I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Fredhäll

Orvar Odds väg 10

 • 62 kvm
 • 2.5
 • rum

  4 500 000 kr

  SÅLD!

  Kontakta mäklaren för visning! Välplanerad 2,5:a på bästa adress med sjönära läge i populära Fredhäll. Lägenheten har många fina originaldetaljer bevarade såsom vacker fungerande öppen spis, fiskbensmönstrat parkettgolv i original samt fina fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor. Bostaden är en hörnlägenhet med begränsad insyn och vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt under vinterhalvåret. Lägenheten är i genomgående fint skick och har ett stilrent renoverat kök från 2017. Här bor ni på en lugn gata endast ett stenkast från härliga klippbad, mysiga parkområden samt trevliga caféer och restauranger. Kort promenad till bussar och T-bana (station Kristineberg). Varmt välkommen på visning!

  Lägenhetens fördelar:

  • Fungerande öppen spis
  • Hörnläge med fönster i två väderstreck
  • Vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt om vintern
  • Fina originaldetaljer bevarade
  • Stilrent renoverat kök från 2017
  • Mycket goda förvaringsmöjligheter
  • Kvällssol i vardagsrum & morgonsol i kök
  • Hiss i huset
  • T-bana Kristineberg endast 12 min till T-centralen

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 500 000 kr SÅLD!
  Adress
  Orvar Odds väg 10
  Yta
  62 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 609 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med parkettgolv i ek och målade väggar samt goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med överskåp samt en fin och praktisk hatthylla och gott om plats för skoställ. Från hallen nås en rymlig inre hall/halvrum. Det här extrarummet kan disponeras på flera olika sätt, i dagsläget används det som TV-rum men kan också nyttjas som arbetsrum, hobbyrum eller ett mindre sovrum/alkov. Matrummet som sträcker sig vidare in mot vardagsrummet har vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och målade väggar. Det rymliga vardagsrummet är välplanerat och har ordentligt med charm tack vare den fungerande öppna spisen. Stort fönsterparti i västläge (kvällssol) med generöst ljusinsläpp, insynsskyddat läge och vacker utsikt mot grönska samt sjöutsikt under vinterhalvåret. Vardagsrummet har plats för stor soffa, soffbord, fåtölj och matbord. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och målade väggar.

    Mycket stilrent renoverat kök från 2017 med grå köksinredning med god förvaring, vit bänkskiva i komposit med infälld diskho samt vitt kakel ovanför. Beslagen är runda i mässing och skapar fin touch på hela köket. Fin utsikt mot lummigt naturområde som vetter mot öst (morgonsol) samt plats för ett mindre matbord med plats för 2-3 personer. Kökets maskinella utrustning består av integrerad diskmaskin (Siemens), fläkt med kåpa (Siemens), induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens) samt integrerad kyl/ frys. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek från 2017.

    Sovrummet är stort och här finns plats för en stor dubbelsäng med nattduksbord samt ytterligare möblering. Mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare två rymliga dubbelgarderober. Sovrummet ligger i lugnt och skyddat läge med fönster mot naturområde. Vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och gråmålade väggar. Mellan sovrum och kök finns en liten passage med två inbyggda garderober med överskåp för extra förvaring.

    Badrummet är helkaklat med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Utrustat med wc, handfat med förvaring under, spegelskåp, handdukstork, badkar och stort vädringsfönster.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1010
    Adress
    Orvar Odds väg 10
    Postnummer
    112 54
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Fredhäll
    Boarea
    62 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 61 kvm och två rum och kök.
    Antal rum
    2,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3,40800
    Andelstal avgift
    3,41
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mälarbröderna 2
    Bildades
    1999
    Byggår
    1935
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    I brf Mälarbröderna 2 finns det 34 lägenheter och 1 lokal som hyrs ut. Föreningen bildades 2004 och består av ett hus med adress Orvar odds väg 10.

    Byggnaden

    Ett flerfamiljshus med byggår 1935.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag samt frånluft.

    Renoveringar

    • 2003 - Fastigheten är stambytt, både el & va
    • 2004 - Fasaden renoverades och renovering av fönster och balkongdörrar
    • 2004 - Samtliga lägenheter har fått nya säkerhetsdörrar, postfack finns i entréplanet och tidningshållare utanför dörrarna
    • 2004 - Dräneringsjobb
    • 2014 -Uppfräschning av hus
    • 2014 - Stamspolning
    • 2014 - Maskinparken och torklinorna i tvättstugan har inspekterats och repareras
    • 2016 - Ny maskin i tvättstugan
    • 2016 - Fönsterrenovering med tilläggsisolering
    • 2017 - Finjustering av fönsterrenoveringen 2016
    • 2017 - Åtgärdat fuktig gavelvägg i lokalen och sotning har gjorts enligt gängse rutin.
    • 2017 - På taket har fläktar och kabel bytts ut/lagats, dränering på baksidan för att få undan dagvattnet, barnvagnsrum iordningställt
    • 2017 - OVK utförd och åtgärder genomförda
    • 2018 - Takreparation

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det cykelförråd, barnvagsnförråd, tvättstuga och ett förråd som hör till lägenheten.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Comhem grundutbud (SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barnkanalen, TV4, TV6, Axess TV och Fox ) samt internet från Comhem. Obligatoriskt avgift på 181 kr tillkommer på månadsavgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 16 apr 2009
    Energiprestanda
    174 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 609 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband & TV
    181 kr/månad
    Summa driftskostnader
    481 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

    Fredhäll är Kungsholmens naturnära del. Här har ni populära promenad-motionsspår som flitigt används. Möjlighet att bo innanför tull men också naturnära, gör Fredhäll till den perfekta platsen. På sommarmånaderna är det passande att ta er ner till Fredhällsklipporna där ni kan bada och sola eller att njuta av solnedgången. Populära restaurangen Solstugan ligger mysigt beläget med en perfekt utsikt över Mälaren. Inte långt därifrån har ni också Fredhällsparken. Fridshemsplan är endast en kort resa med buss på ett par minuter eller en kort promenad till T-bana Kristineberg, så är ni på gröna linjen på en gång.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!