I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

Fleminggatan 70

  • 69 kvm
  • 3
  • rum

    SÅLD

    Välkommen till välplanerad 3:a högt upp i fastigheten med en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor ni med stort sovrum med god förvaring, fina detaljer så som fiskbensparkettgolv och trägolv samt ett härligt vardagsrum. Lägenheten är välplanerad vilket bidrar till en fin atmosfär och en ljus bostad. Här bor ni endast ett stenkast från T-bana, matvarubutiker, restauranger och mycket mera. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning.

    Lägenhetens fördelar:

    • Välplanerad och social planlösning
    • Stort sovrum med gott om förvaring
    • Vackra trä & fiskbensgolv
    • T-bana, matvarutbutiker endast ett stenkast ifrån
    • Stabil förening med låg belåning
    • Fin gemensam uteplats på innergård finns

    Välkommen in, välkommen hem!

    Adress
    Fleminggatan 70
    Yta
    69 kvm
    Rum
    3 rok
    Trappor
    3
    Hiss
    Ja
    Avgift
    2 491 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Ansvarig Mäklare
    Victor Wadström

    Victor Wadström

    Fastighetsmäklare

    4,9 i betyg (145 röster)
    hittamaklare.se
    Victor Wadström

    Victor Wadström

    Fastighetsmäklare

    Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

      • Rumsbeskrivning
        • Hall
          Hall med trägolv och vit målade väggar. Här finns det garderob och hatthylla samt plats för skoställ. Säkerhetsdörr.

        • Sovrum 1
          Stort sovrum med plats för stor dubbelsäng och nattduksbord på varsin sida. Fint trägolv och mörka målade väggar ger rummet en fin karaktär. Flera garderober längs ena sidan för god förvaring av kläder. Det får också plats med en byrå eller skrivbord för den som önskar.

        • Sovrum 2
          Sovrum med trägolv och vita målade väggar. Plats för säng, skrivbord och garderob. Disponeras som ett barnrum idag, men går utmärkt som arbetsrum eller gästrum också.

        • Vardagsrum & Kök
          Genom nedtagning av vägg så är det en socialt med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här får ni plats med soffa, soffbord, och TV-bänk. Ni får också plats med en stor matbord för flera personer. Köket är stort och gott om förvaring genom underskåp och överskåp i vit kulör tillsammans med mörk bänkskiva. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

        • Badrum
          Badrum är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

      • Fakta
        Objektstyp
        Lägenhet
        Lgh.nmr
        0011
        Lgh.nmr. LM
        1303
        Adress
        Fleminggatan 70
        Postnummer
        112 45
        Postort
        Stockholm
        Område
        Kungsholmen
        Boarea
        69 kvm
        Boarea enligt
        Bostadsrättsföreningen
        Antal rum
        3
        Hiss
        Ja
        Trappor
        3
        Andelstal
        4,37577%
        Pantsättning
        Är pantsatt
      • Föreningen
        Namn
        Brf Dykaren 15
        Bildades
        1987
        Byggår
        1930
        Markägare
        Föreningen äger marken

        Allmän information

        Brf Dykaren 15 är en äkta förening med 21 lägenheter och 2 lokaler. Fastigheten byggdes 1930 och föreningen förvärvade den 1993. Föreningen äger marken.

        Byggnaden

        Flerfamiljshus

        Värme- och ventilationsanläggning

        Fjärrvärme & Självdrag

        Renoveringar

        • 2018 OVK utfördes
        • 2017 Rörelsesensorer för trapphusbelysning
        • 2016 Säkerhetsdörrar och digitalt låssystem (iLoq)
        • 2015 Stamspolning
        • 2014 Innergård
        • 2014 Hiss
        • 2013-2014 Fasadrenovering
        • 2013 Ommålning och renovering av samtliga fönster
        • 2013 Byggt fastighetsnät och tecknat avtal med Bredbandbolaget
        • 2012 OVK besiktning
        • 2011 Injustering och termostatbyte
        • 2010 Undercentral byttes ut
        • 2009-2010 Trapphusrenovering
        • 2008 Kontroll av termostater till radiatorer
        • 2004 OVK
        • 1986 byttes alla V/A stammar i kök och badrum

        Övriga utrymmen

        I föreningen finns det tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och Innergård med planteringar, utemöbler och grill. Till lägenheten finns det ett källarförråd som ingår.

        TV/Internet

        Bredband ingår i avgiften (100 Mbit/s, telenor).

        Energideklaration

        Utfördes
        Söndag 13 maj 2018
        Energiprestanda
        78 kWh/m2
        Status
        Energideklaration är utförd
      • Kostnader
        Månadsavgift
        2 491 kr/månad (värme, vatten och Internet)
        Hushållsel
        350 kr/månad
        Hemförsäkring
        211 kr/månad
        Summa driftskostnader
        561 kr/månad
        Personer i hushållet
        3
        Överlåtelseavgift
        1169
        Pantsättningsavgift
        468 kr

        Levnadskostnader

        Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

      • Närområde

        Område

        Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

      • Dokument & Länkar
      • Övrigt

        UNDERSÖKNINGSPLIKT

        Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

        Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

        När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

        Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

        SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

        Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

        ALLMÄN INFORMATION

        Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

        Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

        Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

        BOAREA

        Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

        ÖPPEN BUDGIVNING

        Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

        KONTRAKT

        Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

      • Undersökningsplikt

        Köparens undersökningsplikt

        Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

        Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

        Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

        Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

        Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

        Säljarens upplysningsskyldighet

        Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

        Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

        Utfästelse

        Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

        Avtalsfrihet

        Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

    Välkommen till

    Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

    Adress
    • Mäster Mikaels gata 1
    • 116 20 Stockholm
    Kontakta oss
    Följ oss

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!

    Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

    Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

    Tack för ditt meddelande!