I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Östgötagatan 83, 2 tr

 • 78 kvm
 • 3
 • rum

  6 900 000 kr

  Såld

  Inflyttningsklar sekelskifteslägenhet med balkong! Här välkomnas du till en ljus 3:a, ett fantastiskt hem med bra planlösning och stora fönster i två väderstreck. Golven är vitpigmenterade och hårdvaxoljade och återfinns genomgående i hela lägenheten. Badrummet är fräscht och det finns tre bra rum och ett renoverat kök. Två av rummen är snarlika i storlek, varav det ena som ansluter till köket, har eftermiddagssol och fri utsikt över Ölandsgatan. Det andra rummet vetter mot gård med utgång till balkong via vackra pardörrar. I rummet står en av lägenhetens två kakelugnar (ej i bruk), en vacker detalj som skänker en extra dos charm till lägenheten, precis som bevarande dörrar och 3 meter i takhöjd.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig sekelskiftesfastighet med hiss och tidstypiska detaljer.
  • Vackra pardörrar mot stor balkong.
  • Lummig innergård med flera sittplatser.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.

  Välkommen på visning!

  Pris
  6 900 000 kr /Såld
  Adress
  Östgötagatan 83, 2 tr
  Yta
  78 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 937 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    01202
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Östgötagatan 83, 2 tr
    Postnummer
    116 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    78 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    3,69960
   • Föreningen
    Namn
    Brf Harvpinnen 11 och 12
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    BRF Harvpinnen äger och förvaltar två fastigheter; Harvpinnen 11 och 12 på Östgötagatan 83-85. Föreningen köpte fastigheten 2015-06-02. Antal bostadslägenheter i föreningen är 28 st. I föreningen finns fyra lokaler i entréplanet fördelade på kontorslokal (113 kvm), butik (60 kvm), café (58 kvm) och Pizzeria (58kvm). Föreningens hemsida: http://harvpinnen11-12.se/

    Avgift: Föreningen kan komma att höja avgiften med 10% vid årsskiftet. I årsavgiften, vilken tas ut månadsvis, ingår: varm- och kallvatten, sophämtning, viss skötsel av gården, städning av gemensamma utrymmen såsom trapphus, korridorer, hiss och tvättstugor samt fritt nyttjande av tvättstugorna.

    Byggnaden

    Harvpinnen 11 byggnadsår 1913-19 samt Harvpinnen 12 byggnadsår 1913-14, arkitekt H Högberg. År 1980-1981 utfördes omfattande moderniserings- och ombyggnadsarbeten, inredning av vindarna samt fasad och takrenovering. Byggnaderna är i normalt skick för ombyggnadsåret. Nya EU-anpassade hissar, installerades i Harvpinnen 11 år 2012 och Harvpinnen 12 år 2013. Asbest förekommer inte i byggnaderna. Energideklaration är utförd. Radonmätningar med låga registrerade värden har utförts. Se Stockholm.se. Endast kolfilterfläkt får installeras.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmning sker med direktverkande el. Ventilation utgörs av ett fläktstyrt frånluftssystem. Spaltventiler finns i ovankant på fönsterpartier, ej burspråk, samt frånluftsdon i badrum och kökskåpa.

    Renoveringar

    2012 Yttertaket målades
    2013 Nya hissar 2015 Fönstermålning
    2015 Ventilation
    2016 Stamspolning
    2016 Omdränering av källaryttervägg
    2016 Avledning dagvatten gårdssida
    2016 Upprustning av gården
    2017 Balkongbygge mot gård
    2017 Målning av entréer i trapphus samt portar

    Planerade renoveringar

    Aktiv förening med underhållsplan:
    2020 Ommålning av skyltfönster
    2022 Relining (bottenplattan gjord)
    2023 Ommålning och utbyte av vissa fönster
    2029 Omputsning av fasader

    Övriga utrymmen

    I båda fastigheterna finns cykelrum. Gemensam gård. Vardera fastighet har en tvättstuga i källarplanet.

    TV/Internet

    ComHem. Digital-TV och bredband är indraget och beställs enskilt av varje medlem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 23 jul 2009
    Energiprestanda
    134 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 937 kr/månad
    Hushållsel
    180 kr/månad
    Uppvärmning
    750 kr/månad
    Summa driftskostnader
    930 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!