I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Solna - Råsunda

Östervägen 10

  • 42 kvm
  • 1
  • rum

    2 400 000 kr

    SÅLD!

    SÅLD

    Välkommen till en mysig, stor 1:a med uteplats som vetter mot ett lummigt och lugnt läge! Lägenheten har öppen planlösning med vitmålade väggar, helkaklat badrum och ett stort allrum med anslutande sovalkov. Allrummet och köket är välplanerat vilket gör möblering passande och trivsam. Den härliga ombonade uteplatsen med staket/buskar runt är perfekt för härliga middagar eller att avnjuta kaffet i morgonsolen. Här bor ni nära kommunikationer, matvarubutiker och naturen samt mycket mera. Föreningen består av 21 lägenheter och stabil ekonomi med låg belåning.

    Varmt välkommen på visning!

    Lägenhetens fördelar:

    • Stor härlig uteplats att avnjuta morgonkaffet
    • Välplanerad planlösning med plats för allt ni behöver
    • Fint & nylagt golv
    • Lugnt och skönt läge & nära kommunikationer

    Välkommen in, välkommen hem!

    Pris
    2 400 000 kr SÅLD
    Adress
    Östervägen 10
    Yta
    42 kvm
    Rum
    1 rok
    Trappor
    Entréplan
    Avgift
    2 573 kr/månad (värme och vatten)
    Ansvarig Mäklare
    Victor Wadström

    Victor Wadström

    Fastighetsmäklare

    4,9 i betyg (124 röster)
    hittamaklare.se
    Victor Wadström

    Victor Wadström

    Fastighetsmäklare

    Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

      • Rumsbeskrivning

        Lägenheten disponeras enligt följande:

        • Hall
          Välkomnade hall med god förvaring genom hatthylla och plats för skoställ. Här finns också en stor inbyggd garderob med skjutbara dörrar.

        • Allrum & kök
          Rummet har en god fördelning mellan de olika sektionerna. I sovalkoven får ni plats med en stor säng med tillhörande sängbord. Allrummet har också plats för stor soffa med soffbord, TV-möbel och matbord för flera personer, samt plats för övrig möblering för den som önskar. Köket är stort och har god förvaring genom underskåp och överskåp samt god bänkyta för matlagning. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt och kyl/frys.

        • Badrum
          Helkaklat stort badrum utrustat med WC, handfat och dusch.

        • Uteplats
          Härlig uteplats i lugnt läge. Hår får ni plats med loungehärna, grill och bord och stolar. Vetter mot öst vilket ger en härlig morgonsol.

      • Fakta
        Objektstyp
        Lägenhet
        Lgh.nmr
        00021
        Adress
        Östervägen 10
        Postnummer
        169 52
        Postort
        Solna
        Område
        Råsunda
        Boarea
        42 kvm
        Boarea enligt
        Bostadsrättsföreningen
        Antal rum
        1
        Trappor
        Entréplan
        Andelstal
        0,509000
        Andelstal insats
        5,09000%
        Andelstal avgift
        5,09076%
        Pantsättning
        Är pantsatt
      • Föreningen
        Namn
        Bostadsrättsföreningen Branten Nr 3
        Bildades
        1985
        Byggår
        1938
        Juridisk person
        Nej
        Markägare
        Föreningen äger marken

        Allmän information

        Föreningen Brf Branten 3 består av ett flerfamiljshus med 21 lägenheter och en lokal.

        Byggnaden

        Flerfamiljshus

        Värme- och ventilationsanläggning

        Fjärrvärme & självdrag

        Renoveringar

        • 1985 Renoverades balkongerna
        • 1989 Installerades säkerhetsdörrar
        • 1990 Nyinstallation av hiss
        • 1992 Elstambyte
        • 2003-2004 Stambyte
        • 2006 Byttes tvättmaskinerna
        • 2007 Installerades bredband via fibernät
        • 2009 Utfördes energideklaration
        • 2010 Byttes samtliga fönster
        • 2015 Föreningen har genomfört en stamspolning
        • 2018 Byte av värmepanna

        Övriga utrymmen

        Föreningen gemensamma utrymmen är tvättstuga med torkrum och cykelförråd.

        TV/Internet

        Kabel-TV levereras av ComHem och grundutbudet ingår i avgiften och Bredband levereras från Bredbandsbolaget, obligatorisk kostnad på 165 kr/mån.

        Energideklaration

        Status
        Energideklaration ej utförd
      • Kostnader
        Månadsavgift
        2 573 kr/månad (värme och vatten)
        Hushållsel
        100 kr/månad
        Hemförsäkring
        150 kr/månad
        Obligatorisk avgift för bredband
        165 kr/månad
        Summa driftskostnader
        415 kr/månad
        Personer i hushållet
        1
        Överlåtelseavgift
        1182,5 betalas av Säljare
        Pantsättningsavgift
        473 kr

        Levnadskostnader

        Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

      • Närområde

        Område

        Få stadsdelar är så nära förknippade med Stockholms identitet som Solna, detta trots att Solna en gång var en självständig stad , och faktiskt relativt nyligen vuxit ihop med Stockholm. Även idag benämns kommunen officiellt som Solna Stad, och den uppstigande solen i kommunens emblem har besjungits av hängivna fotbollssupportrar sedan 1891. Naturligtvis är fotboll en stor del av Solnas identitet, men här finns så mycket mer än bara AIK att berätta om. Solna är det modernare namnet på det medeltida namnet Solnön, ”Den solbelysta ön”, som har en historia lika gammal som Stockholm själv. Från att ha varit ett sömnigt jordbrukarområde på medeltiden till ett industriellt Mecka under 1800-talet, Solna har jämt varit en del av Stockholm. Idag fullständigt bubblar Solna av liv och rörelse, utan att göra avkall på grönområden och kultur. Här ligger nationalarenan Friends som lockar artister av yttersta världsklass bredvid landets största galleria, hypermoderna Mall of Scandinavia, men bara ett stenkast därifrån ligger den enorma och fantastiska Hagaparken, ansedd av många vara den vackraste parken i stan. I Solna möter staden naturen, och det gamla möter det nya. Här finns det anrika Karlbergs Slott med sin hemlighetsfulla park och Europas modernaste sjukhus, Nya Karolinska. Promenadstråk av hemtrevliga caféer och restauranger är lika vanliga som huvudkontor för några av landets största företag. Solna har verkligen något för alla, och kommunikationerna i kommunen är i och med den nya citybanan bland de absolut bästa i hela länet.

      • Dokument & Länkar
      • Allmänt

        UNDERSÖKNINGSPLIKT

        Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

        Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

        När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

        Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

        SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

        Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

        ALLMÄN INFORMATION

        Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

        Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

        Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

        BOAREA

        Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

        ÖPPEN BUDGIVNING

        Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

        KONTRAKT

        Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    Välkommen till

    Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

    Adress
    • Mäster Mikaels gata 1
    • 116 20 Stockholm
    Kontakta oss
    Följ oss

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!