I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Liljeholmen

Liljeholmstorget 16, vån 4

 • 122.5 kvm
 • 4
 • rum

  8 150 000 kr

  Insynsfri 4:a med dubbla badrum och stor, solig balkong. Fönster i två väderstreck!

  Möjlig 5:a! Tag chansen att förvärva denna insynsfria 4:a om 122,5 kvm med vy över Katrinebergsbacken, grönskande träd och myllrande folkliv! Tack vare bostadens flexibla planlösning finns det goda möjligheter att bygga om till en 5:a om man skulle önska (se alternativ planlösning). Här kommer du hem till lugnet samtidigt som du har den levande storstadspulsen runt hörnet. Lägenheten erbjuder ett bekvämt boende med bland annat en komplett maskinell utrustning i kök, matplats för stora middagssällskap, stort vardagsrum, dubbla badrum och tre stora sovrum. I vardagsrummet finns gott om plats för TV, stora soffgrupper, en arbetshörna eller varför inte en extra yta för lek och bus för de små? Utöver detta finns en rymlig klädkammare och en solig balkong mot lugn samt tyst innergård. På golven ligger ekparkett och väggarna är tapetserade eller målade i ljusa kulörer.

  Brf Liljeholmens Port är en stor och stabil förening som står på ägande mark och hyr ut lokaler till bland annat frisörsalong, mäklarbyrå och körskola. Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och har även övernattningslägenhet, hobbyrum samt cykelförråd. Precis bredvid ligger även Liljeholmstorget Galleria med sina 90 butiker såsom klädbutiker, välrenommerade Ica Kvantum, Willys, caféer, apotek, vårdcentral, närakut och ytterligare serviceutbud.

  Inom bara några få minuter når du all möjlig kollektivtrafik; flertalet busslinjer, tvärbana mot Sickla udde, Alvik och Solna samt tunnelbanans röda linjer som tar dig in till stan på ca 10 minuter. Härifrån går även flygbussar och direktlinjer till Scania, Huddinge Sjukhus och Karolinska. Den gula tunnelbanelinjen som kommer att gå mellan Älvsjö - Liljeholmen - Fridhemsplan påbörjas år 2025. Åker du bil har du tillgång till varmgarage i huset och du är snabbt uppe på E4:an. Södermalm ligger enbart en kort promenad, eller cykeltur, bort

  För naturälskaren finns vackra grönområden i närheten, bland annat sjön Trekanten, Årstaviken och Mälaren. Trekanten erbjuder dig aktiviteter året om med bland annat fiskesport och bad på sandstrand samt skridskoåkning vintertid. Skolor och förskolor samt lekplatser som populära Fruktparken finns inom kort promenadavstånd.

  Med andra ord är detta ett hem för dig som vill ha en perfekt balans mellan att bo i omedelbar närhet till allt samtidigt som du hämtar energi i en harmonisk bostad.

  Välkommen på visning!

  Pris
  8 150 000 kr /såld
  Adress
  Liljeholmstorget 16, vån 4
  Yta
  122.5 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  4 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 959 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (87 röster)
  hittamaklare.se
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!

  Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.

  Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst. 

  Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!

   • Rumsbeskrivning

    Hall

    Funktionell och öppen hall med goda avhängningsmöjligheter i hatthylla, en garderob står till ert förfogande. Ekparkett på golv. Säkerhetsdörr.

    Dusch/ WC

    Från hallen når man gäst-WC med dusch, handdukstork och värmegolv.

    Kök

    Ordentligt arbetskök i ljust utförande. Utrustat med fullstora kyl- och frysskåp, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spis med ugn samt fläkt. Köket har goda förvaringsmöjligheter i de många skåpen. Goda arbetsytor med belysning ovanför. Ingång till sovrum 3. Det stora fönsterpartiet mot Katrinebergsbacken bjuder på en härlig utsikt. Intill fönsterpartiet som binder ihop kök med vardagsrum finns plats för ett stort matbord.

    Sovrum 3

    Rogivande sovrum med fönster mot Katrinebergsbacken. Här finns plats för säng, skrivbord, garderober och passande möblemang.

    Vardagsrum

    Stort vardagsrum med gott om plats för TV, soffgrupp, medieförvaring och bokhyllor.

    Inre hall

    Denna yta kan med fördel även använda som kontorshörna då både fler förvaringsmöbler och skrivbord får plats. Härifrån når man sovrum 1 och 2, badrum och klädkammare.

    Sovrum 1

    Stort sovrum med ekparkett på golv samt tapetserade väggar. I sovrummet får man plats med garderobsvägg. Utgång till den härliga balkongen.

    Balkong

    Härlig balkong med trätrall på golv och gott om plats för utemöbler, blomkrukor, mysbelysning och solbädd om man önskar. Tack vare placeringen på balkongen får du sol många timmar om dagen. Sommartid har man sol på balkongen från tidig eftermiddag tills solen går ned. Här finns även el-uttag tillgängligt.

    Sovrum 2

    Stort sovrum med ekparkett på golv samt tapetserade väggar. I sovrummet får man plats med garderobsvägg.

    Badrum

    Stort badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsbänk, väggskåp, badkar, handdukstork, WC och handfat. Helkaklade väggar och klinker på golv. Golvvärme.

    Klädkammare

    Rymlig klädkammare med hyllplan och linneskåp.

    Förråd

    Ett stort källarförråd om ca 8-10 kvm.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    2363
    Lgh.nmr. LM
    1403
    Adress
    Liljeholmstorget 16, vån 4
    Postnummer
    117 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Liljeholmen
    Boarea
    122.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 5
    Andelstal
    0,0100528
    Andelstal insats
    0,99314 %
    Andelstal avgift
    0,0100528
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    1 494 647 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Liljeholmens Port
    Bildades
    2004
    Byggår
    2006
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Liljeholmen Port är en äkta brf med 143 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen har fyra hyreslokaler i gatuplan samt två mindre lagerlokaler i källarplan. Lokalhyresgästerna är i dagsläget Notar, Körkortshuset, LH Klippotek samt Harmony Beauty & Spa. Föreningen innehar marken med äganderätt.

    Lägenhetsarean är 11 116 m2 och lokalarean är 375 m2.

    Varmvatten produceras året runt med hjälp av fjärrvärme. Under perioden oktober-april värms fastigheten i huvudsak upp av två värmepumpar kopplade till frånluftsventilationen.

    Föreningen tar ut pant- och överlåtelseavgift enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

    Trappstädning sköts av städfirma.

    Byggnaden

    

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och frånluftsåtervinning.

    Renoveringar

    Under 2016 genomförde styrelsen grundlig undersökning av fasaden. Undersökningen visade på förekomsten av fuktskador. Med start år 2020 började JM att till egen kostnad totalrenovera fasaden. Renoveringen var klar februari 2023.

    Planerade renoveringar

    Inga övriga större planerade reparationer är aktuella eftersom huset är nybyggt. För fastigheten finns en underhållsplan som uppdaterades i oktober 2021. Fasadrenoveringen ingår inte i underhållsplanen.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har följande gemensamma utrymmen: 2 st tvättstugor, 4 st cykelrum samt en föreningslokal som kan hyras för 200 kr/dygn och användas för övernattning och för festliga aktiviteter (max 30 pers). Föreningslokalen ligger till höger om hissen på entréplan i port 16. Närmsta tvättstuga ligger i port 18.

    Tillgång till en grön innergård med lekplats som delas med grannföreningen Brf Liljeholmens Torg.

    TV/Internet

    Fibernät för bredband och gruppavtal med Stockholms Stadsnät (1000/1000 Mbit/sek). Kabel-TV-nät och gruppavtal med Tele2 (f.d. ComHem) (basutbud).

    Parkering

    Bevakat varmgarage, 148 parkeringsplatser varav 16 är laddplatser för el- eller laddhybridbilar. Medlemmar hyr momsfritt för 1 500 kr per månad för en vanlig plats. Det finns lediga p-platser med laddbox (3-fas, 32A).Medlemmar hyr momsfritt för 1 900 kr per månad. Elförbrukning betalas till självkostnadspris 1,35 kr/kWh. Hyran för MC-platser är 750 kr/månad. För närvarande finns det 6 lediga vanliga platser och en ledig plats för elbilar, avstämt med styrelsen 2023-07-03.

    Vid frågor eller intresse att hyra kontakta garage@liljeholmensport.se.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 30 aug 2019
    Energiprestanda
    88 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Anticimex Services KB
    Energiklass
    D
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 959 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband/IP-telefoni och kabel-TV. El och varmvatten mäts och debiteras efter förbrukning till självkostnadspris 1,35 kr/kWh respektive 78,75 kr/kbm (inklusive moms).

    Avgiftsändringar

    Från och med den 1 januari 2024 kommer avgifterna att höjas, med 20%, information uppdaterad 3/11-2023. Detta gör att den nya avgiften hamnar på 5950.8kr/ mån.

    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Varmvatten
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    850 kr/månad
    Personer i hushållet
    2

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Liljeholmen tillhör Hägersten-Älvsjös stadsdelsförvaltning som inbegriper 17 stadsdelar med drygt 124 000 innevånare och enligt stadens utvecklingsplan kommer området fortsätta att expandera de kommande åren.

    Service, butiker och restauranger:

    Vid Liljeholmstorget finns tillgång till attraktiv service såsom Liljeholmens vårdcentral med t ex mödravård och barnavårdscentral. Här finns även gallerian Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. I och runt gallerian finns service i form av fyra större livsmedelsaffärer, tandläkarmottagning, gym, apotek, banker, systembolag, spelbutik, frisörsalonger och kemtvätt. Runt torget och vid Liljeholmskajen finns även tillgång till ett flertal butiker, restauranger och caféer. Viss hjälp att hitta företag och butiker i Liljeholmen får du genom att besöka Företagsgruppen i Liljeholmen.

    Ett tunnelbanestopp bort eller några minuters promenad över Liljeholmsbron når man Hornstull och Södermalm med sina charmiga småbutiker, restauranger, pubar och caféer. Vid Hornstulls Strand finns Liljeholmsbadet och Hornstulls Marknad som är Sveriges svar på Camden Lock Market i London! Här möter kreativa människor konsumenter varje helg i ett stort kulturellt forum med färg, form, smak och känsla.

    Kultur, natur och fritid:

    I vår absoluta närhet finns tillgång till parkområdet kring sjön Trekanten och barnens favoritplats; fruktparken. I sjön finns badmöjligheter på sommaren, skridskoåkning på vintern och fiskemöjligheter året runt. Besök Sportfiskarna för mer information. Som boende vid Liljeholmstorget kan man njuta av underbara promenad- och motionsstråk utmed olika strandlinjer med skogs- eller parkområden. Exempel på detta är; Vinterviken, Långholmen, Reimersholme, Årstaviken, Årstaskogarna, Drakenbergsparken och Tantolunden. I området finns mycket kulturverksamhet, t.ex. Nobels gamla dynamitfabrik med bevarade spränggårdar i Vinterviken, Färgfabriken i Gröndal och biografen Tellus i Midsommarkransen.

    Omsorg, daghem och skolor:

    I Liljeholmen finns många kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

    Kommunikationer:

    Liljeholmen är en av Stockholms största och viktigaste knutpunkter för kollektivtrafiken. Här möts tunnelbana, tvärbana samt lokal- och flygbussar. Bussarna trafikerar främst sydvästra Stockholm. En bussterminal är belägen i direkt anslutning till T-banan. Att resa till T-Centralen tar cirka tio minuter och med tvärbanan är pendeltågsstation Årstaberg några minuter bort. Från Liljeholmstorget når man snabbt och enkelt E4/E20/Essingeleden - både norr- och söderut.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!