Välkommen till Fregattvägen 40, 3tr!
Välkommen till denna välplanerade tvåa högst upp i huset med en solig balkong.
Bostaden har charmiga detaljer som djupa, bevarade fönster, marmorfönsterbrädor och en framknackad tegelvägg som skapar en robust och genuin atmosfär. Utsikten från alla fönster är vacker och djup, vilket minimerar insynen. Balkongen, belägen intill husväggen i huset bredvid, ger en extra ombonad och avskild känsla. Detta är en bostad som måste upplevas.
Här finns ett rymligt kök med gott om förvaring i underskåp och överskåp samt en bänkskiva i ek. Det finns gott om plats för matlagning och köksfönstret har en vacker vy över Gröndal. Sovrummet rymmer en stor dubbelsäng och har fönster mot skogen/Gröndal. Vardagsrummet är välplanerat med plats för soffgrupp, soffbord och ett stort matbord. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen som vetter i söderläge. Badrummet är stort och helkaklat, och intill finns en hall med en inbyggd sittbänk och garderober för förvaring.
Bostaden ligger högt upp på berget, högst upp i huset på en lugn återvändsgata. På Fregattvägen 40, i början av Fregattvägen, har ni nära till Gröndals hjärta på Gröndalsvägen och en kort promenad till Vintervikens trevliga promenadstråk. Ni når även vattnet, där ni kan vinterbada eller njuta av en picknick i solnedgången på sommaren. I Gröndals centrum finns restauranger, caféer, matbutik och apotek.
Fastigheten är ett trevåningshus med en gulputsad fasad och klassiska balkonger i vinröd kulör. Den består av två flerbostadshus, Fregatten och Roslagsskutan, med totalt 56 bostadsrätter byggda 1946.
Välkommen in, välkommen hem!
Visningar
- Onsdag 11/12 kl 17:00 - 17:30
Ansvarig Mäklare
Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr4006Lgh.nmr. LM1201AdressFregattvägen 40Postnummer117 68PostortStockholmOmrådeGröndalBoarea44.5 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2HissNejTrappor3 av 3Andelstal2,80358 %Andelstal insats2,80358 %Andelstal avgift0,0166858PantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnBrf Fregatten Nr 34Byggår1946Juridisk personNejMarkägareMarken är tomträtt
Allmän information
Bostadsrättsföreningen Fregatten nr 34 är en äkta förening och innefattar fastigheterna Fregatten och Roslagsskutan. Fastigheten består av 2 stycken flerbostadshus med totalt 56 st bostadsrätter. Marken upplåts med tomträtt och tomträttsavgälden skrivs om år 2045. Föreningens lån har rörliga räntor som ligger mellan 2,63 och 3,38 %. (2023-06-17)
Byggnaden
Flerfamiljshus
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & Självdrag
Renoveringar
2022: Fortsatta åtgärder för värmeeffektivisering och justering av värmekurvan som tillsammans gett utbetald returbonus 2022: Ny underhållsplan har tagits fram av Fastighetsägarna 2021: Utrymningsskyltar och brandsläckare uppsatta i källargångar. 2018-2019: Renovering och underhållsmålning av fönster och balkongdörrar. 2016: Fiberdragning till alla lägenheter. 2013: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK). 2013: Fasad- och balkongrenovering i Fregatten (port 48-54) 2012: Yttertak. 2012: Besiktning av ventilation. 2008: Fasad- och balkongrenovering i Roslagsskutan (port 34-46). 2004: Byte av elstammar. 2002-2003: Fönster- och balkongdörrsrenovering. 2002: Trapphusmålning. 2001: Trapphusstensrenovering. 2000: Nya värmerörstammar till kök och sovrum. 2000: Rörstambyte badrum. 1999: Tvättstugerenovering. 1999: Fjärrvärmeinstallation. 1995: Rörstambyte källare och kök.
Planerade renoveringar
- Inga planerade större renoveringar
Övriga utrymmen
Föreningen har 2 st tvättstugor, de är belägna på Fregattvägen 42 och 50. Cykelförråd finns på baksidan av Fregattvägen 34 och 48. Barnvagnsförråd finns i källaren till Fregattvägen 34, 42 och 52. Hobbyrum finns i källaren mellan Fregattvägen 36 och 38. Samlingslokal finns på Fregattvägen 36. Bastu med relaxavdelning finns på Fregattvägen 42 och 50.
TV/Internet
Fiber är installerat i alla lägenheter men man får själv teckna avtal gällande bredband.
Parkering
Föreningen erbjuder 30 st parkeringsplatser som går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö och det finns för närvarande lediga p-platser.
Energideklaration
UtfördesSöndag 4 nov 2018Energiprestanda205 kWh/m2StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift3 329 kr/månad (värme och vatten)Hushållsel150 kr/månadHemförsäkring150 kr/månadSumma driftskostnader300 kr/månadPersoner i hushållet1Överlåtelseavgift1433 betalas av KöparePantsättningsavgift573 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Närområde
Område
Gröndal är idag ett väldigt populärt område där ny bebyggelse blandas med bevarad funkis och sekelskiftesfastigheter. Det som gör Gröndal så populärt är närheten till naturen men också goda kommunala förbindelser. I Gröndal ligger också härliga Vinterviken som erbjuder lika mycket under vintern som under sommaren. Här finns flera padelbanor (3 stycken) och en tennisbana. Badmöjligheter har ni båda i Mälaren eller i sjön trekanten. Vid Mälaren finner ni Kajakföreningen Örnsbergs Kanotsällskap. Som nyligen fått godkänt att bygga nytt klubbhus i Mörtviken vid båtföreningen. Vinterviken erbjuder också ett trädgårdskafé, en oas för trädgårdsintresserade och som har trevliga musikevenemang på sommarhalvåret. God vegansk mat. Vintervikens värdshus finns också, mysig restaurang och kafé bara ett stenkast från Fregattvägen. Förutom ett bra utbud i Gröndals centrum har ni också en populär matvarubutik och utsedd till årets dagligvarubutik 2021, ICA Liljeholmen. Dit tar ni er enklast genom en promenad eller tvärbana. Ni har också hela Liljeholmens galleria där det mesta finns.
I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö.
- Dokument & Länkar
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.