SÅLD
Välkommen till denna lyxiga 2:a med en takhöjd på 2,80 meter belägen på våning 4 på en perfekt adress i Sjöstaden. Bostaden präglas av flera fina detaljer såsom spröjsade industrifönster, påkostade stilrena materialval i både kök och badrum samt stort sovrum. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum tillsammans med balkongen mot lugn innergård skapar en fin atmosfär i hela bostaden. Ett stenkast bort finner ni caféer och restauranger samt färjetrafik till Djurgården och Nybroplan. För vardagens bekvämlighet har ni en stor matvarubutik direkt utanför dörren. Välkommen på visning!
- Gym, spa, bio & festlokal finns i föreningen
- Balkong mot innergård
- Fint platsbyggt kök med god förvaring
- Promenadavstånd till Södermalm
- Låg avgift
- Tvärbana & buss utanför dörren
- Nära till Nackareservatet och Årstaviken
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- Rumsbeskrivning
Lägenheten har genomgående ljusa vitoljade trägolv, plankgolv med klickfog i 14 mm trälamell, tillsammans med vita målade väggar. Luckor och täcksidor är fullhöga, fabrikslackade i en varmgrå kulör. Fina låga golvsocklar och foder är i slätt utförande och målade vita. Vattenburen golvvärme i samtliga rum förutom badrum. En takhöjd på 2,8 meter.
Hall
Rymlig hall med plats för sittbänk och plats för skoställ samt hatthylla. Det finns ytterligare plats för förvaring för den som önskar samt i dagsläget finns det flera bokhyllor längs väggen för förvaring mot vardagsrummet och kök. Här finns också inbyggda garderober.Sovrum
Härligt sovrum med plats för en stor säng med tillsammans med sängbord. God förvaring genom 4 stycken stora garderober. Härifrån ligger utgången till balkongen. Balkongen har plats för bord och stolar samt plats för en härlig loungehörna.Vardagsrum & kök
Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum tillsammans med fina spröjsade industrifönster skapar en härligt rum. Ni får plats med soffa, soffbord och fåtöljer samt plats för ett stort matbord för flera personer. Specialritat kök från Kvänum med släta luckor och täcksidor i en varmgrå kulör. Bänkskivor och stänkskydd är av 20 mm grå kompositsten, fabrikat Quarella, färg Evo Cenere. Invändiga lådor, rullbackar och utdragsvagnar är tillverkade av 12 mm massiv oljad ek. Diskho i rostfritt stål är underlimmad mot stenskiva. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Samtliga vitvaror är Siemens.Badrum
Det stora badrummet har allt ni kan önska. Golv i grå natursten och väggar med kakelplattor, matt yta i varmgrå kulör. I badrummet finns en specialritad badrumsmöbel från Kvänum med luckor och täcksidor i samma varmgrå kulör som snickeriväggen i vardagsrum och kök. Badrummet är utrustat med handfat, spegel, dusch med duschvägg, handdukstork, WC, tvättmaskin, torktumlare och golvvärme.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr11402Lgh.nmr. LM1401AdressHammarby Allé 51BPostnummer120 30PostortStockholmOmrådeHammarby SjöstadBoarea64 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2HissJaTrappor4Andelstal0,958000PantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnBrf Linjefarten 1Bildades2014Byggår2014Juridisk personNejMarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
Brf Linjefarten 1 byggdes 2014 och består av 78 stycken bostäder varav samtliga är bostadsrätter. Föreningen är format som ett L och finns på adresserna Hammarby Allé 51-55 och Textilgatan 21-25. Bostadshuset Allèn ritades av arkitekten Johannes Norlander har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren och husets urbana uttryck.
- Gemensamhetsanläggningar
Fastigheten Linjefarten 1 är delägare i gemensamhetsanläggningarna:
Linjefarten GA:1 – Bärande pelare
Linjefarten GA:2 – Undercentral, värme-, dag-, spillvatten, tappvatten, elledning, sopsug m.m.
Linjefarten GA:3 – Gård, miljörum, miljöstation m.m.
Mårtensdal GA:1 – Sopsuganläggning
- Samfällighetsförening
Bostadsrättsföreningen Linjefarten 1 är medlem i Linjefarten samfällighetsförening som utöver förvaltning av ovanstående gemensamhetsanläggningar även hanterar gemensamhetslokalerna. Samfälligheten inkluderar även föreningarna Linjefarten 2 samt Båtturen 1.
Byggnaden
Flerfamiljshus.
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & bostäderna har mekanisk frånluftsventilation FX och lokalerna FTX.
Renoveringar
- Byggherren har jobbat med garantiåtgärder efter besiktningarna.
Planerade renoveringar
- Inte för tillfället.
Övriga utrymmen
Föreningen har biograf, gymanläggning, spa (torr- och ångbastu), hundspa, soprum samt aktivitetsrum. Samtliga gemensamhetslokaler är belägna inom Brf Linjefarten 2s fastighet. Barnvagnsrum finns på Textilgatan 23 och 21 samt i Allén och cykelställ på innergård. Till lägenheten tillhör det ett källarförråd.
TV/Internet
Huset är anslutet till fibernät med möjlighet till IP-TV, höghastighetsinternet (upp till 1000 Mbit) och IP-telefoni. Tjänsteleverantör är Ownit.
Parkering
Ett garageplan finns under mark. Kötiden varierar beroende på hur många försäljningar/uppsägningar det är i föreningarna då det är tre föreningar som delar garaget. Det har hittills varit ca 3-6 månaders väntetid, ibland längre. Det finns vanliga enkelplatser, dubbelplatser (på längden) samt ett antal laddplatser för elbil. Enkelplatserna kostar 1 900 kr/mån, dubbelplatserna kostar 2 400 kr/mån. En avgift på 500 kr/mån tas ut om man använder el på laddplatserna. MC-P-platserna kostar 300 kr/mån.
Energideklaration
StatusEnergideklaration pågårKommentar
I slutfasen med att färdigställas, bör vara klart under hösten 2019.
- KostnaderMånadsavgift3 518 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)Hushållsel150 kr/månadHemförsäkring150 kr/månadSumma driftskostnader300 kr/månad
Driftkostnaderna är uppskattade efter normalt användande av liknande lägenheter.
Personer i hushållet1Överlåtelseavgift1169Pantsättningsavgift468 krLevnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Närområde
Område
Hammarby Sjöstad, eller ”Sjöstan” som är det mer folkliga namnet, är inte en stadsdel som alla andra. Internationellt sett är det Sveriges kanske mest kända stadsdel. Det hållbara miljöperspektivet är långt mer utvecklat här än i de flesta andra stadsdelar i landet, ja faktiskt mer utvecklat än i de flesta stadsdelar sett över hela världen. Hit vallfärdar stadsplanerare från Brasilien, Indien, Kina och flera andra länder för att bevittna hur man bygger hållbara städer. Det var nog få som trodde på denna stadsdels prestige för bara några decennier sedan, då detta område var ett nedgånget industriområde som inte sällan benämndes som innerstans enda riktiga slumområde. Hammarby industriområde, som det tidigare hette, skulle dock genomgå en hastig och omfattande utveckling till den urbana pärla det är idag. Stockholm gjorde en satsning på att få arrangera Sommar-OS 2004, och till det behövs hela området som idag är Hammarby Sjöstad rustas upp. All industri skulle bort och ersättas med bostäder och idrottsanläggningar. Att Stockholm inte fick OS hindrade dock inte att det grandiosa projektet sjösattes. Redan från början stod det klart att ambitionen hos stadsplanerarna var att skapa framtidens gröna stad. Här utvinns solenergi på taken, spisarna drivs av biogas från närliggande Henriksdal och djurlivet har fått arkitektritade hem för att trivas i urban miljö, vilket gör att stadsdelen visar upp en mångfald även inom arterna. Framförallt är dock denna miljömedvetna stadsdel en rogivande oas i vad som faktiskt räknas till innerstan, där strandpromenaderna kantas av trevliga restauranger och mysiga rastplatser. De flesta husen är av karaktären av moderna funkishus som inspirerats av fastigheterna på Norrmälarstrand, men som rustats upp för att klara dagens tuffare miljökrav. Här finns bilpool, tvärbana och färjeförbindelse med Södermalm, om du inte hellre förenar dig med många av grannarna på de populära cykelstråken mot innerstan. Det planeras även en tunnelbana till år 2025.
- Dokument & Länkar
- Övrigt
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.
Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.
När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.
Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.
SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
ALLMÄN INFORMATION
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.
Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.
BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
ÖPPEN BUDGIVNING
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.
KONTRAKT
Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.