I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ringvägen 151A, 5tr

 • 44 kvm
 • 2
 • rum

  4 150 000 kr

  Såld

  Bostaden ligger på 5 trappor, har stora fina fönster med spröjsat glas och vetter mot Lilla Blecktornsparken. Detta hem karaktäriseras av lägenhetens originaldetaljer från byggåret 1929, en välplanerad planlösning, ett renoverat kök och en underbart utsikt. Anmäl ditt intresse redan idag!

  Lägenhetens fördelar:

  • Högt och insynsfritt läge med utsikt över grönska och hustak
  • Genomgående fiskbensparkett
  • Fräscht kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter
  • Stort och socialt sällskapsrum
  • Nära till parker och Söders puls
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och de flesta stora renoveringar utförda
  Pris
  4 150 000 kr / Såld
  Adress
  Ringvägen 151A, 5tr
  Yta
  44 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 347 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkommen till en härlig tvårummare med närhet till såväl Söders puls som Vitabergs- och Blecktornsparkens grönska. Bostaden är belägen högt i huset med vy över såväl trädtoppar som hustak. Golvet pryds av ett genomgående fiskbensparkett och på fönsterslag finns tidstypiska detaljer som adderar extra charm.

    • Högt läge med utsikt över grönska och hustak
    • Genomgående fiskbensparkett
    • Fräscht kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter
    • Stort och socialt sällskapsrum
    • Nära till parker och Söders puls
    • Stabil äkta förening med god ekonomi och de flesta stora renoveringar utförda

    Lägenhetens hall har plats för hallmöbel för vardagens ytterkläder och har dessutom en inbyggd garderob. Härifrån öppnar lägenheten upp mot ett fullt utrustat kök med vitlackerade luckor och bänkskiva i marmor. Extra mysfaktor fås av den öppna spisen!

    I anslutning till köket ligger det stora, sociala vardagsrummet med plats för ett större matbord såväl som soffgrupp. Avskilt sovrum med inbyggd garderob och vy över trädtopparna från det fina fönsterpartiet. Bostadens badrum är ljust och helkaklat.

   • Fakta
    Bostadsrätt
    Ja
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00156
    Lgh.nmr. LM
    1504
    Adress
    Ringvägen 151A, 5tr
    Postnummer
    116 31
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    44 kvm
    Boarea enligt
    Ekonomisk förvaltare
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 6
    Andelstal
    1,7814
    Andelstal avgift
    1,7814
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Räfsan 8
    Bildades
    2002
    Byggår
    1929
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Räfsan 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2002. Fastigheten består av 54 lägenheter, varav tre hyresrätter. Föreningen hyr även ut tre lokaler. Välskött Brf med goda hyresintäkter och bra ekonomi som dessutom förstärktes ytterligare i samband med försäljningen av vindslägenheterna 2011. Stort dolt kapital finns även i kvarvarande hyresrätter.

    Byggnaden

    20-talsfastighet med två trappuppgångar och gemensam gård.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    1997 - El- och rörstambyte samt omputsning av fasad och omläggning av tak.
    2004 - Renovering av port.
    2007 - Renovering av fönster.
    2008 - Träd och växter på gård.
    2011 - Fyra vindslägenheter byggdes, taket lades om, ventilationssystemet besiktigades, nya förråd i källaren i och med vindsrenoveringen samt renoverades hissarna.
    2012 - Byte av värmeväxlare
    2013 - Ommålning av källare
    2014 - Utvändig ommålning av fönster
    2014 - Ommålning av övre garage
    2016 - Renovering och ommålning av nedre garage
    2016 - Flytt och installation av nytt återvinningsrum
    2016 - Stamspolning

    Övriga utrymmen

    I föreningens finns barnvagnsförråd, cykelförråd, källarförråd till lägenheterna, tvättstuga, garage samt grovsoprum.

    TV/Internet

    Kabel-TV och bredband via ComHem samt möjlighet till fiberbredband via Telia.

    Parkering

    Garage i huset. Boendeparkering på omkringliggande gator.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 2 jan 2019
    Energiprestanda
    133 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 347 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    ca 1163
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

    Boareabeskrivning Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

    Köparens rättigheter och skyldigheter

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

    Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull.

    Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning.

    Källa: Utdrag från Mäklarsamfundes faktablad.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!