I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Götgatan 73 B

 • 38 kvm
 • 1
 • rum

  3 600 000 kr

  Välkommen till Götgatan 73B, 3tr!

  I en fastighet anno 1889 ges nu ett ypperligt tillfälle att förvärva 1:a med möjlighet att göra om till en mini 2:a för den som önskar. Här bor ni högt upp i fastigheten med fönster mot innergård som bidrar till ett lugn i hela lägenheten. Bostaden bjuder på ett fint naturligt ljus från djupa fönsterpartier, har stora rum med takhöjd på 3 meter. På Götgatan 73B bor man i bästa läge på Södermalm med närhet till allt man kan tänkas önska!

  Fastigheten Pyramiden 1 byggdes 1889 på uppdrag av Isaac Hirsch, som också bosatte sig i huset, och ritades av signaturen Friberg. 1880-talets arkitektur domineras i hög utsträckning av nyrenässans, en stil som ofta har den italienska 1400-talsrenässansen som förebild.

  Bostaden är centralt belägen i Södermalm längst Stockholms mest populära stråk, med folkmyller, storstadspuls, nöjen och all tänkbar service precis utanför. Fastigheten ligger i korsningen Götgatan/Katarina Bangata där man kan ta sig till Nytorget genom den mysiga allén på ett par minuter. På gångavstånd ligger Medborgarplatsen och Götgatan med sitt rika utbud av butiker, krogar, livsmedelsaffärer och mycket mer. Dessutom finns Ringen Centrum vid Skanstull i korsningen Götgatan/Ringvägen som erbjuder ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek och systembolag. Här finner man även Stockholms bästa Food Court, Teatern. En bit bort ligger även grönskande Vitabergsparken samt Årstaviken med dess charmiga promenad- och motionsstråk. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, busslinjer samt pendeltåg i närheten.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 600 000 kr SÅLD!
  Adress
  Götgatan 73 B
  Yta
  38 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 789 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Götgatan 73 B
    Postnummer
    116 62
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    2.00000 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF PYRAMIDEN 1
    Bildades
    2000
    Byggår
    1889
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Pyramiden 1 består av 33 bostadslägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1889. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och är en äkta förening. Föreningen registrerades 2000.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag samt frånluft

    Renoveringar

    • 2019 Ytskikt och trall samt terrassen
    • 2018 Byte av sophiss
    • 2017 Byte av värmeväxlare UC
    • 2016 Stamspolning
    • 2013 Målning av yttertak
    • 2011 Fönsterrenovering samt ny ventilation, OVK-besiktning.
    • 2010 Renovering av undercentral.
    • 2009 Byggnation av tre nya balkonger samt renovering av undercentral.
    • 2000 Nyinstallation av hiss och säkerhetsdörrar, elstambyte, rörstambyte, omputsning av fasad, renovering av trapphus, nya balkonger samt
     renovering av befintliga balkonger.
    • 1993 Omläggning tak.
    • Under 90-talet installerades fjärrvärme.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga finns. Cykelförråd finns i källaren med närmast ingång Skånegatan. Handikapphiss finns i föreningen. Är man i behov av att använda denna finns nyckel att kvittera ut hos styrelsen. Gemensam gård med tillgång till bord, stolar och grill sommartid.

    TV/Internet

    Bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget och kabel-TV via ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget separat abonnemang.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 16 sep 2020
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 789 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    350 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1690,5 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!