I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bromma - Riksby

Dukvägen 10

 • 39 kvm
 • 1.5
 • rum

  2 650 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till en mysig 1,5:a belägen två trappor upp i fastigheten! Här finner du fina ytskikt och en härlig balkong som vetter mot ett soligt söderläge på lugn adress i attraktiva Riksby. Lägenheten erbjuder en välplanerad sovalkov med plats för stor dubbelsäng (möjlighet att göra om till en mini 2:a, se alternativ planritning). Det finns även ett fullt utrustat kök samt fönster i två väderstreck som skapar en fin och ljus atmosfär i hela bostaden. Här bor ni nära lummiga grönområden och endast ett stenkast ifrån T-bana Abrahamsberg som tar er till Fridhemsplan på 8 minuter. Varmt välkomna på visning!

  Bostadens unika läge:

  • Balkong i lugnt och soligt söderläge
  • Fönster åt två väderstreck som skapar ett fint ljus i bostaden
  • T-bana (Abrahamsberg) 3 minuter bort
  • Flera mysiga grillplatser/uteplatser inom föreningen
  • Alldeles intill Lillsjöns lummiga grönområde

  Bostadens fördelar:

  • Möjlighet att enkelt bygga om till en mini 2:a
  • Välplanerad och social planlösning
  • Stiligt och funktionellt kök med bra förvaring
  • Stort, stilrent och helkaklat badrum
  • Gott om förvaring genom rymlig klädkammare
  • Stor och mycket välskött förening med god ekonomi

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 650 000 kr SÅLD!
  Adress
  Dukvägen 10
  Yta
  39 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  2 228 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade och rymlig hall med parkettgolv och vita väggar. Plats för skoställ och avhängning för ytterkläder genom hatthylla. Hallen är även utrustad med säkerhetsdörr.

    • Kök
     Ett funktionellt och stilrent kök med god förvaring genom vita under- och överskåp samt en mörk bänkskiva. Köket sträcker sig längs två väggar vilket skapar goda matlagningsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, fläkt, ugn, micro, induktionshäll samt diskmaskin. Härligt och tidstypiskt fönster som vetter mot den lugna gården där ni finner både mat- och grillplats.

    • Vardagsrum & Balkong
     Härligt vardagsrum med holländskt parkettgolv i original och vitmålade väggar. Gott om yta för soffa med soffbord, matbord, TV-bord och för den som önskar skrivbord eller byrå. Här ligger också utgången till balkongen där ni får plats med bord och stolar eller en loungesoffa för den som vill. Balkongen vetter mot ett lugnt söderläge med sol från morgon till kväll vilket skapar ett underbart extra rum halva tiden av året.

    • Sovalkov
     Sovalkov med plats för 160cm dubbelsäng. Idag är sovalkoven öppen men det går utmärkt att tillsätta en vägg eller draperi för mer ombonad. Här finns också en garderob samt fönster som vetter mot den lugna gården. I anslutning till sovalkoven hittar ni även den rymliga klädkammaren med smart förvaring. Se alternativ planritning för ombyggnad till mini 2:a.

    • Badrum
     Helkaklat och stilrent badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch och tillhörande glasdörr, handfat med kommod, WC, handdukstork, spotlights och golvvärme.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0447
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Dukvägen 10
    Postnummer
    168 73
    Postort
    Bromma
    Område
    Riksby
    Boarea
    39 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,13826%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Brickbandet
    Byggår
    1944
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Brickbandet består av 26 flerbostadshus med sammanlagt 558 lägenheter. Med sina 558 bostadsrätter utgör föreningen en av Stockholms största bostadsrättsföreningar. Man har dessutom en hyresrätt samt 50 lokaler i varierande storlek från 8-100 kvm som hyrs ut. Besök gärna föreningens hemsida på: www.brickbandet.se

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Markvärmepump & Självdrag

    Renoveringar

    Föreningen underhåller och renoverar löpande sina byggnader. Bland annat har följande genomförts genom åren:

    • 2019: Slutförd bergvärmeinstallation för samtliga hus
    • 2017: Installation av bergvärme har inletts
    • 2014-2018: Nya entréportar
    • 2012: Tilläggsisolering av vindarna
    • 2012: Installation av Aptus-låssystem portar
    • 2007: Renovering av tvättstuga
    • 2007: Dränering av fastigheterna och renovering av trapphusen har inletts
    • 2003: Installation av nytt TV- och bredbandssystem
    • 2001-2003: Balkongbyggen på de flesta av föreningens fastigheter
    • 1995-1998: Stambyte av badrum
    • 1992-1995: Elen drogs om
    • 1988-1989: Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler och byte av entrépartierna
    • 1981-1988: Renovering av tak

    Planerade renoveringar

    • Det som föreningen bland annat planerar framöver är byte av stammar till kök år 2020-2025 samt renovering av tak/fasad (pågående-2030).

    Övriga utrymmen

    Föreningen har två föreningslokaler som medlemmarna kan hyra för t ex fest, kalas, kurser eller övernattning. Dessa bokas till en kostnad av 400 kr per dygn och lokal. Tillgång finns också till en vävstuga. Föreningens stora tvättstuga är belägen på Dukvägen 24 och kan bokas via internet. Tvättmöjlighet dygnet runt samt sju "drop-in" tvättpelare. Här finns 8 stycken tvättpelare och således 18 tvättmaskiner, både bokningsbara och "drop-in". Även grovtvätt.

    TV/Internet

    Bredband och grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften. Digitalt utbud kan tecknas genom Telenor. Bredband finns att tillgå via Stockholms stadsnät.

    Parkering

    Föreningen har 204 p-platser varav 124 med eluttag. Separat kö till dessa och de kostar fr.o.m 1/7 170 kr utan el respektive 300 kr med el.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 6 nov 2019
    Energiprestanda
    80 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 228 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1183 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Beläget i Bromma, ett av länets tveklöst mest eftertraktade bostadsområden, finner du Riksby med dess tysta, funktionella och charmiga låghus. Husen är placerade i lummiga gårdsparker ritade av självaste Ulla Bodorff, som vackert kombinerar originalnatur med skiftande, vackra rabatter som blommar under den större delen av året. Bostadsföreningarna här kännetecknas av god ekonomi och hög professionalism. Föreningarna åtnjuter också ett högt medlemsengagemang, vilket gör bostadsköp i området till en trygg och hållbar affär.

    Riksby omgärdas av ikoniska koloniträdgårdar och närhet till vatten. Motionsspåren och utegymmen runt pittoreska Lillsjön med dess charmerande fauna är ett perfekt val för den träningssugne. En ledig helg åtnjuts kanske bäst på Ulfsunda Slotts vackra innergård där det serveras en fantastisk brunch. I krokarna finns även kreativa lekplatser, utomhuspadel, golfbana och en kort cykeltur bort finner ni det moderna köpcentrumet Bromma Blocks.

    I närområdet samsas charmiga, familjedrivna caféer och butiker med modern kommers och service vilket skapar en mycket gemytlig miljö att vistas i. Samtidigt är Mälarens stränder med bad och vackra strandpromenader aldrig långt bort. Solviksbadet och Minnebergsbadet är bara två i en mångfald av inbjudande badplatser som ligger inom promenad- och cykelavstånd.

    En annan av områdets stora fördelar är dess närhet till City och dess utmärkta kommunikationer. Tunnelbana, bussar, cykelleder och till och med flyg finns att tillgå. Den som inte vill eller kan utnyttja dessa kommunikationer till innerstan eller svampskogen utanför Drottningholms slott, kan ändå känna sig trygg med den goda tillgången på boendeparkering och bilar via bilpool.

    Närheten till både stan och natur gör att man som boende inte behöver sakna något här i Riksby!

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!