I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Högbergsgatan 59B

 • 52 kvm
 • 2
 • rum

  5 500 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna pärla på Södermalm, en hörnlägenhet med utsikt över Fatbursparken. Läget är fantastiskt för den som vill bo centralt men ändå lugnt. Här finns ingen gata och trafik som stör, då samtliga rum och fönster vetter mot park och grönska. Ändå finns Götgatspuckelns gågata, Mariatorget och Medborgarplatsens alla restauranger, bibliotek, bad och nattklubbar precis runt hörnet. Swedenborsgatan är numera gågata med mysiga pubbar, cafeer och folkliv. Fatbursparken en grön oas där barn, hundar och flanörer möts.

  Lägenheten ligger på plan 2, men egentligen är det fjärde våningen, då huset ligger i en sluttning ut mot Fatbursparken. Ljuset flödar in från två väderstreck, vilket ger en fantastisk atmosfär och en vidsträckt utsikt över parken och de vackra omgivande fasaderna. Bostaden är stilfullt renoverad med bevarade tidstypiska detaljer och med modern komfort. Flera detaljer så som generös takhöjd, genomgående holländsk ekparkett, bevarade spegeldörrar, fönsterbänkar i kalksten mm. Det kombinerade vardagsrummet och köket är lägenhetens hjärta med stora fönster rakt i söder som låter solen strömma in hela dagen. Rummet erbjuder gott om plats för matplats och sällskapsytor, perfekt för både måltider och avkoppling. Köket är modernt med gröna skåpsluckor och svart bänkskiva och med nya vitvaror såsom kyl & frys, spishäll och ugn. Sovrummet är generöst och vetter mot öster med en behaglig morgonsol. Sovrummet har plats för dubbelsäng och de som önskar en arbetsplats får en perfekt sådan vid fönstret med utsikt över Johan Helmich Romans park. Rummet har gott om förvaring i de sju infällda garderoberna plus klädkammaren. Badrummet är ljust och fräscht med marockanskt golvklinker och i samband med stambytet för 2 år sedan renoverades badrummet och golvvärme installerades. 


  Till huset finns en fantastisk terrass, med sittgrupper i alla vädersträck, en samlingsplats vår och sommar. På morgonen finns platser i östläge, med morgonsol för frukostkaffet med utsikt över Johan Helmich Romans park. Lunch intas gärna i södersolen med utsikt över Fatbursparken, barnen, fontänen och hundägarna. På kvällen är det den västra terrassen som lockar, med grillar, bord och solstolar. Här finns plats för alla. Vill man ha sällskap finns det alltid någon granne som tagit med sig sitt glas vin och gärna byter några ord. Vill man sitta själv med en bok går det också bra. Oavsett vilket, är terrassen en samlingsplats där man lär känna sina grannar lite bättre än i många andra hus. Det skapar trygghet när man sedan stöter ihop i korridoren, källaren eller tvättstugan och får ett leende och ett glatt Hej. I anslutning till terassen finns även en festlokal med plats för ett 20-tal personer. Festlokalen fungerar också som "gästrum" för den som får besök av vänner som vill övernatta. I anslutning finns också en härlig bastu.

  Föreningen har en välskött ekonomi och äger tomtmarken samt är lågt belånad. Fönsterrenovering kommer ske 2024/25, och finansieras helt genom försäljning av en lägenhet föreningen äger. Underhållsplanen är uppdaterad och avsättningar på 500 kkr avsätts årligen.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 500 000 kr /BUD
  Adress
  Högbergsgatan 59B
  Yta
  52 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 352 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Bostaden har genomgått en fin renovering där många av de charmiga detaljerna har bevarats. Samtliga väggar och tak har målats och golven har antingen ersatts med nya eller slipats för att ge dem nytt liv. Köket är renoverat och badrum är stambytt. Charmiga inslag såsom frostat fönster i hallen, spegeldörrar och en imponerande takhöjd på 2,8 meter samt öppen planlösning mellan kök & badrum bidrar till den inbjudande atmosfären.

    • Hall
     I hallen möts du av vacker holländsk parkett, målade väggar och en praktisk hatthylla. Platsbyggd förvaring med infällda hyllor är perfekt för att hålla ordning på vantar och mössor.

    • Kök
     Det nya köket från Ikea, installerat år 2021, är en funktionell och stilren del av bostaden. Med sina ljusgröna köksluckor och snygga mörka bänkskiva skapas en modern och inbjudande atmosfär. Det L-formade köket är smidigt utformat och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter med dubbla överskåp och öppna hyllor i en elegant rökt ek-färg. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, ugn, diskho, kyl/frys och en integrerad diskmaskin (45 cm) med smart förvaring bakom luckan.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket och erbjuder en fin utsikt mot parken genom två djupa fönster som släpper in rikligt med ljus. Här finns gott om plats för en bekväm soffa, ett elegant soffbord och ett matbord med plats för flera personer.

    • Sovrum
     Det rymliga sovrummet har gott om plats för förvaring med platsbyggda garderober längs ena väggen samt en generös klädkammare. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta och det finns även plats för ett skrivbord eller en extra byrå för den som önskar.

    • Badrum
     Badrummet är renoverat och stambytt år 2022 och har en inspirerande inredning med marockanska klinker på golvet och vita kaklade väggar. En blå målad vägg ger en fin touch till rummet. Här finns en rymlig duschhörna, en stor kommod, spotlights, WC och öppna hyllor ovanför dörren för praktisk förvaring.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    203
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Högbergsgatan 59B
    Postnummer
    118 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    52 kvm
    Boarea enligt
    Säljaren
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,24743%
    Andelstal insats
    1,28123%
    Andelstal avgift
    0,0124743
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    193 323 kr
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Dykärret Större 7
    Bildades
    2020
    Byggår
    1936
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen köpte fastigheten Dykärret Större 7 år 2020 och upplåter 57 lägenheter och 16 lokaler med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Mycket trevligt läge mitt på Södermalm mellan Mariatorget, Götgatsbacken och Medborgarplatsen. Närhet till mataffärer, shopping, caféer och restauranger. Fastigheten har ett lugnt läge mellan Högbergsgatan och Fatbursparken. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg och flertalet busslinjer.

    Bostaden är enligt mäklarbilden (lägenhetsförteckningen) 51,5 kvm.

    Byggnaden

    Flerfamiljhus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk frånluft

    Renoveringar

    • 1990 – Stambyte, utbyte av elinstallationer, fönster, diverse värmeventiler, badrumsrenoveringar, nya tätskikt på takterrass och kungsaltaner utfördes.
    • 2021 Stambyte
    • 2021 Reparation dräneringsskada

    Planerade renoveringar

    • Ommålning och renovering av fönster 2024

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns en mycket stor och solig takterrass, gemensamhetslokal, bastu, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum samt förrådsutrymmen. På gården finns grill- och sittplatser samt fem parkeringsplatser.

    TV/Internet

    Kabel TV och internet finns via Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 21 feb 2020
    Energiprestanda
    128 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 352 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1433 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!