I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Skärholmen -

Ekholmsvägen 301, 4tr

 • 54 kvm
 • 2
 • rum

  2 185 000 kr

  Accepterat pris

  Hörnlägenhet med fri utsikt, högst upp i huset med stor balkong och social öppen planlösning.

  Lägenheten byggdes 2014 och har fönster i två väderstreck och ett fint ljusinsläpp. Lägenheten ligger i höjd med trädtopparna och bjuder på sol hela dagen, eftermiddags- och kvällssol samt solnedgångar. Bostaden är genomgående i gott skick, har ett kök med diskmaskin och ett stort badrum med förberett för tvättmaskin. Sovrummen är idag två, har plats för dubbelsäng och har en platsbyggd garderobsvägg i det ena sovrummet och en klädkammare i det andra.

  Här bor ni högt och ljust med 10 minuters promenad till Sätrabadet. Bra kommunikationer med 5 minuters promenad till Skärholmen centrum med matbutiker och tunnelbana.

  Lägenhetens fördelar:

  • Välplanerad hörnlägenhet med social planlösning.
  • Stor balkong om 11 kvm med flera möbleringsmöjligheter.
  • Högt fritt läge utan insyn, med eftermiddagssol långt in på kvällen.
  • Fullutrustat kök och badrum.
  • Gott om förvaring i garderobsvägg och extra klädkammare/kontor.
  • Nära Sätrabadet och underbara promenadstråk längs vattnet.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss.
  Pris
  2 185 000 kr Accepterat pris
  Adress
  Ekholmsvägen 301, 4tr
  Yta
  54 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4 av 4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 337 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231568001-0031
    Lgh.nmr. LM
    1403
    Adress
    Ekholmsvägen 301, 4tr
    Postnummer
    127 51
    Postort
    Skärholmen
    Boarea
    54 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens register.
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    1,37249 %
    Andelstal insats
    1,43784 %
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sjöblick 1
    Byggår
    2014

    Allmän information

    2014 stod fastigheterna klara. Brf Sjöblick 1 har mellan 1-3 rum inklusive kök, och de är mellan 38-70 kvadratmeter stora. Det finns sammanlagt 73 lägenheter.

    För underhåll och styrning av gemensamma yrrymmen och utemiljö, samt teknisk och finansiell hantering, samarbetar bostadsrättsföreningen med en extern fastighetsförvaltare. Denna tjänst är inkluderad i den årliga avgiften. Riksbyggen hanterar föreningens tekniska och ekonomiska förvaltningen.

    Byggnaden

    El levereras kollektivt genom Fortum/Ellevio och varje medlems elförbrukning registreras månatligen genom Ecoguard. Därefter skickas en faktura baserat på förbrukning. Just nu kostar elen 2 kr/KWh plus moms, och detta avtal anses vara kostnadseffektivt.

    Med Ecoguard kan medlemmarna individuellt mäta och övervaka sin vatten- och elförbrukning.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga belägen på Ekholmsvägen 303, utrustad med Mile-maskiner. Det är förberett för tvättmaskin i lägenheten.

    TV/Internet

    Bredbandsanslutning med telefoni och digital-TV via Telia ingår i föreningens serviceutbud. Standard-tv och en fiberanslutning på 700 mbit är inkluderat i den månatliga avgiften, men hastigheten förväntas öka till 1000/1000 mbit efter sommaren 2023.

    Parkering

    Totalt erbjuds 43 parkeringsmöjligheter. Av dessa är 28 i ett garage och resten utomhus. En parkeringsplats kostar 400 kr per månad medan en garageplats går för 650 kr per månad. Alla 43 ställen har även en laddningsstation som går att ansluta till för en extra avgift om 200 kr per månad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 7 jan 2021
    Energiprestanda
    87 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 337 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Skärholmen, belägen i den sydvästra delen av Stockholm, är en stadsdel som under de senaste decennierna har upplevt en imponerande utveckling. Vad som en gång var en plats med en vision av förstadsidyll har växt fram till att bli en av Stockholms mest kulturellt rika och levande områden.

    Från att ha varit en något undanskymd del av staden, har Skärholmen idag omvandlats till en plats som lockar såväl invånare som besökare. Med närheten till vatten och grönska, erbjuder Skärholmens parker och strandpromenader en fridfull oas i storstadspulsen. Mångfalden i området återspeglas också i den kulinariska scenen, där allt från traditionella svenska rätter till global street food kan avnjutas.

    Skärholmens Centrum, eller "Skäris" som de lokala kärleksfullt kallar det, är inte bara en shoppingdestination. Med ett brett utbud av butiker, restauranger och kulturella evenemang, fungerar det som hjärtat i denna mångfacetterade stadsdel.

    Skärholmen har också blivit känd för sina kulturella inslag. Gallerier, ateljéer och konstverk pryder området, vilket bär vittnesbörd om den kreativa energi som flödar här.

    Men det som verkligen gör Skärholmen unik är gemenskapen. Här sammanflätas tradition med nytänkande, och generationer möts i en harmonisk blandning. Gamla bostadshus står sida vid sida med nyare byggnader, vilket belyser Skärholmens förmåga att omfamna både sitt förflutna och sin framtid.

    För de som söker en plats där storstad möter natur, där kultur och gemenskap står i centrum, och där historien möter framtiden - Skärholmen är utan tvekan en plats att kalla hemma.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!