I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Rosenlundsgatan 20

 • 46 kvm
 • 1.5
 • rum

  Välkommen till Rosenlundsgatan 20, 1tr!

  Välkommen till denna fina 1,5:a disponeras som en 2:a med fönster mot lugn återvändsgata! Ljuset flödar in från två djupa fönster och skapar en fantastisk atmosfär i denna stilfulla bostad. Här har man bevarat tidstypiska detaljer samtidigt som modern komfort har integrerats. Den generösa takhöjden, genomgående fiskbensparketten, bevarade spegeldörrar, spröjsade dörrar och kalkstensfönsterbänkar ger lägenheten en unik karaktär. Det kombinerade vardagsrummet och köket utgör lägenhetens hjärta, med stora fönster som vetter mot den lugna Samaritgränd. Rummet erbjuder gott om plats för både matplats och sällskapsytor, vilket gör det perfekt för både måltider och avkoppling. Sovrummet är generöst tilltaget med plats för en stor säng, och de eleganta dubbeldörrarna ger möjlighet att skapa en privat sfär. Lägenheten erbjuder dessutom gott om förvaringsutrymme i flera inbyggda garderober. Badrummet är ljust och fräscht, med en behaglig storlek som bidrar till bostadens komfort.

  Huset, beläget i hörnet av Rosenlundsgatan och Samaritgränd (Diligensen 8), uppfördes mellan 1929 och 1931 och ritades av arkitekten Nils Malmborg. Föreningen som äger fastigheten har en blygsam belåning på 2751 kr/kvm boyta, vilket ger en stabil ekonomi.

  Här bor du lugnt med hela Söders utbud precis utanför dörren. Mariatorget, Bysistorget och Monteliusstigen erbjuder ett rikt utbud av butiker, restauranger och caféer. Nära bostaden finns flera stora matbutiker och specialbutiker, som ostbutiken Gamla Amsterdam och populära restauranger som Folkbaren och Häktet. För den som söker avkoppling i det gröna finns Ivar Los park, Skinnarviksberget, Långholmsbadet och Tantolunden inom nära räckhåll. Kommunikationerna är utmärkta, med bara några minuters promenad till tunnelbanan vid Mariatorget och närhet till Södra Station.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Rosenlundsgatan 20
  Yta
  46 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 263 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras enligt följande:

    • Hall
     Mörkmålade väggar
     Vitlaserade fiskbensparkettgolv
     Hatthylla
     Inbyggd garderob

    • Vardagsrum
     Ljusmålade väggar
     Vitlaserade fiskbensparkettgolv
     Öppen planlösning till kök
     Inbyggd garderob
     Två fina spröjsade fönster mot lugn gata (Samaritgränd)
     Plats för stor soffa med tillhörande soffbord samt TV-möbel

    • Kök
     Underskåp & överskåp i vit kulör
     Praktiskt städskåp
     Bänksskiva i stål
     Bänkdiskmaskin i underskåp Smeg designspis med induktion
     Kyl/frys
     Inbyggt skafferi

    • Sovrum
     Vitmålade väggar
     Parkettgolv
     Plats för dubbelsäng 1,60 m
     Dubbeldörrar med spröjs

    • Badrum
     Helkaklat badrum
     Kommod med handfat
     Spegelskåp
     WC
     Dusch

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    3
    Lgh.nmr. LM
    1107
    Adress
    Rosenlundsgatan 20
    Postnummer
    118 53
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är det 1 rum och kök.
    Antal rum
    1.5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2,47%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Diligensen 8
    Bildades
    2001
    Byggår
    1929-1930
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen äger fastigheten Diligensen 8. Föreningen består av 38 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler i gatuplan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Nils Malmborg.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag

    Renoveringar

    • 1995 Fastigheten moderniserades och renoverades. Stammar & elstigar Byttes & taket och fasaden renoverades
    • 2007 Renovering av tvättstugan
    • 2012 Stamspolning
    • 2014 Renovering av hiss
    • 2015 Renovering innergård
    • 2016 Renovering fönster samt en OVK-besiktning (obligatorisk ventilationskontroll)-Fuktisolering av fastigheten mot gården
    • 2019 Ny OVK genomfördes
    • 2020 Målning av tak
    • 2021 Upprustning av återvinningsstationen på Samaritgränd, inklusive bygge av inhägnad cykelparkering samt förbättring av trädgården.

    Övriga utrymmen

    Det finns cykel/barnvagnsförråd på gatuplan samt vindsförråd och tvättstuga på vinden. Tvättstugan är utrustad med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel. På innergården finns grill och utemöbler som man kan njuta av sommartid.

    TV/Internet

    Bredband från Bredband2 ingår i avgiften (100/100 Mbit/s uppkoppling) och kabel TV via COM HEM Grundutbudet ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 24 jan 2013
    Energiprestanda
    122 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 263 kr/månad
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    130 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    380 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1178 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!