I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Kocksgatan 52

 • 25 kvm
 • 1
 • rum

  2 600 000 kr

  Välkommen till Kocksgatan 52,1tr!

  Accepteratpris 2.600.000 Kr-Ring för visning! Mysigt funkisboende med uteplats och låg avgift mitt i Söders hjärta!

  Välkommen att besöka denna välplanerade funkislägenhet om ett rum med sovalkov och kök ett stenkast från populära Nytorget i hjärtat av Södermalm. Med högt i tak, vackert parketgolvt, helglasade dubbeldörrar mot uteplats och fördelaktigt söderläge bjuds här ett luftigt och trivsamt boende med välbevarad funkiskänsla. Ett bekvämt boende med låg månadsavgift. Lägenheten är smart planerad med en optimal planlösning och har ett väl tilltaget vardagsrum med sovalkov med plats för loftsäng. Redan i hallen som leder ut mot vardagsrummet möts du genom dubbla glasdörrar av de vackra fasaderna tvärs över gården. Vardagsrummet med sin vackra fiskbensparkett bjuder gott om utrymme för matbord och sociala ytor. Den rymliga sovalkoven hyser i dagsläget en loftsäng vilket öppnar upp för att disponera golvytan som hemmakontor, mediehörna eller annat användningsområde. Smakfullt renoverat kök med halvöppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet skapar en öppen och harmonisk atmosfär. Underbar uteplats i söderläge med avskiljningsväggar av trä och lagt golv av sten samt markis för sommarens hetaste dagar. Fräscht helkaklat väldisponerat badrum.

  Bostadens fördelar:

  • Läget
  • Låg månadsavgift
  • Husets ålder/själen i omgivningarna
  • Enastående uteplats
  • Smart och optimal planlösning

  Lägenheten tillhör den stabila äkta bostadsrättsföreningen Schultz 16. Föreningen förvärvade fastigheten Kv Schultz 16 år 1986 och består idag av 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. I föreningen finns en modern välutrustad tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. För cykelförvaring finns ett cykelrum i gatuplan. Föreningen förfogar även över en gemensam innergård samt en stor takterrass med tillhörande utemöbler.

  Beläget på östra Södermalm finns här möjlighet att ta del av det enorma utbudet av kultur och nöjen i hjärtat af SoFo. Här är fritt att inta sin middag på någon av områdets gastrokrogar eller i det gröna bland Vitabergens charmiga kulturhus. Nytorget med sitt stora utbud av restauranger och caféer ligger runt hörnet. Mariatorget med sina populära barer ligger bara en kort promenad bort. Den shoppingsugne bjuds i närområdet ett brett utbud av mode, konst och designbutiker. Söder formligen andas historia och på gångavstånd finns ett stort nöjesutbud som exempelvis legendariska Mosebacke och lunchkonserter i någon av stadsdelens historiska kyrkor. Eller varför inte avnjuta en kaffe på anrika Fåfängan med sin fantastiska utsikt över Stockholm? Söders familjära och öppna stämning är välkänd och i dessa äldre kvarter är Söders själ verkligen väl bevarad. Bland malmgårdar, sekelskiftesbyggnader och funkishus bidrar en mångfald av konstnärssjälar, moderiktiga hipsters och hederliga knegare till den livfulla och färgstarka charm som utgör Söders höjder.

  Mycket bra kommunikationer i form av buss, tunnelbana och pendeltåg samt ett väl utvecklat nätverk av cykelbanor tar dig smidigt dit du vill i staden. För den som önskar en rogivande promenad finns gott om grönområden såsom Vitabergsparken, Tantolunden eller charmfulla Långholmen som även erbjuder trevliga badplatser. Bra utbud av närservice såsom närbutik, skola, förskola, apotek mm. Åhléns, Medborgarplatsens saluhallar samt Skrapans galleria ligger på gångavstånd.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 600 000 kr SÅLD!
  Adress
  Kocksgatan 52
  Yta
  25 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 065 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande hall med generös förvaring i form av tre platsbyggda garderober. Vitmålade väggar, Parkettgolv. Härifrån når du lägenhetens vardagsrum.

    • Vardagsrum
     Väldisponerat rymligt vardagsrum med högt i tak. Vitmålade väggar, Fisbensparkett, dubbla glasdörrar mot uteplats samt fönsterparti ger ett underbart ljusinsläpp och känsla av rymd. Ett rum som gjort för trevliga sociala sammankomster i vänner och familjs sällskap.

    • Kök
     Hemtrevligt modernt utrustat kök. Underbar utsikt mot vackra husfasader på andra sidan gården. Halvöppen planlösning mot vardagsrum. Gott om förvaring i vita över och underskåp. Vitmålade väggar med vitt kakel. Rymliga arbetsytor i form av nyslipad köksbänk i trä med nedsänkt diskho i rostfritt stål. Induktionshäll och inbyggd ugn. Vit Kyl/frys.

    • Sovalkov
     Rymlig sovalkov i anslutning till lägenhetens vardagsrum. Plats för dubbelsäng. I dagsläget möblerat med loftsäng och skrivbord. Vitmålade väggar, fiskbensparkett.

    • Badrum
     Ljust väldisponerat helkaklat badrum med klinkergolv. Handfat med väggspegel samt WC i vitt porslin. Dusch i rostfritt stål.

    • Uteplats
     Uteplats i söderläge på den lugna innergården. Lagt golv i sten. Väggmarkis. Avskiljningsvägg av trä i två riktningar. Uteplats med nyttjanderätt.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00060
    Adress
    Kocksgatan 52
    Postnummer
    116 29
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    25 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2.99185 %
    Andelstal insats
    2,99185%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Schultz 16
    Bildades
    1986
    Byggår
    1945
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Schultz 16 förvärvade fastigheten Kv Schultz 16 år 1986. Föreningen består idag av 23 lägenheter med bostadsrätt och 3 kommersiella lokaler med hyresrätt. Den totala boytan är 760 kvm och den totala kommersiella ytan är 414 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • 2021 Ny Internet och TV-leverantör installerad
    • 2021 OVK-besiktning
    • 2020 Stamspolning
    • 2016 Taksäkerheten åtgärdad
    • 2015 Renovering av hisskorg och gallergrind i hiss
    • 2014 Radonmätning
    • 2013 Takmålning
    • 2013 Stamspolning
    • 2010 Nya säkerhetsdörrar
    • 2009 besiktning av gårdsbjälklaget genomfördes som visade att bjälklaget var i gott skick
    • 2008 OVK-besiktningen genomfördes
    • 2006 va-stammarna spolades
    • 2005 innergården renoverades med nytt yt- och tätskikt
    • 2001-2002 fönstren renoverades
    • 1993 ny hissmaskin installerades
    • 1993 taket lades om
    • 1993 va-stammar byttes ut
    • 1993 elen i samtliga lägenheter drogs om och elstigarna byttes ut
    • 1987 fasaden mot gården putsades om

    Övriga utrymmen

    Det finns en modern och välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. För förvaring av cykeln finns ett cykelrum i gatuplan med separat ingång från gatan. Föreningen har även en gemensam innergård samt en stor takterrass med utemöbler.

    TV/Internet

    Ownit levererar internet och TV till föreningen.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 1 mar 2019
    Energiprestanda
    151 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 065 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk balkongfond
    30 kr/månad
    Summa driftskostnader
    330 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!