I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Kocksgatan 28

 • 53 kvm
 • 2
 • rum

  5 525 000 kr

  SÅLD!

  Fantastisk möjlighet att skapa ert drömhem på en attraktiv adress nära Nytorget! Bostaden behöver en renovering för att återfå sin forna glans men har flera vackra detaljer såsom två stycken kakelugnar, generös takhöjd på 3 meter, bevarade dörrar och bröstpaneler samt takrosett. Lägenheten har fönster åt två väderstreck mot lugn innergård vilket ger mycket ljus och skapar rätt atmosfär i hela bostaden samt välplanerade rum som ligger i fil vilket ger er en våningskänsla. Här bor ni i en fin sekelskiftesfastighet från 1903 och på en lugn gata men samtidigt mycket nära till Nytorget som erbjuder restauranger, caféer barer med mera. Närmsta T-bana är Medborgarplatsen som endast är ett par minuter bort. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens fördelar:

  • Sekelskifteslägenhet
  • Takhöjd på 3 meter
  • Två stycken kakelugnar
  • Fina detaljer så som takrosett, paneler och spegeldörrar
  • Belägen i gårdshus med fönster åt lugn innergård
  • Insynsskyddat läge med minimal insyn
  • Attraktiv adress, med närhet till Nytorget
  • Vackert trapphus och fina gedigna säkerhetsdörrar
  • Lågt belånad förening
  • Skapa ert drömhem

   Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 525 000 kr SÅLD!
  Adress
  Kocksgatan 28
  Yta
  53 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  1 933 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Vacker sekelskiftesfastighet uppförd 1903

   Fantastiskt vardagsrum med 3 meter i takhöjd & 3 fönster i fil mot lugn innergård. Fint bevarat trägolv och bröstpaneler

   Vacker kakelugn i vardagsrum

   Sovrummet är stort och är beläget mot lugn innergård. Möjlighet att ha en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Inbyggd garderob finns och en vacker kakelugn nummer 2

   Bevarad spegeldörr

   3 fönster i fil mot innergård

   L-kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord

   Entrén till Kocksgatan 28

   Kocksgatan 28

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras enligt följande:

    • HALL
     Hall med linoleummatta och ljusa tapetserade väggar. Hallen öppnar upp bostaden på ett trevligt sätt och man får en fin vy i fil mot vardagsrum och sovrum. Vacker säkerhetsdörr finns.

    • KÖK
     Kök med linoleummatta och ljusa tapetserade väggar och har gott om underskåp och överskåp för köksförvaring. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl/frys och fläkt samt plats med ett matbord för flera personer. Fönster mot gård.

    • VARDAGSRUM
     Härligt vardagsrum med bevarat originalgolv och ljusa tapetserade väggar. Möblerbart för soffa tillsammans med soffbord och TV-bänk samt fåtölj för den som vill. Vacker bevarad kakelugn (ej fungerande) tillsammans med takrosett och bröstpanel. Fönster mot lugn innergård.

    • SOVRUM
     Sovrum med linoleummatta och ljusa tapetserade väggar. Plats för en stor dubbelsäng på 1,6 meter med tillhörande sängbord. Gott om förvaring genom flera fristående garderober och en inbyggt garderob. Fönster mot lugn innegård. Kakelugn nummer två finns här (ej fungerande).

    • BADRUM
     Stort badrum med ljus plastmatta och ljusa väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00050
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Kocksgatan 28
    Postnummer
    116 24
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    53 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    1
    Andelstal
    4,919000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kocksgatan 28
    Bildades
    2001
    Byggår
    1903
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Kocksgatan 28 äger en välskött fastighet med byggnader som uppfördes 1904. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2001, och består av ett gatuhus och ett gårdshus. Den totala bostadsytan är 1252 kvm och den totala lokalytan utgör 127 kvm. Det är totalt 17 stycken lägenheter och två stycken lokaler.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Renoveringar

    • 2020 Nymålat trapphus & nya säkerhetsdörrar
    • 2019 Säkerhetsdörrar
    • 2018 Förnyelse av tvättstuga samt löpande underhåll
    • 2018 Installerades ny undercentral
    • 2017 Installerades nya entrédörrar
    • 2015 Fiber
    • 2011 Stamspolning
    • 2006 Fasad och takrenovering
    • 2006 Förbättring av innergård
    • 2004 Renovering av tvättstugan
    • 2003 Renovering av trappuppgång
    • 1984 Avloppsstammar och elstigare

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga och källarförråd som tillhör lägenheten. Mysig innergård med grillmöjlighet.

    TV/Internet

    Föreningen har idag Comhem för TV (basutbud) Stadsnät fiber för internet.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration ej utförd

    Kommentar

    Har ej gått att få fram energideklaration.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 933 kr/månad
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    139 kr/månad
    Summa driftskostnader
    539 kr/månad

    Det finns inga driftkostnader. Driftkostnaderna är uppskattade efter normalt förbrukningsbehov.

    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1182,5
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!