I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan

Karlbergsvägen 89

 • 136 kvm
 • 5
 • rum

  17 000 000 kr

  Bevarade originaldetaljer, högt i tak och vackra burspråk!

  -Snart till salu-

  Steg in i en värld av tidlös elegans och modern komfort i denna spektakulära 5-rumslägenhet om 136 kvm, belägen i ett vackert sekelskifteshus i populära Birkastan. Med noggrant genomförd renovering och omsorgsfullt bevarade historiska detaljer är denna bostad ett sant mästerverk av både charm och funktionalitet. Här finns vackra detaljer som stuckaturer, en generös takhöjd, stora fönster med djupa nischer och den vackra kakelugnen i vardagsrummet. Utöver detta erbjuder lägenheten dig ett lyxigt kök med angränsande matsal som är perfekt för stora middagar med familj och vänner. Vardagsrummet lättmöblerat och har en hög mysfaktor. Framförallt de dagarna man vill mysa framför brasan i den fina kakelugnen.

  Ljuset strömmar in genom de stora fönstren och belyser de generösa sällskapsytorna, där vackra trägolv möter höga tak och skapar en atmosfär av rymd och välbefinnande. Köket är en kulinarisk oas, utrustat med toppmoderna vitvaror, ett walk in skafferi, vinkyl och exklusiva materialval. Här blir matlagningen en njutning! Från köket når du enkelt till matsalen som möjliggör smidig interaktion med gäster eller familjemedlemmar medan du skapar kulinariska mästerverk.

  De fem rymliga rummen ger flexibilitet för att skapa arbetsutrymmen, sovrum eller lekrum. Bostadens flexibla planlösning gör att man enkelt kan bygga om så man får ett fjärde sovrum. Det stora sovrummet bjuder på en generös klädkammare. Gäst-wc finns intill entrén och ett stort badrum som erbjuder en lyxig touch. Här finns inbyggd förvaring, dusch, badkar, dubbelhandfat och moderna bekvämligheter. En rogivande balkong kompletterar bostaden och erbjuder en privat oas där du kan njuta av vacker utsikt över omgivningen.

  Denna renoverade pärla är inte bara en bostad – det är en livsstil. En unik möjlighet att äga en bit av historien med modern lyx och bekvämlighet.

  Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.

  Läget förhöjer boendekvaliteten med närhet till trendiga restauranger, boutiquer och grönskande parker. Ett utmärkt läge för den som söker det bästa av stadslivets puls och samtidigt vill bo i en lugn och exklusiv atmosfär.

  Välkommen hem till din drömlägenhet i Birkastan!

  Pris
  17 000 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Karlbergsvägen 89
  Yta
  136 kvm
  Rum
  5 rok
  Trappor
  2 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 543 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (87 röster)
  hittamaklare.se
  Daniel Broné

  Daniel Broné

  Fastighetsmäklare

  Med mer än 14 år som mäklare levererar Daniel Broné energi, kunskap, trygghet och alltid högsta möjliga slutpris!

  Genom att bemöta alla med energi, vara påläst och hålla en hög kvalité på allt genom hela säljprocessen får han snabbt köparnas förtroende och levererar problemfria affärer för samtliga inblandade parter. Detta leder bland annat till att han når ett höga slutpriser på sina bostadsförsäljningar. Daniel är även utbildad fastighetsförvaltare och bidrar med en hög nivå av teknisk kunskap.

  Under sina år som mäklare (sedan 2007) har han varit med om både upp- och nedgångar i bostadsmarknaden vilket tydligt bevisar att han kan sälja lägenheter i vilken marknad som helst. 

  Gör som över 1 000 st andra redan har gjort - kontakta honom för en kostnadsfri värdering av er bostad. Tillsammans kan detta bli ert livs bästa affär!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    25-1201
    Lgh.nmr. LM
    1201
    Adress
    Karlbergsvägen 89
    Postnummer
    113 35
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan
    Boarea
    136 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt mäklarbilden är boarean 132 kvm.
    Antal rum
    5
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2 av 5
   • Föreningen
    Namn
    Brf Karlbergskadetten
    Bildades
    1978
    Byggår
    1910
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Karlbergskadetten är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Kadetten 2 på adresserna Karlbergsvägen 89 och Rörstrandsgatan 64. Föreningen består av 24 bostadsrätter och två lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1978. Föreningen har låg skuldbelåning. Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns. Överlåtelseavgift på 1433 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift på 575 kr betalas av pantsättaren. Trapphusstädningen sköts av städfirma.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. Självdrag.

    Renoveringar

    2018 - Innergårdens mur renoverades. 2017 - Installation av ny torktumlare, försäljning av gamla kakelugnar, Uppfräschning av källarutrymmen, Spolning av köksstammar, Målning och uppfräschning av tvättstugan, Utvändig målning av detaljer utsidan, Renovering samt byte av balkongdörrar högst upp, VVC termometer har installerats på värmepannan 2016 - Översyn av ventilationen i hela fastigheten, Renovering av lokal i markplan med källarutrymme inför ny uthyrning, byte till säkerhetsdörrar hos lägenheter i 64:an, Upprättande av ny underhållsplan, Översyn av rökkanaler, Installation av backventil i avloppsbrunn i pannrummet 2015 - Renovering av lokal på 5:e våningen för upplåtelse som bostadslägenhet vilket gett ett gott kapitaltillskott. OVK-besiktning. Inköp av nytt torkskåp i tvättstugan. Pump till värmesystemet utbytt. Skador på väggar i 64:ans trapphus åtgärdade, reparation av putsskador i fasad mot innergård i 64:an samt reparation av läckande avlopp mellan våning 2 och 3 i 89:an, Installation av automatiska dörröppnare. 2014 - Värmesystemet har setts över. Fönsterglas och ventiler mot Rörstrandsgatan har bytts. Ommålning av gårdsfasad mot en av grannfastigheterna. Renovering tvättstuga, tre nya tvättmaskiner. 2013 - Renovering balkonger och stamspolning. 2012 - Inköp av två nya grillar. Tidigare gästrum har renoverats om till ett styrelserum. Mindre förbättringar av tvättstugan. 2011 - Renovering av föreningslokal. 2009 - Energideklaration utförd. 2007 - Byggnation av nya balkonger och renovering av fönster. 2006 - Upprättande av en långsiktig underhållsplan. Ny underhållsplan upprättad 2016 2005 - Renovering trapphus. 2004 - Renovering av el (3-fas el finns indraget i lägenheterna). 1978-1980 - Fastigheten genomgick en totalrenovering till modern fastighet, där bland annat elen renoverades, stammar i kök och badrum byttes, hiss, fasad och takbeläggning renoverades

    Planerade renoveringar

    Föreningen påbörjar renovering av fasad och balkonger våren 2024.

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns bastu och relaxavdelning, samlingslokal med kök, tvättstuga, två cykelrum samt källar- och vindsförråd. Det finns även en en fantastisk takterrass, en gemensam innergård med utemöbler och grillmöjlighet samt ett hobbyrum.

    TV/Internet

    TV via Tele2. Bredband levereras från AllTele.

    Parkering

    Det råder boendeparkering i området. Läs mer på http://www.stockholm.se

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 14 feb 2019
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Besiktades av
    Anticimex Services
    Energiklass
    E
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 543 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme, vatten och Ownit bredband upp till 1000 mbit/s

    Avgiftsändringar

    En avgiftshöjning på 45 % är planerad.

    Hushållsel
    400 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    650 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Årlig elförbrukning
    2800 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!