I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ringvägen 11 G

 • 68 kvm
 • 6 150 000 kr

  Välkommen

  3:a högst upp i huset med balkong.

  Pris
  6 150 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Ringvägen 11 G
  Yta
  68 kvm
  Trappor
  6 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 358 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum och balkong till höger från hallen och två sovrum till vänster. I hallen finns ingång till badrum med dusch.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6,5 m2.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    109
    Lgh.nmr. LM
    1602
    Adress
    Ringvägen 11 G
    Postnummer
    118 23
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    68 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6 av 6
    Andelstal
    0,56420%
    Andelstal avgift
    0,48202%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Harpalten 1
    Byggår
    1983
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Harpalten 1 förvärvade fastigheten, kv Haren 1, år 2004. Föreningen består idag av 202 lägenheter, varav 18 st upplåtes med hyresrätt . I föreningen finns även 10 kommersiella lokaler med hyresrätt. Nuvarande tomträttsavtal gäller tom 2021.

    Ekonomi Brf Harpalten 1 är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenheter har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Föreningen arbetar löpande med reparationer och underhåll av fastigheten. Föreningen strävar efter att ha ett energisnålt och grönt hus. Nedan följer en enkel översikt över en del saker som har gjorts under åren. Detta är taget från årsredovisningarna där mer information finns.

    2005 Renovering av övre gården påbörjades 2005 och färdigställdes i början av 2007.

    2006 Taken målades. Gemensamhetslokal, styrelserum och hobbyrum iordningställdes i källaren (gemensamhetslokalen är nuvarande aktivitetsrum). De sista 8 hissarna är genomgångna och vid behov renoverade och hisskorgarna utbytta. Garaget renoverades. Undercentralen uppdaterades och all utrustning i undercentralen såsom fjärrvärmeanläggning, pumpar m.m. byttes ut.

    2007 Ett nytt låssystem införskaffades.

    2008 Belysningen i trapphus och källare samt tvättstugor byttes till rörelsestyrt ljus. Besiktning av fasader genomfördes.

    2009 Fasaden rengjordes och hydrofoberades (dvs, impregnerades för att förhindra frostsprängning). Alla fasader utom de mot söder gjordes. Målning genomfördes av fastighetens putsade ytor. Outnyttjade rum i källaren iordningställdes som små förråd för uthyrning till medlemmar.

    2010 Fönster i lägenheterna tätades och radiatortermostater byttes ut. Ventilationsaggregaten byttes ut mot ny anläggning. Takräcken mot snöras har kompletterats på taket för en säkrare boendemiljö. Portarna 11D & G mot gården byttes ut. Ombyggnad av en lokal till föreningslokal påbörjades i slutet av året och blev klart året därpå. Ett energisparprojektet påbörjades Se årsredovisningen för 2011 samt 2012.

    2011 Fler extraförråd i källaren byggdes klart. Komplettering av belysning gjordes på nedre gården för en säkrare boendemiljö. Stammarna filmades och såg bra ut. Endast ett par mindre rensningar behövde göras. Rengöring av radiator- och värmesystemet genomfördes. Ventilationskanaler rengjordes.

    2012 Fler portar byttes ut. Ett eget fibernät byggdes i fastigheten. Nedre gårdens planteringar fräschades upp. Statusbesiktning gjordes av balkonger med mycket gott resultat och godkännande. En bom installerades vid vägen in till gården för att förhindra biltrafik på gården. OVK gjordes och godkändes.

    2013 Uppfräschning genomfördes av trapphusen, med start under 2013 och slutförande 2015. Resterande portar byttes ut till nya. (därmed är alla portar bytta). Kodlåsen byttes ut till ett nytt uppdaterat system med kodbrickor. Brandgatan reparerades. Ventilationen i garaget byttes ut.

    2014 Uppfräschning av trapphusen fortsatte. Porttelefonerna aktiverades och grindar, miljörum/soprum och garaget anslöts till samma system. Brandgatans växtlighet sågs över. Hissarna gicks igenom för att vid behov byta ut viss maskinell utrustning. Ommålning samt uppfräschning av aktivitetsrummet genomfördes.

    2015 Uppfräschning och ommålning genomfördes av trapphusen i 9A, 9F samt 9D. Rivning och återuppbyggnad av trästaketet vid brandgatan 9F/11H genomfördes. En träspaljé uppfördes för att snygga till och dölja en tråkig mur. Löpande underhåll och målning av fönster skedde. Under hösten 2015 infördes prognosstyrning av värmen för en jämnare värme /inomhusmiljö.OVK-förarbete samt kontroll gjordes i oktober/november. Två parkeringsplatser utomhus har hyrts ut till en bilpool i syfte att skapa närhet och nytta för medlemmar.

    2016 Uppföljningskontroll gjordes av de anmärkningar som en del lägenheter fick för att OVK ska godkännas. OVK:n godkändes (godkännandet gäller t.o.m. december 2018). Utbyte av fjärröppning till garaget och införande av ett säkrare sätt som är öppning via mobilen är infört. Fönstermålningen fortsatte enligt underhållsplanen. Prognosstyrningen av värmen utvärderades och avslutades. Det visade sig att den tidigare styrningen var mer effektiv. Cykelrummen fräschades upp och byggdes om med cykelliftar. Ventilationen i aktivitetsrummet byggdes ut för en bättre inomhusmiljö med aktiv rörelse. Hydrofobering av de fasader som vetter mot söder gjordes (de andra gjordes 2009). Polering av stengolvet i alla entréer genomfördes.

    2017 Renovering och ombyggnation av lokalen Brännkyrkagatan 82. För en ny hyresgäst har ombyggnation, renovering samt anpassning skett. Ombyggnation av belysningsarmaturer i gemensamma utrymmen samt byte till LED-teknologi. Detta sker för att minska reparationskostnaderna, kostnad för byten av lysrör, arbetstiden för detta samt för att minska energiförbrukningen. Fönstermålningen på utsidan av lägenheterna fortsätter enligt underhållsplanen.

    2018 Uppdatering av underhållsplan, nu för 20 år fram i tiden. I garaget installerades 6 laddplatser för elbilar/elhybrider och hissen till garaget byttes ut. Alla torkskåp byttes ut till mer energisnåla, samt ett par tvättmaskiner och grovtvättmaskiner. Obligatorisk ventilationskontroll utförd för hushåll och lokaler. Föreningen har under året renoverat en lägenhet som tidigare har varit hyresrätt, som nu ska säljas som bostadsrätt på öppna marknaden. Försäljningen är planerad i början av 2019 och ger föreningen ett bra tillskott i kassan.

    Övriga utrymmen

    Övriga utrymmen

    Fyra tvättstugor i gatuplan. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan kan bokas mellan klockan 07.00 och 22.00 i pass om tre timmar. I en av tvättstugorna finns en grovtvättmaskin för mattor samt ett tillhörande stort torkskåp att boka separat. En miljöstuga och ett miljörum (soprum). Utrymmena har behållare för hushållssopor samt källsortering såsom tidningspapper, plast, kartong, glas samt aluminiumförpackningar. Ett grovsoprum med källsortering för batterier, glödlampor samt mindre små-el. Här får man också slänga trasiga möbler, mattor och sånt som ett hem innehåller av möblemang. Ej byggsopor. Två cykelrum med cykelliftar. Platserna hyrs ut för 50 kr/månad. På gården finns utomhusplatser för cyklar. Ett utrymme i varje port som just nu erbjuds som barnvagnsförråd. Ett hobbyrum för snickeriarbeten och liknande. Ett aktivitetsrum med gymutrustning, pingisbord m.m. Föreningslokalen 'Haren' med övernattningsrum / tillgång som går att sälja som lägenhet För medlemmarna finns det en lägenhet på 84 kvm som är ombyggd till en föreningslokal där man kan hålla större middagar, luncher och samlingar samt barnkalas. Lokalen kan ta upp till 40 sittande gäster och är fullt utrustad med möbler, porslin, glas och det som kan behövas för upp till 50 ätande. I lokalen finns även ett övernattningsrum med två enkelsängar samt en våningssäng. Man betalar en avgift på 700kr för att låna lokalen.

    Lokalen är också en tillgång för föreningen och går alltså att överlåta som bostadsrätt om det skulle behövas.

    Hemsida Föreningen har en hemsida, brfharpalten1.se, där mycket mer information om fastigheten och föreningen finns. Här finns även en inloggningsdel endast för medlemmar, med massor av matnyttig information.

    http://www.brfharpalten1.se

    Parkering

    Det finns totalt 136 parkeringsplatser, varav 117 bilplatser och 7 MC-platser i ett inomhusgarage. 6 av garageplatserna är laddplatser. Laddplats inklusive el för hybridbil kostar +300kr/mån. Elbil kostar 200 kr/mån + rörligt pris för el. Föreningen har även utomhusparkering med 12 platser som hyrs ut till lokalhyresgästerna samt till bilpool. Garage kostar 1200kr/månaden.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 9 maj 2018
    Energiprestanda
    78 kWh/m2
    Energiklass
    C
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 358 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    170 kr/månad
    Summa driftskostnader
    370 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Här kombineras verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Toppläge i ett lugnt och grönt område på Södermalm alldeles intill pittoreska Skinnarviksberget från vilket man har milsvid utsikt över Stockholm.

    Bara runt knuten finns flera stora livsmedelsaffärer, inklusive Paradiset – Sveriges största ekologiska butik – apotek, systembolag, förskolor, skolor, caféer, pubar, restauranger och all annan service som man kan önska. I föreningens egen fastighet finns både yogastudion Yogashala och trendiga vintagebutiken Beyond Retro, och populära italienska restaurangen Pane Vino ligger tvärs över gatan.

    Tvärs över gatan finns också Zinkendamms t-banestation och busshållplats för innerstadsbuss (linje 4) och andra bussar. Södra station finns på gångavstånd.

    Inom kort gångavstånd mot Slussen finns både Mariabergets kullerstensbelagda kulturkvarter och livliga Mariatorget. Trendiga Hornstull och den gröna oasen Tantolunden ligger lika nära.

    Här bor man på ett behagligt avstånd till Södermalms puls och allt det som gör söder så attraktivt så som butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!