I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Solberga

Kristallvägen 2

 • 88 kvm
 • 3
 • rum

  4 100 000 kr

  SÅLD!

  Varmt välkommen till denna mycket trivsamma och väldisponerade 3:a om 88 kvm med högt, insynsskyddat läge och fin utsikt mot gård och grönska. Underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt rymlig balkong i bästa västerläge med härlig eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten är i genomgående fint skick med moderna och stilsäkra färg- och materialval. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med generösa sällskapsytor. Smakfullt och välutrustat kök med bra förvaringsmöjligheter samt väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen. Två rymliga sovrum med mycket bra förvaringsmöjligheter, varav det ena med underbar walk-in-closet och det andra med stor skjutdörrsgarderob. Stort helkaklat badrum samt rymlig hall med plats för förvaringsmöbel.

  Trevlig förening i fastighet från 2009 med hiss. Lugnt och barnvänligt område med närhet till kommunikationer, lekparker, skolor, affärer, service och fina grönområden. Promenadavstånd till populära Telefonplan och Midsommarkransen med T-bana (röd linje), flertal busslinjer samt ett stort utbud av affärer, restauranger och övrig service. På kort avstånd från lägenheten ligger Västberga handelsplats med bl. a en stor Coop och Rusta. Även promenadavstånd till expansiva Älvsjö centrum med butiker, service och pendeltåg mm.

  • Mycket väldisponerad och stilren 3:a
  • Högt upp i huset med fin utsikt och insynsskyddat läge
  • Stor balkong i västerläge med härlig eftermiddags- och kvällssol
  • Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck
  • Öppen planlösning med härliga sällskapsytor
  • Två rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter
  • Mycket väl tilltagen och ombonad walk-in-closet
  • Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare
  • Fastighet från 2009 med hiss
  • Barnvänligt område med nära till parker, skolor och affärer
  • Promenadavstånd till Telefonplan med T-bana (röd linje)

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Kristallvägen 2
  Yta
  88 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 280 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entré/Hall
     Trevlig hall med plats för avhängning och förvaringsmöbel. Målade väggar och parkettgolv i ek. Säkerhetsdörr.

    • Kök
     Stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrum med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Stort fönsterparti med insynsskyddat läge och vacker utsikt mot lummigt skogsparti. Vit skåpsinredning samt ljusgrått kakel ovan disk- och arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. I köket finns en snygg och praktisk köksö med bra förvaringsmöjligheter (flyttbar). Målade väggar och parkettgolv i ek.

    • Vardagsrum
     Väl tilltaget vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till balkongen. Trivsam öppen planlösning mot kök med stora sociala ytor. Plats för soffgrupp, tv-möbel och övrig möblering samt matplats för större sällskap. Målade väggar och parkettgolv i ek.

    • Balkong
     Underbar balkong i bästa västerläge med sol från lunchtid till kväll samt utsikt mot gård. Balkongen är utrustat med trätrall och har plats för större möbelgrupp.

    • Sovrum 1
     Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt ingång genom skjutdörr till mycket väl tilltagen och ombonad klädkammare som är utrustad med garderober, heltäckningsmatta samt spotlights i taket. Målade väggar och parkettgolv i ek.

    • Sovrum 2
     Rymligt sovrum med stor skjutdörrsgarderob samt plats för säng och övrig möblering. Målade väggar och parkettgolv i ek.

    • Badrum
     Stort badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med vädringsfönster, dusch, handfat, toalett, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    20441
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Kristallvägen 2
    Postnummer
    126 78
    Postort
    Hägersten
    Område
    Solberga
    Boarea
    88 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    3.41167 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf akvamarinen 1
    Byggår
    2008/2009
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningen består av 41 lägenheter varav 35 upplåtes med bostadsrätt och 6 med hyresrätt. Hyresrätterna kan ses som en dold tillgång, då dessa kommer inbringa mycket kapital när de säljs framöver. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som tog över fastigheten 2015. Marken innehas med tomträtt. Besök gärna föreningens hemsida för mer information; brfakvamarinen1.bostadsratterna.se/

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk frånluft. Tilluft via väggventiler eller via tilluftsdon i tak.

    Renoveringar

    • 2020 Renovering av trasiga plattor i trapphus
    • 2020 Förbättring av ventilationen
    • 2020 Tre nya parkeringsplatser
    • 2020 Sophus, målning
    • 2019 Målning av trapphus
    • 2018 Stamspolning

    Planerade renoveringar

    2021 Upprustning av uteplats och staket 2021 OVK-besiktning, besiktning av hissar

    Övriga utrymmen

    Barnvagnsförråd finns i portarna 6 och 8. Cykelparkering finns på innergården. Lägenheten har nyttjanderätt till ett rymligt vindsförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har ett gällande gruppavtal med Telia om leverans av så kallad Triple Play (Bredband, digital-tv och och IP-telefoni). Obligatoriskt tillägg om 250 kr/månaden. Avtalet gäller för alla lägenheter och betalas via månadsavgiften men för att kunna nyttja avtalet behöver varje bostadsrättshavare kontakta Telia inför tillträde för en registrering.

    Parkering

    Föreningen har 32 st parkeringsplatser (350 kr/mån). För närvarande 5 i kö. (Kontrollerat 2020-11-22).

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 3 dec 2015
    Energiprestanda
    107 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 280 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    450 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!