I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

Fleminggatan 70

 • 69 kvm
 • 3
 • rum

  SÅLD

  Välkommen till välplanerad 3:a högt upp i fastigheten med en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor ni med stort sovrum med god förvaring, fina detaljer så som fiskbensparkettgolv och trägolv samt ett härligt vardagsrum. Lägenheten är välplanerad vilket bidrar till en fin atmosfär och en ljus bostad. Här bor ni endast ett stenkast från T-bana, matvarubutiker, restauranger och mycket mera. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning.

  Lägenhetens fördelar:

  • Välplanerad och social planlösning
  • Stort sovrum med gott om förvaring
  • Vackra trä & fiskbensgolv
  • T-bana, matvarutbutiker endast ett stenkast ifrån
  • Stabil förening med låg belåning
  • Fin gemensam uteplats på innergård finns

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Fleminggatan 70
  Yta
  69 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 491 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med trägolv och vit målade väggar. Här finns det garderob och hatthylla samt plats för skoställ. Säkerhetsdörr.

    • Sovrum 1
     Stort sovrum med plats för stor dubbelsäng och nattduksbord på varsin sida. Fint trägolv och mörka målade väggar ger rummet en fin karaktär. Flera garderober längs ena sidan för god förvaring av kläder. Det får också plats med en byrå eller skrivbord för den som önskar.

    • Sovrum 2
     Sovrum med trägolv och vita målade väggar. Plats för säng, skrivbord och garderob. Disponeras som ett barnrum idag, men går utmärkt som arbetsrum eller gästrum också.

    • Vardagsrum & Kök
     Genom nedtagning av vägg så är det en socialt med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här får ni plats med soffa, soffbord, och TV-bänk. Ni får också plats med en stor matbord för flera personer. Köket är stort och gott om förvaring genom underskåp och överskåp i vit kulör tillsammans med mörk bänkskiva. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

    • Badrum
     Badrum är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0011
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Fleminggatan 70
    Postnummer
    112 45
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen
    Boarea
    69 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    4,37577%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Dykaren 15
    Bildades
    1987
    Byggår
    1930
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Dykaren 15 är en äkta förening med 21 lägenheter och 2 lokaler. Fastigheten byggdes 1930 och föreningen förvärvade den 1993. Föreningen äger marken.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 2018 OVK utfördes
    • 2017 Rörelsesensorer för trapphusbelysning
    • 2016 Säkerhetsdörrar och digitalt låssystem (iLoq)
    • 2015 Stamspolning
    • 2014 Innergård
    • 2014 Hiss
    • 2013-2014 Fasadrenovering
    • 2013 Ommålning och renovering av samtliga fönster
    • 2013 Byggt fastighetsnät och tecknat avtal med Bredbandbolaget
    • 2012 OVK besiktning
    • 2011 Injustering och termostatbyte
    • 2010 Undercentral byttes ut
    • 2009-2010 Trapphusrenovering
    • 2008 Kontroll av termostater till radiatorer
    • 2004 OVK
    • 1986 byttes alla V/A stammar i kök och badrum

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och Innergård med planteringar, utemöbler och grill. Till lägenheten finns det ett källarförråd som ingår.

    TV/Internet

    Bredband ingår i avgiften (100 Mbit/s, telenor).

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 13 maj 2018
    Energiprestanda
    78 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 491 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    350 kr/månad
    Hemförsäkring
    211 kr/månad
    Summa driftskostnader
    561 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1169
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!