I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Fredhäll

Orvar Odds väg 10

 • 62 kvm
 • 2.5
 • rum

  4 500 000 kr

  SÅLD!

  Kontakta mäklaren för visning! Välplanerad 2,5:a på bästa adress med sjönära läge i populära Fredhäll. Lägenheten har många fina originaldetaljer bevarade såsom vacker fungerande öppen spis, fiskbensmönstrat parkettgolv i original samt fina fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor. Bostaden är en hörnlägenhet med begränsad insyn och vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt under vinterhalvåret. Lägenheten är i genomgående fint skick och har ett stilrent renoverat kök från 2017. Här bor ni på en lugn gata endast ett stenkast från härliga klippbad, mysiga parkområden samt trevliga caféer och restauranger. Kort promenad till bussar och T-bana (station Kristineberg). Varmt välkommen på visning!

  Lägenhetens fördelar:

  • Fungerande öppen spis
  • Hörnläge med fönster i två väderstreck
  • Vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt om vintern
  • Fina originaldetaljer bevarade
  • Stilrent renoverat kök från 2017
  • Mycket goda förvaringsmöjligheter
  • Kvällssol i vardagsrum & morgonsol i kök
  • Hiss i huset
  • T-bana Kristineberg endast 12 min till T-centralen

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 500 000 kr SÅLD!
  Adress
  Orvar Odds väg 10
  Yta
  62 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 609 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med parkettgolv i ek och målade väggar samt goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med överskåp samt en fin och praktisk hatthylla och gott om plats för skoställ. Från hallen nås en rymlig inre hall/halvrum. Det här extrarummet kan disponeras på flera olika sätt, i dagsläget används det som TV-rum men kan också nyttjas som arbetsrum, hobbyrum eller ett mindre sovrum/alkov. Matrummet som sträcker sig vidare in mot vardagsrummet har vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och målade väggar. Det rymliga vardagsrummet är välplanerat och har ordentligt med charm tack vare den fungerande öppna spisen. Stort fönsterparti i västläge (kvällssol) med generöst ljusinsläpp, insynsskyddat läge och vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt under vinterhalvåret. Vardagsrummet har plats för stor soffa, soffbord, fåtölj och matbord. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och målade väggar.

    Mycket stilrent renoverat kök från 2017 med grå köksinredning med god förvaring, vit bänkskiva i komposit med infälld diskho samt vitt kakel ovanför. Beslagen är runda i mässing och skapar fin touch på hela köket. Fin utsikt mot lummigt naturområde som vetter mot öst (morgonsol) samt plats för ett mindre matbord med plats för 2-3 personer. Kökets maskinella utrustning består av integrerad diskmaskin (Siemens), fläkt med kåpa (Siemens), induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens) samt integrerad kyl/ frys. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek från 2017.

    Sovrummet är stort och här finns plats för en stor dubbelsäng med nattduksbord samt ytterligare möblering. Mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare två rymliga dubbelgarderober. Sovrummet ligger i lugnt och skyddat läge med fönster mot naturområde. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och gråmålade väggar. Mellan sovrum och kök finns en liten passage med två inbyggda garderober med överskåp för extra förvaring.

    Badrummet är helkaklat med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Utrustat med wc, handfat med förvaring under, spegelskåp, handdukstork, badkar och stort vädringsfönster.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1010
    Adress
    Orvar Odds väg 10
    Postnummer
    112 54
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Fredhäll
    Boarea
    62 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 61 kvm och två rum och kök.
    Antal rum
    2,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3,40800
    Andelstal avgift
    3,41
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mälarbröderna 2
    Bildades
    1999
    Byggår
    1935
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    I brf Mälarbröderna 2 finns det 34 lägenheter och 1 lokal som hyrs ut. Föreningen bildades 2004 och består av ett hus med adress Orvar odds väg 10.

    Byggnaden

    Ett flerfamiljshus med byggår 1935.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag samt frånluft.

    Renoveringar

    • 2003 - Fastigheten är stambytt, både el & va
    • 2004 - Fasaden renoverades och renovering av fönster och balkongdörrar
    • 2004 - Samtliga lägenheter har fått nya säkerhetsdörrar, postfack finns i entréplanet och tidningshållare utanför dörrarna
    • 2004 - Dräneringsjobb
    • 2014 -Uppfräschning av hus
    • 2014 - Stamspolning
    • 2014 - Maskinparken och torklinorna i tvättstugan har inspekterats och repareras
    • 2016 - Ny maskin i tvättstugan
    • 2016 - Fönsterrenovering med tilläggsisolering
    • 2017 - Finjustering av fönsterrenoveringen 2016
    • 2017 - Åtgärdat fuktig gavelvägg i lokalen och sotning har gjorts enligt gängse rutin.
    • 2017 - På taket har fläktar och kabel bytts ut/lagats, dränering på baksidan för att få undan dagvattnet, barnvagnsrum iordningställt
    • 2017 - OVK utförd och åtgärder genomförda
    • 2018 - Takreparation

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det cykelförråd, barnvagsnförråd, tvättstuga och ett förråd som hör till lägenheten.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Comhem grundutbud (SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barnkanalen, TV4, TV6, Axess TV och Fox ) samt internet från Comhem. Obligatoriskt avgift på 181 kr tillkommer på månadsavgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 16 apr 2009
    Energiprestanda
    174 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 609 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband & TV
    181 kr/månad
    Summa driftskostnader
    481 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

    Fredhäll är Kungsholmens naturnära del. Här har ni populära promenad-motionsspår som flitigt används. Möjlighet att bo innanför tull men också naturnära, gör Fredhäll till den perfekta platsen. På sommarmånaderna är det passande att ta er ner till Fredhällsklipporna där ni kan bada och sola eller att njuta av solnedgången. Populära restaurangen Solstugan ligger mysigt beläget med en perfekt utsikt över Mälaren. Inte långt därifrån har ni också Fredhällsparken. Fridshemsplan är endast en kort resa med buss på ett par minuter eller en kort promenad till T-bana Kristineberg, så är ni på gröna linjen på en gång.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!