I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mosebacke

Östgötagatan 19A, 3tr

 • 70 kvm
 • 3
 • rum

  8 750 000 kr

  Kommande försäljning

  Vid Mosebacke och på toppen av långsträckta Östgötagatan finner ni denna fantastiska sekelskiftesvåning med balkong. I vacker gårdsfastighet från 1885, välkomnas ni till tre rum och kök högt upp i huset. Ett hem med två sovrum, vardagsrum och stort kök med matplats för åtta personer. Våningen karaktäriseras av breda trägolv, djupa fönsternischer, fungerande kakelugn och profilerade dörrspeglar - Här möts du av välbevarade originaldetaljer och sex fönster i fil mot den lugna gården. Bilderna på lägenheten togs innan balkongen byggdes. Idag finns en balkong i gjutjärn, högst upp i fastigheten.

  Entrén till lägenheten är inbjudande, har ett stort fönster och goda avhängningsmöjligheter. Från hallen nås vardagsrummet med fungerande kakelugn och utgång till balkong. Ett rum i hjärtat av lägenheten mellan kök och sovrum. Via hallen nås det andra sovrummet eller arbetsrummet som det idag använts som. Klädförvaring i såväl inbyggda som fristående garderober. Nyrenoverat badrum och gästtoalett.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer så som breda trägolv, stora fönster och kakelugnar.
  • Underbart vardagsrum med balkong, fungerade kakelugn intill kök med matplats för 8 personer.
  • Välplanerade 70-kvadrat med åtta fönster i två väderstreck - sex fönster i västerläge.
  • Vacker fastighet från 1885 på populär adress.
  • Stabil förening i gott skick med lokaler mot gata.
  • Nära förskolor, skolor och träningstudios såsom gym, yoga m.fl.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana, bussar, båtar och pendeltåg inom 10 minuter.
  Pris
  8 750 000 kr /Bud
  Adress
  Östgötagatan 19A, 3tr
  Yta
  70 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3 av 3
  Avgift
  3 799 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    33
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Östgötagatan 19A, 3tr
    Postnummer
    116 25
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mosebacke
    Boarea
    70 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    5,31100%
    Andelstal avgift
    5,43605%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sturen Mindre 2
    Byggår
    1885
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    BRF Sturen Mindre 2 registrerades 1978 och förvärvade samma år fastigheten Sturen Mindre 2 i Stockholm. Föreningen äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 17 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler.

    Föreningens ekonomi: Avgifterna sänktes med 4% från den 1 januari 2020 p.g.a. nya stabila intäkter från hyreslokalen i källaren. Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget. Föreningen har enligt årsredovisning 2019, 6071 kr/kvm i lån, vilket är detsamma som snittet på Södermalm. I avgiften ingår vatten. Uppvärmning sker med direktverkande el. Ett obligatoriskt tillägg för bredband från ComHem tillkommer månadsavgiften om 125 kr/mån. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut i enlighet med stadgarna. För mer information: https://sturenmindre2.se/

    Bygglov för balkong: Under slutet av 2019 lämnade Balkonggruppen in en ansökan till Stadsbyggnadskontoret om att få bygga balkonger och dörrar mot gården. Bygglovet har nu beviljats. Nya balkonger planeras till hösten 2020. Innan dess sker en mätning individuellt för varje lägenhet, och en sammanställning innehållande kostnader och utförande för varje enskild lägenhet upprättas.

    Byggnaden

    Föreningen består av gatu- och gårdshus med adress Östgötagatan 19 och 19A.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Direktverkande el och varmvattenberedare.

    Renoveringar

    2017 - Byte av vissa fönsterkarmar.
    2015 - Byte av tätskikt på gården.
    2012 - Byte av brunn på gården.
    2010 - Målning av trapphus.
    2010 - Byte till säkerhetsdörrar.
    2004 - Omputsning av fasad.
    2004 - Målning av fönster.
    1986 - Stambyte.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. Gemensam innergård med sittgrupper och grill.

    TV/Internet

    Bredband och tv tillhandahålls av ComHem. Föreningen har även ett gruppavtal med ComHem och ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad läggs på avgiften.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration är beställd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 799 kr/månad
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Bredband
    125 kr/månad
    Balkongtillägg
    79 kr/månad
    Summa driftskostnader
    504 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!