I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Älvsjö - Älvsjö - Liseberg

Lisebergsvägen 119

 • 45 kvm
 • 2
 • rum

  2 400 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna välplanerade 2:a, belägen två trappor upp i fastigheten i en vacker sekelskiftesfastighet! Bostaden är placerad i hörnläge i huset vilket bidrar till mycket ljus och härlig atmosfär. Välplanerad planlösning där varje rum nyttjar sina kvadratmeter och genom bland annat serveringsluckan blir det en röd tråd av öppenhet & mysfaktor. Här bor ni med vy mot villatomter och i ett lugnt område men fortfarande goda förbindelser med buss och pendeltåg. Tillgång till trädgård med utemöbler, perfekt för de soliga dagarna. Här kommer ni att trivas.

  Bostadens fördelar:

  • Högt upp i byggnaden
  • Fina spröjsade fönster
  • Mysig näst intill egen ingång till lägenheten
  • Sovrumsfönster mot lugn innergård
  • Välplanerad planlösning med god förvaring
  • Goda kommunikationer med promenadavstånd till Älvsjöcentrum och buss till Liljeholmen & Gullmarsplan
  • Gemensam trädgård som fungerar som härlig uteplats-för soliga dagar
  • Lugnt villaområde
  • Parkeringsplats

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 400 000 kr /BUD
  Adress
  Lisebergsvägen 119
  Yta
  45 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 205 kr/månad (värme, vatten och hushållsel)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Hörnläge med fönster åt 3 vädersteck

   Fina omgivningar

   Fint kök med bevarat original

   Sovrum med härlig dubbelsäng

   Praktiskt arbetshörna

   Helkaklat fräscht badrum

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    119:2
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Lisebergsvägen 119
    Postnummer
    125 35
    Postort
    Älvsjö
    Område
    Älvsjö - Liseberg
    Boarea
    45 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    7,258
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Julstjärnan 4
    Bildades
    2002
    Byggår
    1909
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Julstjärnan 4 förvärvade fastigheten, 2002. Föreningen består idag av 11 lägenheter.

    Hemsida Föreningen har en hemsida, http://julstjarnan4.bostadsratterna.se/, där information om fastigheten och föreningen finns.

    Byggnaden

    Bergvärme med stöd av Fjärrvärme.
    Självdrag med separata kanaler för alla lägenheter.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten och vatten värms upp med hjälp av bergvärme med hjälp av elpatron vid behov.

    Renoveringar

    Genomförda:

    • 2006 - Installation av bergvärme
    • 2008 - Komplett fasad- och fönstermålning
    • 2012- Nytt tak på 11, dräneringsarbete baksida 113, ny beklädnad av alla yttertrappor
    • 2013 - Putsning och målning av yttertrappor, Nytt trappräcke ner till 115, Ny källardörr
    • 2014 - Renovering och bättringsmålning av fasad
    • 2015 - Dränering vid hörn 115. Bättringsmålning av fasad och renovering av ytterdörrar
    • 2016 - Renovering exteriört 113. Indragning av bredband via fiber
    • 2017 - Renovering interiört 113
    • 2018 - Nya mattor i trapphusen
    • 2019 - Ny tvättmaskin
    • 2020 - Dränering

    Planerade renoveringar

    • 2021 Fasadrenovering
    • Föreningen kommer behöva åtgärda fuktskador som uppmärksammats på syll samt trapp. Hur eller när detta ska åtgärdas är inte beslutat i dagsläget. I övrigt ser föreningen över ventilationen i källarlägenheterna.

    Övriga utrymmen

    Förråd: Till varje lägenhet finns ett förråd. Därutöver har föreningen ett utrymme som kan utnyttjas vid behov för t ex däck och cyklar. Obs! Viktigt att det som ställs där inte står i vägen och att det är tydligt uppmärkt. Utrymmet är olåst och förvaring sker på egen risk.

    Tvättstuga: I föreningen finns det två tvättmaskiner och en torktumlare att tillgå. Även ett torkrum med mangel finns tillgängligt. I utrymmet finns också en lakansträckare, diskho och hylla för förvaring av tvättmedel. Tvättstugan bokas i mån av tid genom att du skriver in i almanackan när du har planerat att tvätta. Oftast är det lätt att få tid.

    Föreningen har 3 kärl att tillgå för avfall: Hushållsopor (töms på måndagar och fredagar), Tidningar (töms vid behov), Matavfall (töms på torsdagar)

    TV/Internet

    Bredband och kabel-TV ansvarar lägenhetsinnehavaren för själv.

    Parkering

    Parkering på gården i mån av plats, en bil/lägenhet i högst 7 dagar i följd. Viktigt att du informerar dina gäster att gården endast är till för boende i föreningen med bil.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 3 jul 2019
    Energiprestanda
    162 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 205 kr/månad (värme, vatten och hushållsel)
    Avgiftsändringar

    Föreningen tar ut en avgift från alla bostadsrättsägare beräknat på våra andelstal.

    I månadsavgiften ingår:

    Värme Vatten Hushållsel Tillgång till parkering (i mån av plats) Tillgång till tvättstuga Källarförråd Föreningen förser INTE lägenheterna med bredband eller kabelTV.

    Lägenhetsavgiften betalas till föreningens bankgiro utan anmaning eller avisering och skall finnas på föreningens konto senast den sista vardagen i månaden. Ange lägenhetsnummer vid betalning.

    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    800
    Pantsättningsavgift
    400 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Älvsjö - Pendeltåget tar dig till Centralen på 7 minuter, men ändå är det närmare till naturen, motionsspåren och friluftslivet. Älvsjöskogen i söder eller Årstafältet i norr, Långbroparken i väster eller Älvsjö IP i öster. Valen är många för den som vill aktivera sig i annat än urbana miljöer! Här finns också många internationellt inspirerade caféer, restauranger och butiker som har blivit karakteristiska för den dynamiska, södra delen av Stockholm med Södermalm i spetsen. Den internationellt välbesökta Stockholmsmässan har betytt mycket för kommersen i stadsdelen. Den garanterar att det mer eller mindre alltid är något på gång i området. Inte undra på att denna del av Stockholm idag är ett väldigt attraktivt bostadsområde där många byggnader har en särskild kulturstatus vilket garanterar deras bevarande.

    Liseberg är den minsta stadsdelen i Söderort och var namnet på ett torp som från 1778 låg vid nuvarande Jultomtestigen, några byggnader finns ännu kvar vid Lisebergsvägen. Mitt i Liseberg ligger parken Fem Fålars brunn. Platsen omges i söder av radhus uppförda 1920 och i norr av ett flerfamiljshus uppfört 1930. På 50- och 60-talet byggdes både radhus och några flerfamiljshus i Liseberg som annars består mestadels av sekelskiftesvillor och andra äldre småhus i villakvarter med småstadskänsla. Liseberg är en gömd pärla som under den senaste tiden fått ett uppsving, och den planerade tunnelbanestationen kommer ytterliga öka områdets attraktionskraft.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!