Mälarvy och dubbla balkonger!
Nu finns det en chans för er att bli ägare till en fantastiskt fin 3:a i Brf Kungsvyn. Lägenheten har en svårslagen planlösning samt två stora balkonger och båda går att möblera helt efter eget tycke. Den ena balkongen har en vacker utsikt ner mot Mälarens glimrande vatten och det andra har förmiddagssol vilket gör den perfekt för härliga sommarfrukostar.
Interiört finns det två sovrum i bra storlek, ett snyggt kök i anslutning till det lättmöblerade vardagsrummet, badrum med egen tvättmaskin och torktumlare samt en separat gäst-wc i hallen. Som om inte detta vore nog finns det också fönster i tre olika väderstreck vilket gör lägenheten otroligt ljus och hemtrevlig. Lägenheten erbjuder även rikligt med olika förvaringslösningar samt att det finns ett förråd i fastighetens entréplan.
Läget kan inte bli bättre med Kungsängens centrum precis runt hörnet. Här finns bl.a. restauranger, caféer, butiker, Systembolaget och matbutiker etc. Härifrån går det även både bussar och pendeltåg som bl.a. tar er in till centrala Stockholm.
Varmt välkomna på visning!
Ansvarig Mäklare


Daniel Broné
Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!
Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.
Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst.
Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!
-
-
- Rumsbeskrivning
Hall
Funktionell hall med klinker- och parkettgolv. Hallen binder smidigt samman lägenheten och erbjuder gott om förvaring och möjligheter att hänga av ytterkläder. Via hallen nås en gäst-wc.
Gäst-wc
Gäst-wc med klinkergolv, kaklade väggar, toalettstol, handfat och spegelskåp.
Sovrum 1
Stort sovrum med parkettgolv och målade väggar. Här finns plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang om så önskas. Gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Vacker utsikt ner mot Mälaren.
Kök
Modernt kök med parkettgolv och målade väggar. Rejäl matplats för minst 6 personer. Vita skåp och luckor samt bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, mikro och ugn. Genom köket nås även en av lägenhetens härliga balkonger med vy ner mot Mälarens vatten.
Badrum
Rymligt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med golvvärme, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp, vikbord, toalettstol och dusch med två vikbara duschdörrar.
Sovrum 2
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Ljust rum med fönster i två väderstreck. Går att möblera med både säng och t.ex. en arbetsstation.
Vardagsrum
Lättmöblerat och luftigt vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Här får ni utan problem plats med både soffgrupp, soffbord och mediamöbel. I den andra änden av rummet går det att få plats med ett matsalsbord eller t.ex. en läshörna om det skulle locka mer. Via vardagrsummet nås den stora inglasade balkongen.
Inglasad balkong
Inglasad balkong med mycket gott om yta. Här får ni utan problem plats med både bord, stolar, grill och ytterligare möblemang.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr67Lgh.nmr. LM1401AdressKokillbacken 8, 4trPostnummer196 30PostortKungsängenOmrådeKungsängenBoarea82.5 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare.Antal rum3Antal sovrum2HissJaTrappor4Andelstal1,5797%Andelstal avgift0,015797Andel av BRF nettoskuldsättning1 039 310 krPantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnHSB Brf Kungsvyn i Upplands-BroBildades2016Byggår2020MarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
Brf Kungsvyn består av totalt 76 st bostadsrätter med en totalyta på 5 231 kvm. Inga lokaler finns i föreningen.
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme och FTX-ventilation (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning).
Planerade renoveringar
Föreningens fastighet är byggd 2020 så inga kommande renoveringar finns i dagsläget.
Renoveringar
Föreningens fastighet är byggd 2020 så inga renoveringar är nyligen utförda.
Övriga utrymmen
Föreningen har en gemensam föreningslokal med pentry och wc som kan användas som styrelserum och för övernattning, garage, barnvagns- och cykelrum, grovtvättstuga och ett miljörum för källsortering.
TV/Internet
Telenor TV paket bas, bredband via fiber 250 Mb/s Bredband och TV levereras via Telenor.
Parkering
I bottenplan, under de två husen som vetter mot vattnet, finns ett garage (29 platser) och det finns även några markparkeringsplatser (7 platser) mellan gårdarna.
P-plats utomhus (med värmare) kostar 485 kr/mån, garageplats 1078 kr/mån, garageplats med laddstolpe 1615 kr/mån (allt inkl moms). För närvarande råder kö till platserna.
Corepark handlägger och förvaltar garaget. Vid frågor kontakta Corepark kundservice på tel nr 08-650 02 15.
Energideklaration
UtfördesTorsdag 5 nov 2020Energiprestanda61 kWh/m2StatusEnergideklaration är utfördEnergiklassB - KostnaderMånadsavgift5 836 kr/månadBeskrivning mån.avg.
I avgiften ingår värme och kallvatten. Individuell mätning sker för varmvatten och elförbrukning. Obligatorisk tillägg för bredband 250 mbit/s och TV via Telenor tillkommer om 214 kr/mån.
AvgiftsändringarFöreningen höjde avgifterna med 10% vid årsskiftet.
Hushållsel300 kr/månadHemförsäkring225 kr/månadVarmvatten65 kr/månadSumma driftskostnader590 kr/månadPersoner i hushållet1Överlåtelseavgift2006 betalas av SäljarePantsättningsavgift860 krLevnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Dokument & Länkar
- Övrigt
Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.