Välkommen till Ormingeringen 30A
- Minimal insyn.
- Hörnläge
- Helkaklat badrum.
- Sovrum med plats för stor säng.
- Disponeras som en 2:a
- Närhet till natur & motionsspår.
Här erbjuds en charmig bostad med minimal insyn, en rymlig balkong och ett lugnt läge. Lägenheten har stilfulla ytskikt och ett fräscht, helkaklat badrum. Här får ni en liten oas att trivas i, samtidigt som ni har nära till kommunikationer och en kort promenad till Orminge centrum, där det mesta finns för en smidig vardag. Kom och upplev lugnet själv!
Bostaden är varsamt renoverad med smakfulla materialval, samtidigt som charmiga originaldetaljer, såsom köksskåpen, har bevarats – en perfekt kombination. Planlösningen är genomtänkt med ett rymligt sovrum och en stor klädkammare. Vardagsrummet och köket smälter samman i en öppen planlösning, där en stilfull köksö med en massiv bänkskiva i betong skapar en naturlig avgränsning. Köket har generösa arbetsytor och är fullt utrustat med helkyl, ugn, spis, fläkt och diskmaskin (separat frys finns i badrummet). Det stora, helkaklade badrummet är utrustat med dusch/badkar, handfat, WC och en separat frys. Från köket når ni den härliga balkongen, med gott om plats för både en soffgrupp och odlingar för den trädgårdsintresserade.
Bostaden tillhör HSB Brf Smaragden, en stabil förening som äger fastigheterna uppförda 1968. Husen är byggda i betong och kännetecknas av sina röda fönsterkarmar och vita balkongräcken. Föreningen omfattar totalt 27 bostadshus med 384 lägenheter och 2 lokaler, samtliga bostadsrätter. Föreningen bildades i samband med byggnationen 1967 och har en låg belåningsgrad på 3 963 kr/kvm.
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr353AdressOrmingeringen 30APostnummer132 33PostortSaltsjö-BooOmrådeOrmingeBoarea45 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum1,5HissNejAndelstal0,1617%Andelstal avgift0,001617Andel av BRF nettoskuldsättning165 497 krPantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnHSB Bostadsrättsförening Smaragden i NackaBildades1967Byggår1967Juridisk personNejMarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
HSB Brf Smaragden äger fastigheten Orminge 43:1 och 43:2 uppförda 1968. Totalt 27 st bostadshus med 384 lägenheter och 2 lokaler. Samtliga lägenheter är bostadsrätter. Föreningen bildades 1967. Medlemskap HSB Stockholm är obligatoriskt för medlem/köpare. HSB-medlemskap betalas av köparen. Föreningen godkänner delat ägande, under förutsättning att samtliga delägare är bosatta i bostaden.
Byggnaden
Byggnaderna byggdes 1968 och är ett flertal punkthus.
Värme- och ventilationsanläggning
Föreningen använder sig av fjärrvärme & frånluft.
Renoveringar i Brf
1992-1993 Stambyte och nya treglasfönster 2013 Nya undercentraler i OR 7, 75,23 2014 Nya balkonger och balkongpelare 2015 Nya fönster i lokaler/tvättstugor OR 7, 15,23 2016 Garagerenovering 2017 Ny LED-belysning i trapphus 2017 Gemensamhetsutrymmen nytt låssystem 2017 Nya gångbryggor på låghusen (säkerhetskrav 2018 Nya ventilationsaggregat på punkthusen (11 st) 2018 Ytterbelysning förnyad med LED-teknik 2019-2020 Målning av utomhusbodar 2019-2020 Relining av servisledningar (avloppsrör till kommunalt nät) 2020 Skyddsrum, besiktning och åtgärder 2021 Nya uppstigningsanordningar på punkthusen (säkerhetskrav) 2021 Nytt ytskikt i lokal OR 23 och omklädningsrum bastu OR 15 2021-2022 Takunderhåll samt målning av taken på lamellhusen 2021-2022 Rengöring av ventilationskanaler och OVK i samtliga hus 2022 Installation av temperaturgivare 2022-2023 Underhåll av taken på punkthusen
Övriga utrymmen
Föreningen har tvättstugor på adresserna Ormingeringen 7, 15 och 23. Det finns också bastu (Ormingeringen 15), föreningslokaler (Omringeringen 7, 23) och källsorterings nedkast. Till lägenheten ingår det ett förråd.
TV/Internet
Föreningens leverantör av bredband är Stockholms stadsnät (SSN). De levererar 1000 Mbit/s-1000 Mbit/s. Du behöver bara ansluta kabeln till uttaget vid lägenhetsdörren för att få åtkomst till bredbandet. Vill du surfa trådlöst behöver du en router. Föreningen har Tele2s Bas HD-paket. Bredband och kabel-TV från Telenor ingår i månadsavgiften.
Parkering
Det finns fyra parkeringsmöjligheter i föreningen för dig som boende
P-tillstånd för oreserverad plats utomhus 125kr/mån
Egen plats med motorvärmare utomhus 250kr/mån
Egen plats med laddare för elbil utomhus 550kr/mån + förbrukad el+5%
Egen plats i kallgarage med motorvärmare 500kr/månDet finns fyra parkeringsmöjligheter; P- tillstånd för obokad plats utomhus, egen plats med motorvärmare utomhus, egen plats med laddare för elbil utomhus samt egen plats i kallgarage med motorvärmare.
Giltigt digitalt p-tillstånd krävs på alla platser, förutom i garaget.
Besöksparkeringar finns på samtliga parkeringsområden. På besöksparkeringarna ska bara besökare parkera. Parkeringstillståndet gäller inte för besöksparkeringarna. Avgift är 10kr/tim eller 50kr/24H och man kan betala via app bla APCOA FLOW och EASYPARK.
Nedanför Ormingeringen 1-6 finns även ett parkeringsgarage med burar runt varje plats. Garageplats med motorvärmare kostar 500:-/månad, avtalsperioden är även här årsvis. Elbilar får/kan INTE laddas i garaget.
Energideklaration
UtfördesMåndag 9 apr 2018Energiprestanda181 kWh/m2StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift3 549 kr/månad (värme, vatten och Internet)Hushållsel150 kr/månadHemförsäkring150 kr/månadSumma driftskostnader300 kr/månadPersoner i hushållet1Överlåtelseavgift1433 betalas av KöparePantsättningsavgift860 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Närområde
Område
Nacka, en av Sveriges yngsta städer, grundades 1949 med en befolkning på 1500 invånare. Trots sin relativt korta historia som stad har området en rik utveckling som sträcker sig tillbaka till 1870-talet, då det började ta form som en förortsbosättning intill fabriker som hade flyttat från Stockholm. En betydande milstolpe för områdets tillväxt var färdigställandet av Saltsjöbanan år 1893, vilket påskyndade expansionen av Nacka.
Saltsjöbaden, en patricierförstad som grundades vid Saltsjön 1909, bröts senare loss och bildade en egen köping. Samtidigt utvecklades blandade kåk- och fabrikssamhällen på olika platser, och de största av dessa fanns vid Sickla/Järla. Redan år 1910 var hälften av kommunens befolkning bosatt i tätorter. Nackas bebyggelse har genom åren präglats av en harmonisk kombination av villaområden och industriella samhällen.
Idag framstår Nacka som en mångsidig förort till Stockholm och njuter av hög popularitet. Stadens attraktivitet ligger dels i dess närhet till en mångfald av tjänster och restauranger, men också i de vackra villaområdena och närheten till vatten. Nacka har blivit en levande och omtyckt destination där modernitet och historisk arv förenas på ett harmoniskt sätt.
- Dokument & Länkar
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.