I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan

Ingemarsgatan 3B

 • 34 kvm
 • 2
 • rum

  3 700 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till en perfekt planerad mini 2:a på en lugn & attraktiv adress i Vasastan med alla bekvämligheter ni behöver! Lägenheten har gott om förvaring genom platsbyggda garderober samt både tvättmaskin och torktumlare installerade. Stort sovrum med plats för 1,6 m bred dubbelsäng och ett fint renoverat kök med bänkskiva i marmor. Bostaden präglas också av detaljer så som originalgolv, 3 meter i takhöjd och snygga fönsternischer. Här bor ni endast ett stenkast från Hagaparken och restauranger samt har T-bana (Tekniska Högskolan och Rådmansgatan) en kort promenad bort. Välkommen på visning!

  Bostadens läge:

  • Högt belägen i huset, på våning 5
  • Rymligt planerat sovrum med plats för dubbelsäng på 1,6 m
  • Båda Vanadislunden och Hagaparken ett stenkast bort
  • Bra kommunikationer med tunnelbana (Tekniska Högskolan och Rådmansgatan), pendeltåg och buss
  • Närhet till Roslagsgatans mysiga restauranger
  • Gym utanför porten (Puls & träning)

  Lägenhetens fördelar:

  • Välplanerad mini 2:a med social öppen planlösning
  • Extremt gott om förvaring genom delvis platsbyggda garderober
  • Tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare)
  • Fint ljusinsläpp genom det höga läget
  • Helkaklat badrum med golvvärme
  • Stilfullt renoverat kök med fullstor diskmaskin och vinkyl
  • El & bredband ingår i avgiften

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 700 000 kr SÅLD!
  Adress
  Ingemarsgatan 3B
  Yta
  34 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 865 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade hall med vitt originalgolv och vita väggar. Garderob finns för förvaring av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr.

    • Sovrum
     Sovrum med blågröna väggar och vitt originalgolv. Plats för dubbelsäng på 1,6 m. Här finns också ett platsbyggt skåp från golv till tak med både hyllor och lådor. I passagen mellan hall och sovrum finns ytterligare förvaring, så som städskåp, klädförvaring med smyckeslåda och tvättpelare.

    • Kök & Vardagsrum
     Härligt social öppen planlösning med plats för soffa och soffbord samt matbord med plats för flera personer. Här finns också 3 stycken garderober, platsbyggda med full takhöjd för förvaring. Köket i vit kulör har god förvaring genom underskåp och överskåp, fina detaljer i mässing samt bänkskiva och stänkskydd av marmor. Den maskinella utrustningen består av ugn, frånluftsfläkt, induktionshäll, kyl/frys, vinkyl och diskmaskin.

    • Badrum
     Helkaklat badrum utrustat med WC, golvvärme, handfat med spegel, handdukstork och dusch.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    8984
    Lgh.nmr. LM
    1505
    Adress
    Ingemarsgatan 3B
    Postnummer
    113 54
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan
    Boarea
    34 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    0,79%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Ingemarshov i Stockholm
    Bildades
    1998
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    BRF Ingemarshov i Stockholm omfattar 87 stycken bostadslägenheter varav 84 stycken är bostadsrätter och 3 stycken är hyresrätter samt 5 stycken hyreslokaler. Föreningen bildades 1998 och är en äkta förening adresserna som tillhör är Birger Jarlsgatan 115 A & B, Ingemarsgatan 3 A & B.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag

    Renoveringar

    • 1963 Stambyte, byte av radiatorer och värmestammar.
    • 2006 Fönsterrenovering, Fönstertätning, Nya maskiner i tvättstuga, Renovering ytskikt i tvättstuga, Undercentral fjärrvärme, Renovering soprum, gårdsrenovering.
    • 2007 Putslagning av Fasad, Balkongrenovering, Fönstermålning, Trappmålning, Elstammar, Dörrmålning, Dörrbyte, Belysningsarmaturer, Rensning stuprör och underhåll av Markterrasser.
    • 2011 Relining och spolning av stammar, sotning av rökkanaler, renovering stuprör, ytterportsrenovering.
    • 2012 OVK.
    • 2014 Stor ombyggnation av hyreslokalen på hörnan
    • 2014 Byte av samtliga stammar i källaren
    • 2015 Renovering av gårdsbjälklag och källare
    • 2016 OVK
    • 2017 Sotning
    • 2019 Komplett byte av tak, byggnation av hissar, byggnation av vindsvåningar. Påbörjat stambyte köksstam Birger Jarlsgatan (detta projekt slutförs under 2020). Åtgärder för godkännande av OVK.

    Föreningen tillämpar partiellt stambyte. Det finns således inget stambyte inom förutsebar framtid som kan kräva ingrepp i lägenheten.

    • 2013 Byte av badrumsstammar
    • 2018 Byte av köksstammar

    Övriga utrymmen

    Föreningen har tvättstuga, flera cykelförråd och innergård. Innergården är grönskande och väl omhändertagen med bokningsbara grillplatser. Till varje lägenhet ingår det ett källarförråd.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av fiber (Bredband2) med 1000 Mbit/s som ingår i avgiften. TV får varje enskild lägenhetsinnehavare anslutna till själv och är inget som föreningen tillhandahåller.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 865 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och Internet)
    Hemförsäkring
    233 kr/månad
    Summa driftskostnader
    233 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1178 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Förr om du frågade en stockholmare var man hittade de senaste trenderna så fick du förmodligen svaret Södermalm, och frågade du var du hittade de finaste restaurangerna så var svaret Östermalm. Idag skulle du få svaret Vasastan av många stockholmare, och de skulle inte ha fel. Vasastan är idag en charmig blandning av konceptrestauranger, vintagebutiker, prisbelönta caféer, pulserande pubar och kollektivfinansierade biografer där du kan avnjuta ett glas välsmakande rödvin till filmen. Lägg därtill att du befinner dig nästgårds till intagande grönområden som Hagaparken och Karlbergsparken och du får bilden av en stadsdel som erbjuder det bästa från både stad och natur. Och du skulle inte ha fel. Vasastan har något för alla, och det är därför inte konstigt att stadsdelen lockar både unga och äldre. Från Astrids Lindgrens fönster på Dalagatan blickar man ut över den livfulla Vasaparken med alla dess barn och ungdomar, på Rörstrandsgatans myllrande uteserveringar sitter soldyrkare i alla åldrar och njuter av sina espressos under sommarmånaderna då området förvandlas till Stockholms mest populära restaurangområde. Odenplan har med den nya pendeltågsstationen förvandlats till en av stadens största resehubbar, där välsorterade blomförsäljare försöker locka pendlare till att stanna upp ett ögonblick i skuggan av Gustav Vasakyrkan för att inhandla en tulpan eller två till hemmet.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!