I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Rosenlundsparken

Grindsgatan 31, 1tr

 • 40 kvm
 • 2
 • rum

  4 200 000 kr

  Välkommen

  Yteffektiv 2,5:a i vacker 20-tals fastighet. Lägenheten karaktäriseras av den smarta planlösningen, mörkbetsat golv, renoverat kök och stambytt badrum. Stora spröjsade fönster bidrar till ett fint ljusinsläpp och den generösa takhöjden medför ett luftigt intryck i vardera rum - En inflyttningsklar tvåa med ett extra rum.

  Lägenheten har en kombination mellan tidstypiska detaljer och moderna inslag - En hall med avhängning för ytterkläder, ett helkaklat badrum med dusch som renoverades 2013 i samband med stambytet i föreningen, ett modernt kök renoverat 2019, ett sovrum med fönster, ett lättmöblerat vardagsrum samt ett extra sovrum med överfönster, perfekt som kontor eller walk-in-closet. I trapphuset finns det gemensamma balkonger mellan våningsplanen med utsikt över föreningens gård och Blekingetäppan.

  Här bor ni i en populär förening med låga månadsavgifter i mysiga kvarter intill populära Rosenlundsparken och idylliska Helgalunden med gångavstånd till Skanstull, Medborgarplatsen och Mariatorget. Närheten till flertalet restauranger, butiker och caféer gör att ni verkligen kan koppla av och njuta av Södermalm när det är som bäst. Kommunikationerna till området är utmärkta. Bekvämt med närheten till tunnelbanan vid Skanstull (gröna linjen) och Mariatorget (röda linjen), ett flertal busslinjer på Ringvägen och pendeltåg vid Södra Station.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig fastighet med tidstypiska detaljer anno 1929.
  • Mörkbetsad fiskbensparkett, spröjsade fönster och högt till tak.
  • Smart planerad med både sovrum och extrarum.
  • Stambytt badrum med dusch, förberett för TM.
  • Renoverat kök 2019 med nya vitvaror.
  • Stabil förening med låga avgifter och låg belåning.
  • Till lägenheten hör ett källarförråd.
  • Nära Mariatorget, Medborgarplatsen och Skanstull.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana. buss och pendeltåg.

  Välkommen på visning!

  Pris
  4 200 000 kr /Bud
  Adress
  Grindsgatan 31, 1tr
  Yta
  40 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 057 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med plats för skor, ytterkläder, och ingång till kök och badrum.

    Badrummet renoverades 2013, har dusch med duschvägg, toalett, tvättställ med kommod, spegelskåp och handdukstork. Vitt kakel på väggarna och mörkt klinkergolv med behaglig golvvärme.

    Modernt och mycket välplanerat kök renoverad 2019 med gott om förvaringsutrymmen bakom vita luckor och bra arbetsytor längs bänkskiva av ek. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, kombinerad mikro med varmluft, diskmaskin och kyl/frys. Vitmålade väggar och fiskbensmönstrat parkettgolv.

    Ljust och lättmöblerat vardagsrum som har ett stort, spröjsat fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och fiskbensmönstrat parkettgolv.

    Från vardagsrummet är det ingång till ett rofyllt sovrum med plats för säng. Här finns det en garderob och ett stort, spröjsat fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Från köket nås en rymlig sovalkov/arbetsrum med plats. Utrymmet kan även användas som en matplats, arbetsplats eller varför inte en stor walk-in-closet.

    I trapphuset finns det gemensamma balkonger mellan våningsplanen med utsikt över föreningens gård och Blekingetäppan

    Övrigt: - Det ingår ett källarförråd till lägenheten.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1003
    Adress
    Grindsgatan 31, 1tr
    Postnummer
    118 57
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Rosenlundsparken
    Boarea
    40 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3.0106%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kniven 20
    Bildades
    2012
    Byggår
    1929
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Kniven 20 är en äkta förening och består av 32 lägenheter varav 2 med hyresrätt (dold tillgång). Föreningen upplåter även 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägandeandel 10%.

    Ekomini - Nyckeltal fr 2018: Lån per kvm bostadsrättsyta uppgår till 7 892kr. Långfristiga skulder 10 863 900 kr. Kassa och bank 1 027 060 kr. Finns inga planerade avgiftsförändringar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2013 - Genomfördes stambyte i fastigheten.
    2013- 3-fas el drogs in med nya elstigare.
    2013 - Nya förråd i källaren.
    2014 - Fönster renoverades.
    2014 - OVK- kontroll.
    2016 - Dränering av innergård.
    2016 - Hissrenovering.
    2018 - Renovering av utvändig mur.

    Planerade renoveringar

    Uppfräschning av gården med cykelställ samt planteringar.

    Övriga utrymmen

    Här bor du alldeles intill den mysiga parkområdet Blekingetäppan, perfekt för picknick på sommaren. Föreningen har en mycket bra tvättstuga i källarplan med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel. Det finns också en övernattningslägenhet att tillgå, vilken föreningens medlemmar kan hyra för 200 kr.

    TV/Internet

    Kabel-tv och bredband (100/10) via ComHem. Bredbandet ingår i hyran.

    Parkering

    Boendeparkering på omkringliggande gator.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 aug 2008
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 057 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!