I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ringvägen 151A, 5tr

 • 44 kvm
 • 2
 • rum

  4 150 000 kr

  Välkommen

  Perfekt tvåa högt upp i huset utan insyn med vacker utsikt mot Lilla Blecktornsparken. Lägenheten karaktäriseras av moderna materialval i kombination med tidstypiska detaljer så som generös takhöjd, fiskbensmönstrat parkettgolv, spröjsade fönster med djupa fönsternischer och speglade trädörrar.

  Utmärkt läge på Södermalm med närhet till Vitabergsparkens lummiga park samt mysiga Nytorget och SoFo med sitt fantastiska utbud av restauranger, barer, caféer och shopping. Utanför porten finns populära restaurangen Elefantpojken och på andra sidan Ringvägen, Lilla Blecktornsparken med stora gräsytor, tennisbana och restaurangen Bleck. På Ringvägen finns flertalet bussar och inom promenadavstånd nås även Skanstull med tunnelbanans gröna linje.

  Brf Räfsan 8 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och förvärvade fastigheten 2002. Fastigheten består av 57 lägenheter, varav 2 hyresrätter. Föreningen hyr även ut 2 lokaler. Välskött Brf med goda hyresintäkter och bra ekonomi. Stort dolt kapital finns även i kvarvarande hyresrätter. För föreningens medlemmar finns en stor innergård med grill, barnvagnsförråd, cykelförråd, tvättstuga, garage samt stort återvinningsrum.

  • Populär adress intill Nytorget.
  • Välskött 20-tals fastighet.
  • Optimal planlösning.
  • Generös takhöjd.
  • Härligt ljusinsläpp i fritt läge.
  • Vackra exklusiva ytskikt.
  • Kök i absolut toppskick.
  • Mysigt sovrum med förvaring.
  • Innergård med grillmöjligheter.
  • Låg avgift.
  • Möjlighet till garageplats.
  • Bra kommunikationer med buss och t-bana.
  • Till lägenheten hör ett källarförråd.

  Pris
  4 150 000 kr /Såld
  Adress
  Ringvägen 151A, 5tr
  Yta
  44 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 347 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall med bra förvaringsmöjligheter på klädhängare och skohylla innanför dörren och i en rymlig inbyggd garderob i direkt anknytning. Hallen är ljus och har högt i tak, väggar är vitmålade och på golvet ligger fin parkett.

    Ljust och fräscht badrum med vitt kakel på väggarna och vit klinker på golvet. Här finns dusch, WC, handfat, spegel, handukskrokar och handukstork. Vid behov finns här även plats för att ställa in möbel för extra förvaring eller tvättmaskin. Gemensam tvättstuga nås med hiss från lägenhetsplanet.

    Stilrent renoverat kök med exklusiva materialval som går i vitt. Goda arbetsytor på bänkskivor av marmor. Gott om förvaring i över- och underskåp med vitlackerade luckor och på hyllplan som sitter på väggen ovanför diskhon. Här finns integrerade vitvaror i form av varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn, kyl/frys och diskmaskin. Stänkskydd i glas pryder väggarna ovanför bänkskivorna, på golvet ligger fin fiskbensmönstrad parkett och intill köket finns även en öppna spis (ej i bruk). Ovan kökets arbetsytor och i taket sitter infällda spotlights.

    Ljust, luftigt vardagsrum med stora sociala ytor. Här ryms med lätthet en ordentlig soffgrupp och större matbord. Den väl tilltagna golvytan rymmer även övrigt möblemang som exempelvis tv-möbel, byrå eller bokhyllor. Ett härligt ljusinsläpp ges från fönsterpartiet med spröjsade fönster och djupa fönsternischer. Rummet har vitmålade väggar och fin fiskbensparkett på golvet.

    Sovrummet rymmer en säng (1.40 på bilden) och har bra med förvaring i två platsbyggda garderober. Ett härligt ljusinsläpp ges från fönsterpartiet med spröjsade fönster och djupa fönsternischer. Sovrummet har vitmålade väggar och fin parkett på golvet.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00156
    Lgh.nmr. LM
    1504
    Adress
    Ringvägen 151A, 5tr
    Postnummer
    116 31
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    44 kvm
    Boarea enligt
    Ekonomisk förvaltare
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 6
    Andelstal
    1,77071%
    Andelstal avgift
    1,77291%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Räfsan 8
    Bildades
    2002
    Byggår
    1929
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Räfsan 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2002. Fastigheten består av 54 lägenheter, varav tre hyresrätter. Föreningen hyr även ut tre lokaler. Välskött Brf med goda hyresintäkter och bra ekonomi som dessutom förstärktes ytterligare i samband med försäljningen av vindslägenheterna 2011. Stort dolt kapital finns även i kvarvarande hyresrätter.

    Byggnaden

    20-talsfastighet med två trappuppgångar och gemensam gård.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    1997 - El- och rörstambyte samt omputsning av fasad och omläggning av tak.
    2004 - Renovering av port.
    2007 - Renovering av fönster.
    2008 - Träd och växter på gård.
    2011 - Fyra vindslägenheter byggdes, taket lades om, ventilationssystemet besiktigades, nya förråd i källaren i och med vindsrenoveringen samt renoverades hissarna.
    2012 - Byte av värmeväxlare
    2013 - Ommålning av källare
    2014 - Utvändig ommålning av fönster
    2014 - Ommålning av övre garage
    2016 - Renovering och ommålning av nedre garage
    2016 - Flytt och installation av nytt återvinningsrum
    2016 - Stamspolning 2017 - OVK besiktning 2017 - Byte av yttre garageport
    2021 - Renovering av trapphus

    Övriga utrymmen

    I föreningens finns barnvagnsförråd, cykelförråd, källarförråd till lägenheterna, tvättstuga, garage samt grovsoprum.

    TV/Internet

    Kabel-TV och bredband via ComHem samt möjlighet till fiberbredband via Telia.

    Parkering

    Garage i huset. Boendeparkering på omkringliggande gator.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 2 okt 2019
    Energiprestanda
    186 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 347 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    130 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    250 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1207
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!