I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Fruängen

Emilia Fogelklous Gata 13

 • 50 kvm
 • 2
 • rum

  2 610 000 kr

  Välkommen

  Ljus lägenhet högst upp i huset med balkong. En modern lägenhet med social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Innanför vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng, ett stort badrum med badkar och gott om förvaring i både förråd och fristående garderober. Lägenheten karaktäriseras av ljus och rymd. Vardagsrummet blir något alldeles extra med dess stora fönster och helglasade balkongdörr - Här är det ljust året runt.

  Stabil förening och nyproducerade lägenheter från 2014. Maximalt utrustade för ett modernt boende med med bl.a. hiss, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och golvvärme.

  Lägenhetens fördelar:

  • Öppen social planlösning mellan kök & vardagsrum. 

  • Stor balkong i söderläge med sol större delen av dagen. 

  • Perfekt sovrum med plats för 1,60 säng.
  • En ljus lägenhet med stora fönster.
  • Vardagsrummet kan delas av, se alternativ planlösning.
  • Stabil stor förening. Bredband ingår i avgiften
.
  • Modern lägenhet för ett bekvämt boende.

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 610 000 kr /Bud
  Adress
  Emilia Fogelklous Gata 13
  Yta
  50 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2 av 2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 604 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med god plats för avhängning av ytterkläder. Praktiskt klinker på golv som sedan går över till ekparkett och vitmålade väggar i hela bostaden. Säkerhetsdörr.

    Ljust och luftigt vardagsrum tack vare de stora fönsterpartierna. Öppen, social planlösning mot kök. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, matbord för minst 4 personer samt övrig möblemang såsom hyllor och tv-bänk. Från rummet nås den stora balkongen.

    Den stora balkongen, som nås via vardagsrummet är väl tilltagen och har en stimulerande utsikt mot omgivningarna. Soldränkt balkong i fritt söderläge där man kan tillbringa varma sommardagar med familj och vänner. Här finns plats för stor cafégrupp samt gröna växter.

    Stilrent kök med vita, rektangulära kakelplattor på väggen ovanför arbetsbänken. Här erbjuds bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Plats för matbord för minst 4 personer där man kan tillbringa en god måltid tillsammans med familj och vänner. Maskinell utrustning: spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

    Sovrum med plats för en dubbelsäng (bredd 1,60m) med sängbord.

    Smakfullt badrum med helkaklade väggar i vitt samt klinkergolv i grått. Badrummet är utrustad med, WC, spegelskåp med belysning ovanför handfatet, samt badkar. Extra komfort i form av tvättmaskin och torktumlare med praktiskt överliggande arbetsbänk samt överskåp.

    I entrén finns ett förråd och fristående garderober.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    86
    Lgh.nmr. LM
    1201
    Adress
    Emilia Fogelklous Gata 13
    Postnummer
    129 57
    Postort
    Hägersten
    Område
    Fruängen
    Boarea
    50 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är registrerad som 50.5 kvm och 1 rum och kök.
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2 av 2
    Andelstal
    0.43099 %
   • Föreningen
    Namn
    Brf Änglatrumpeten
    Byggår
    2014

    Allmän information

    Brf Änglatrumpeten är en äkta förening som består av 178 lägenheter mellan 1 - 5 rok med adress: Barbro Alvings gata 2-6, 3-5, 17-29, Emilia Fogelklous gata 1-27 samt Vantörsvägen 273-287. Föreningens hemsida: www.brfanglatrumpeten.se

    Ekonomi: I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och bredband 100 Mbit. Ingen avgiftshöjning är planerad.

    Byggnaden

    Husen har totalt 12 trappuppgångar fördelat på 7 huskroppar som tillsammans bildar ett eget kvarter. Hushöjden varierar mellan 3 till 5 våningar.

    Övriga utrymmen

    Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelförråden som är särskilt märkta utrymmen eller i föreningens cykelställ på gården. Barnvagnar ska förvaras i barnvagnsförråden. I vissa trapphus finns förråd för både cyklar och barnvagnar och i andra endast för barnvagnar. Det finns ett cykelförråd i garaget som kan nyttjas av de som inte har cykelförråd i sin trappuppgång.

    Övernattningslägenheten är en studio utrustad med bäddsoffor för fyra personer, skrivbord, bord, soffbord, ca stapelbara 8 stolar, pentry med två kokplattor, köksutrustning, kaffekokare, mikro, litet kylskåp, badrum med dusch samt städutrustning. Kostnad per natt är 300 kr och boende kan hyra 1-3 nätter max 3 ggr per halvår. Bokas via vår hemsida med lösenord boende får vid inflyt.

    TV/Internet

    Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data och TV som är integrerad i elcentralen. De boende tecknar själva abonnemang för bredband, digital-TV samt IP-telefoni. I avgiften ingår 100 mbit från Ownit samt grundutbud av ip-televison från Kanal digital.

    Parkering

    41 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 78 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Varav 20 st med motorvärmare som går att hyra för 500 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

    Det finns en allmän parkeringsplats i närheten av fastigheten, kostnad för parkering är 15-50kr/dygn.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 12 feb 2019
    Energiprestanda
    103 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 604 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Mycket trivsamt läge i Fruängen, med närhet till såväl service och kommunikationer som naturområden. Inom promenadavstånd finns natursköna Långbro Park med mysiga promenadstråk samt populära Långbro Wärdshus. I Fruängen C finns ett bra utbud av service med mataffärer, systembolag, flera restauranger, café, frisör m.m. I kvarteret finns även välkända chokladbutiken Handgjort Stockholm. I närliggande hus finner ni även gymmet Puls och Träning med suveräna öppettider. Förutom gym finns även en ishall, rackethall samt en fotbollsplan med konstgräs inom någon minuts gångväg.

    Du har goda kommunikationer med flertalet busslinjer någon minut från huset, bland annat kan du ta buss 173 till Kungens kurva (IKEA) eller till Älvsjö station där pendeltåget finns. På några minuter promenerar du till Fruängen Centrum där tunnelbanan finns, och med den röda linjen tar du dig till Stockholm central på 15 min.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!