I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Johanneshov - Hammarbyhöjden - Skärmarbrink

Nathorstvägen 40

 • 41 kvm
 • 2
 • rum

  2 810 000 kr

  Välkommen

  Underbar lägenhet med milsvid utsikt och ”sol hela dagen”- läge. Välkommen till denna välplanerade 2:a belägen högt upp i huset med ogenerat läge, balkong och öppen planlösning.

  Bostaden är smakfullt renoverad med mörkt parkettgolv och ljusa väggar. Den öppna planlösningen i L-form mellan kök och vardagsrum skapar ljus och rymd till de sociala ytorna. Från vardagsrummet nås även balkongen som i och med sitt läge har solchans större delen av dagen, året runt. Utöver detta erbjuds ett insynsfritt och väl tilltaget sovrum, ett stort badrum, ett fräscht kök och en klädkammare i hallen.

  Välskött förening med god ekonomi. Brf Solklippan 1 är en solid förening med bland annat övernattningslägenhet, bastu, tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd. Ett förråd tillhör lägenheten.

  Nathorstvägen är naturnära men också centralt bara minuter från Skärmarbrinks tunnelbana och en kort promenad till knytpunkten Gullmarsplan. Med cykel nås Södermalm på några minuter.

  Unika fördelar:

  • Lägenheten i högt ljust läge med balkong.
  • Social inbjudande planlösning mellan kök och vardagsrum.
  • Snyggt mörkt parkettgolv och ljusa väggar i hela lägenheten.
  • Lugnt, naturnära och ogenerat läge.
  • Nära tunnelbana, shoppingcenter och Södermalm.
  • Välskött förening med övernattningslägenhet och bastu.

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 810 000 kr /Bud
  Adress
  Nathorstvägen 40
  Yta
  41 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 466 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Social lägenhet med öppen planlösning, rymligt vardagsrum och stor balkong. Här finner ni plats för både större soffa och matbord, både ute som inne. Från vardagsrummet nås balkongen med milsvid utsikt.

    Stor balkong med plats för utemöbler och fri utsikt över omgivningen.

    Ett funktionellt och yteffektivt kök i vinkel med öppen planlösning mot vardagsrum. En bra planlösning för sociala tillställningar. Köket är utrustat med spis (2018), ugn, diskmaskin och kombinerad kyl/frys (2018).

    Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord samt med fönster i ogenerat läge.

    Fräscht helkaklat badrum med badkar.

    Hall med säkerhetsdörr och gott om plats för avhängning på krokar eller i skänk om så önskas. Ingång till inredd klädkammare.

    Ljusa väggar och enhetligt parkettgolv i hela lägenheten.

    • Till lägenheten för en källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    242
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Nathorstvägen 40
    Postnummer
    121 37
    Postort
    Johanneshov
    Område
    Hammarbyhöjden - Skärmarbrink
    Boarea
    41 kvm
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    2.1409%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Solklippan 1
    Byggår
    1995

    Allmän information

    BRF Solklippan är en äkta bostadsrättsförening i Skarpnäcks stadsdelsområde, Stockholm som äger 1 fastighet med 41 bostadsrättslägenheter på adresserna Nathorstvägen 38, och Nathorstvägen 40. Föreningen äger fastigheten med tomträtt. Huset är byggt 1995 och består av 41 bostadsrätter om 2133 kvm. Belåningsgraden är 5 813 kr/m²

    Föreningen har en fastighetsförsäkring hos Trygg Hansa. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstilllägg för alla bostadsrättshavare (alla lägenheter). Alla bostadsrättshavare måste teckna en egen hemförsäkring.

    Byggnaden

    Ett källarförråd hör till varje lägenhet. Vindskontor på kallvind kan dessutom hyras av föreningen genom föreningens ordförande.

    Cykelförråd: Ett förråd finns i vardera hus 38 och hus 40. Förråden ska bara användas för cyklar och barnvagnar i bruk.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fortum levererar fjärrvärmen.

    Lägenheterna ventileras genom tilluft bakom elementen och frånluft i ventilationsdonen över spisen och i badrummet. Frånluften sugs sedan ut genom fläkt på vinden.

    Övriga utrymmen

    Lokal för medlemmar med komplett kök, bäddsoffa för 2 personer + 2 hopfällbara gästsänga. Matbord för ca 8 personer. Bredbandsuppkoppling + TV. Två duschar. Handikappanpassad toalett. Bastu och Altan. Tvättstugan finns på plan 2, Nathorstvägen 38. Tidbokning görs på tvättstugans bokningstavla.

    TV/Internet

    Företaget Ownit är vår bredbandsleverantör. Anslutning till bredband och bredbandstelefoni sker av varje bostadsrättshavare genom Ownit kundservice och tecknande av avtal.
    Vår TV-leverantör är Telenor. Basutbudet 17 analoga kanaler ingår i avgiften för lägenheten. TV-sändningarna levereras genom antennuttaget. Varje bostadsrättshavare kan därutöver för egen kostnad, teckna ett kompletterande avtal med Telenor, få en box, fler digitala kanaler.

    Parkering

    Föreningen har 16 parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare varav fyra längs Nathorstvägen och 12 med infart från Palandergatan. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenheter utan kan hyras separat. Kontakta föreningens ordförande vid önskemål (köplats).

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 11 jan 2018
    Energiprestanda
    177 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 466 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    max 2,5% av prisbasbeloppet betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    max 1% av prisbasbeloppet

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!