Rumsbeskrivning

    Hall

    Praktisk hall med gott om förvaringsmöjligheter i de många garderoberna. På golvet ligger ekparkett som fortsätter in i övriga bostaden om annat inte anges.

    Badrum

    Ett badrum med klinker på golv och kakel på väggarna. Utrustat med dusch, tvättmaskin, kommod och högskåp för maximal förvaring.

    Sovalkov

    Rogivande sovalkov som rymmer säng och nattduksbord.

    Vardagsrum

    Luftigt vardagsrum med gott om plats för TV, medieförvaring, skrivbord och soffgrupp samt annan passande inredning. Väggarna är målade i en behaglig grå kulör. Från vardagsrummet når du uteplatsen.

    Kök

    Praktiskt kök med allt du behöver att laga dagens alla måltider. Utrustat med diskmaskin, K/F, gasspis, ugn och massvis med förvaring bakom de många skåpsluckorna.

    Uteplats

    Underbar uteplats som bjuder på morgon- och kvällssol om somrarna. Här finns gott om yta för blomkrukor, odlingar, mysbelysning och givetvis härligt sällskap!

    Övrigt:

    Lägenheterna är utrustade med brandlarm, fuktlarm och inbrottslarm med anslutningsmöjlighet till larmbolag.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    621
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Sankt Göransgatan 85
    Postnummer
    112 45
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen - Fridhemsplan
    Boarea
    45 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
    Antal rum
    1,5
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 5
    Andelstal
    0,52899 %
    Andelstal avgift
    0,0052899
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    424 085 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Vallgossen
    Bildades
    2000
    Byggår
    2001
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Vallgossen är en trevlig förening som ligger i hörnet Arbetargatan och S:t Göransgatan består av 126 bostadsrättslägenheter och gemensamma lokaler. Huset uppfördes 2001 av JM och står på ägande mark. Föreningen bildades 2000 och klassificerar sig som en äkta bostadsrättsförening . Styrelsen består av engagerade medlemmar. 2023 amorterades 1 miljon på föreningens lån. Att bli skuldfria till år 2100 är föreningens målsättning.

    Bostadsrättsföreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar i bostadsrättsföreningen. Delat ägande godkänns. Överlåtelseavgiften debiteras säljaren, kostnad 1433 kr. Pantsättningsavgiften betalas av köpare, kostnad: 575 kr/ pant.

    För mer information se föreningens informativa hemsida: www.vallgossen.se.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. Frånluft.

    Renoveringar

    2020 - Renovering garaget.

    2021 - Renovering av hiss. Byte av porttelefoner.

    2022-2023 - Renovering av de sista 5 hissarna.

    2023 - Stamspolning. Underhåll på ventilationsfläktar. Uppfräschning av gästlägenhet.

    Inga renoveringar har gjorts tidigare (fastigheten byggdes 2001).

    Planerade renoveringar

    Inga kommande renoveringar planerade, avstämt med styrelsen 2024-04-02.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga med tre tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två torkskåp, en torktumlare, en kallmangel, En strykbräda. Gemensamhets- /festlokal för ca 30 pers med pentry (150 kr/pass). Bastu med dusch, omklädningsrum samt relaxutrymme (20 kr/pass). Gästlägenhet för 4 personer (300 kr/dygn). Innergård med lekplatser och vackra planteringar. Cykelförråd samt cykelförvaring även utomhus och under tak. Källsorteringsrum. Garage

    TV/Internet

    ComHems digitala basutbud för TV (ingår i månadsavgiften). Bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s (ingår i månadsavgiften).

    Parkering

    Det finns 58 bilplatser och 3 mc-platser i garaget för uthyrning till medlemmar boende i föreningen. Avgiften för bilplats är från 1850 kr per månad och för mc 900 kr. Laddplatser debiteras med ett tillägg på 200 kr samt en startavgift om 2 000 kr. För närvarande är det kö till bilplatserna.

    Maila till styrelsen@vallgossen.se för att ställa dig i kö.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 7 sep 2021
    Energiprestanda
    130 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    D
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 452 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, bredband, TV och bostadsrättstillägg. Individuella mätfunktioner (IMD) för hushållsel, gas, kall- och varmvatten. Debiteras separat.

    Avgiftsändringar

    Inga avgiftsändringar planerade, avstämt med styrelsen 2024-04-02.

    Hushållsel
    135 kr/månad
    Hemförsäkring
    155 kr/månad
    Kallvatten
    38 kr/månad
    Varmvatten
    136 kr/månad
    Gas
    70 kr/månad
    Summa driftskostnader
    534 kr/månad

    Kostnaden är från och med 2023-01-20: El: 1,75 kr/kWh, Gas: 20,75 kr/m3, Kallvatten: 11,69 kr/m3, Varmvatten: 50,66 kr/m3.

    Personer i hushållet
    1

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!