I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Sundbyberg - Centrala Sundbyberg

Kanalstigen 36, 3tr

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  2 780 000 kr

  SÅLD!

  Fantastisk lägenhet med vindskaraktär, en modern 2:a högst upp i huset med snedtak, bra ljusinsläpp och högt till tak, 4,20 meter till nock. Bo utan insyn och i ett hem med öppen planlösning och utsikt över ett kuperat och grönskande skogsparti. Lägenheten är smart planerad, har fransk balkong, sovrum med plats för större säng samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Gott om förvaring och ett eget skafferi!

  Utanför dörren finns närhet till såväl kommunikationer, natur, vatten och Sundbybergs serviceutbud. Stabil förening med p-platser samt bredband som ingår i avgiften.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst upp i huset: Insynsskyddat, ostört och ljust söderläge
  • Inflyttningsklart med fina ytskikt och möjlighet till snabbt tillträde
  • Ett hem med stor karaktär, snedtak och 4,20 meter till nock
  • Väldisponerad och social planlösning med mycket bra förvaring i kattvind
  • Stor hiss, diskmaskin, tvättmaskin och p-plats, ett bekvämt boende
  • Möjligt att bygga loft (offert finns för 2x4,5 meter över vardagsrumsfönster)
  • 5 minuter till tunnelbanan och 14 minuter till centralen
  • Stabil förening
  Pris
  2 780 000 kr /SÅLD
  Adress
  Kanalstigen 36, 3tr
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3 av 3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 429 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och vardagsrum i en öppen planlösning, intill allrummet ligger ett sovrum. Bakom köket inryms en kattvind med skafferi och extra förvaring. Hallen är rymlig, har en ingång till badrum och plats för avhängning för vardagens kläder eller om önskat en garderobsvägg med 60 cm djupa garderober.

    Samtliga ytskikt är fräscha och väggar, tak och snickerier är målade. Köket har förvaring i skåp med vita köksluckor och mässingsknoppar. Svart bänkskiva i stenkomposit med infälld diskho mot en fint vitkaklad vägg ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, köksfläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin - ett perfekt kök med stora ytor inklusive en matplats.

    Från vardagsrummet ges en vacker vy mot föreningens lummiga och kuperade gård. Här kan du öppna upp den franska balkongen och njuta av säsongens färgskiftningar! Vardagsrummet har en fantastisk rumskänsla med snedtak, bra ljusinsläpp i ett söderläge och högt till tak med högsta takhöjd 4,20 meter. Den öppna planlösningen möjliggör middagar med många gäster och snedtaket ger en ombonad känsla och adderar samtidigt en stor dos charm. För den som önskar möjliggör takhöjden ett loft på 2x 4,5 meter.

    Sovrum med snedtak och plats för dubbelsäng (1,80 på bilden), antingen som på bilderna eller med sängens kortsida mot fönstret. Till vänster om ingången finns det plats för klädförvaring.

    Stort badrum med stilren och lyxig känsla, utrustat med wc, handfatskommod och badkar med dusch samt en avdelning med tvättmaskin. Här finns också plats för skåp för förvaring.

    • Till lägenheten hör ett förråd i markplan om ca 4 kvm.
    • Extra förvaring i kattvind.
    • Möjligt att bygga loft (offert finns för 2x4,5 meter över vardagsrumsfönster).

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    9
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Kanalstigen 36, 3tr
    Postnummer
    172 75
    Postort
    Sundbyberg
    Område
    Centrala Sundbyberg
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    2,09720
   • Föreningen
    Namn
    HSB BRF Kanalstigen i Sundbyberg
    Byggår
    1999
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen består av 31 st bostadsrättslägenheter på adresserna Kanalstigen 30 - 36. Föreningens innehar fastigheten med äganderätt.

    Ekonomi: 
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och vinstresultat de senaste åren. Föreningens lån per total kvm är 7801 kr.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften. Ventilationsanläggningen består av frånluft.

    Renoveringar

    Föreningen arbetar löpande med underhåll av fastigheten som är i gott skick.
    - 2015-16 Stamspolning samt underhåll av frånluftsfläktar

    Övriga utrymmen

    • En tvättstuga finns i grannhuset. I tvättstugan finns 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Öppettider mellan 07-22.
    • Miljörum (soprum). Utrymmen har behållare för hushållssopor samt källsortering såsom tidningspapper, plast, kartong, glas, aluminiumförpackningar samt kompost.
    • Cykelrum finns lättillgängligt i varje trappuppgång.
    • Gemensam gård/baksida med grillplats och bänkar i vacker miljö.

    TV/Internet

    För medlemmar ingår både bredband (Fiber) och TV grundutbud genom Comhem.

    Parkering

    Föreningen har 24 st parkeringsplatser. En plats kostar 360 kr/mån och det finns lediga platser. Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. För mer info se www.sundbyberg.se.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 10 jun 2018
    Energiprestanda
    163 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 429 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    220 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1160 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    460 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Välkommen vill Sundbyberg! Området för dig som gillar stad och puls med närhet till grönområden! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier, flera matbutiker samt omtyckta och välbesökta restauranger, Sundbyberg är även kallat Sveriges mest restaurangtäta kommun. Området kring bostaden är fyllt av kulturhistoriska miljöer, vackra parker och fina promenadstråk genom både villa- och grönområden.     För dig som pendlar erbjuds suveränt goda kommunikationer genom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana, bussar samt flygbussar till både Arlanda och Bromma flygplats. Genom tvärbanan åker man med lätthet till Solna Business Park, Solna C och Nordens största shopping galleria Mall of Scandinavia. Fjärrtågen tar dig med lätthet till Enköping, Västerås eller varför inte Göteborg. Sundbyberg är andra stoppet från centralen, bara 9 minuter med pendeltåg eller för dig med bil finns p-platser inom föreningen precis utanför porten.

    Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugans café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål. Även Tornparken nås på kort gångavstånd om ca 300 m. Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet. Även den mycket populära och prisvinnande Marabouparken nås på kort gångavstånd och erbjuder goda möjligheter till en trevlig dag i solen. För den idrottsintresserade finns utöver gym även simhall, ishall, curling, tennis och fotbollsplan inom 5 minuter från bostaden, vid Duvbos tunnelbana. En stor fördel i Sundbyberg är det mycket breda utbudet av olika förskolor och på kort gångavstånd från lägenheten nås ett flertal (kommunala, öppna & privata). På kort gångavstånd från lägenheten nås även tre olika grundskolor (av totalt 11st) i Sundbybergs kommun (kommunala & fristående) samt fyra olika gymnasieskolor (kommunala & fristående).

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!