I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Högalid

Maria Skolgata 93, 6tr

 • 48 kvm
 • 2
 • rum

  5 700 000 kr

  Högt upp i Södermalms mest spektakulära byggnad finns detta underbara hem med mycket generös balkong om ca 25 kvm och strålande utsikt över Tantolunden. De stora fönsterytorna som sträcker sig längs hela lägenheten ger hemmet en härlig känsla av ljus och rymd. Tillsammans med sobra fina färger och högkvalitativa materialval gör detta till ett hem utöver det vanliga.

  Välkommen hem på visning

  Pris
  5 700 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Maria Skolgata 93, 6tr
  Yta
  48 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  6 av 19
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 843 kr/månad
  Visningar
  • Söndag 3/03 kl 11:30 - 12:15
  Ansvarig Mäklare
  Kalle Borgström

  Kalle Borgström

  Fastighetsmäklare

  4,8 i betyg (11 röster)
  hittamaklare.se
  Kalle Borgström

  Kalle Borgström

  Fastighetsmäklare

  Engagemang, tydlighet och trygghet är mina ledord varje gång jag får förtroendet att förmedla en bostad. Att sälja en bostad är stor affär för alla parter, säljare, köpare och fastighetsmäklare. Som kund kan du räkna med mitt yttersta engagemang. Vi sätter upp gemensamma mål och har kontinuerlig kontakt. Jag är mån om att vara tydlig i hela försäljningsprocessen; du ska hela tiden veta vad som händer och varför. Som erfaren mäklare sedan 2003 tror jag mig ha svaren på många av de frågor som du letar efter. Jag har under åren haft många återkommande kunder och jag strävar hela tiden efter att varje kund jag träffar ska bli en av mina många ambassadörer.

  - Högskoleexamen Fastighetsmäklare Högskolan i Gävle. 
  - Fastighetsmäklare - sedan 2003

   • Rumsbeskrivning

    Hall Välkomnande hall med avhängningsytor och garderober.

    Kök Härligt kvalitetskök från Haga i en ljus dov ton. Stora arbetsbänkar och stänkskydd i kvartssten. Välutrustat med helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, helintegrerad kyl/frys och köksfläkt. Matplats med utrymme för ca 5-6 personer.

    Sovrum Generöst sovrum med gott om plats för dubbelsäng och rikligt med förvaring. Platsbyggd garderob samt en klädkammare som även skulle kunna fungera som arbetsplats om så önskas. Härifrån kan hemmets stora balkong nås via glasdörr.

    Vardagsrum Bostadens kök och vardagsrum i öppen planlösning. Underbar känsla med den stora balkongen direkt utanför fönstren.

    Balkong Detta hems tredje rum är utomhus. Den 25 kvm stora balkong som löper längs hela lägenheten är tillgänglig från alla rum, kök, vardagsrum och sovrum. Här finns gott om plats att möblera en egen liten oas mitt på Södermalm.

    Badrum Superfint badrum med vackra materialval. Helkaklade väggar och en ljus fin klinker på golvet. Wc, tvättställ med kommod, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar och takdusch. Tvättmaskin, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

    Förråd Till bostaden hör ett förråd i källaren om ca 2 kvm.

    Övrigt Vattenburen golvvärme i hela lägenheten, med undantag för badrummet, där är golvvärmen eluppvärmd. Formanpassade lamellgardiner kan lämnas kvar till köparen efter överenskommelse.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1501
    Lgh.nmr. LM
    1501
    Adress
    Maria Skolgata 93, 6tr
    Postnummer
    118 53
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Högalid
    Boarea
    48 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6 av 19
    Andelstal
    0,78712 %
    Andelstal avgift
    1,01812 %
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    682 180 kr
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Strato Södermalm
    Bildades
    2016
    Byggår
    2021
    Juridisk person
    Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
    Inre rep.fond
    Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Strato huserar i Södermalms mest spektakulära fastighet. Består av 88 lägenheter och en lokal.

    Kabel-Tv och Bredband Levereras via Bahnhof. Obligatorisk avgift för bredband om 199kr/mån

    Gemensamhetsutrymmen - Två stycken övernattningslägenheter. Kostnad 200 kr rsp 400 kr/natt - Lobby. Utrymme intill entrén som kan hyras för sammankomster - Tvättstuga - Cykelrum

    Parkering Garage finns för föreningens medlemmar i angränsande fastighet. Lediga garageplatser finns (20230830)

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 843 kr/månad
    Kommentar till avgiften

    I avgiften ingår uppvärmning och vatten.

    Beskrivning mån.avg.

    Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 199kr/mån för bredband.

    Avgiftsändringar

    Föreningen har inga planer på att förändra avgifterna. Kontrollerad med styrelsen 2023-08-19

    Hushållsel
    290 kr/månad
    Hemförsäkring
    170 kr/månad
    Summa driftskostnader
    460 kr/månad

    Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Det innebär att varje medlem enbart betalar för sin egen förbrukning, men ingen fast avgift. Avstämning görs regelbundet.

    Överlåtelseavgift
    1 313,00 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525,00

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!