Välkommen till Drachmannsgatan 34, 4tr!
Välkommen till ett populärt 55 plus-boende högst upp i huset på en lugn återvändsgata! Bostaden är en gavellägenhet med fönster åt tre olika väderstreck som i sin tur skapar ett härligt ljus & atmosfär i hela lägenheten. Alla rum är rymliga och stora vilket gör den lättmöblerad, samt enkelt att skapa generösa sällskapsytor. Stor västvänd balkong med eftermiddagssol som kan nyttjas året om. När man önskar finns möjlighet till ett rikt och socialt umgänge med grannarna. Bland annat så ordnas kulturcirklar och pubkvällar. Från bostaden har ni endast några minuters promenad till såväl tunnelbana, som mataffär och skogen i Grimsta naturreservat. Här går ni bland gamla träd längs den strandpromenaden vid Mälarens vattenbryn. Det finns gott om mäktiga badklippor och grillplatser där ni kan sitta och skåda de vackra solnedgångarna. Här finns också Kvarnvikens kvarn, båtklubben samt Kanaanbadet med det nyöppnade och mycket populära Trädgårdscaféet. Den vackra och genuina bebyggelsen i Blackeberg är centrerad kring ett 50-talstorg med bland annat torghandel, Hemköp, restauranger, butiker, apotek, bibliotek och teater. Här växer utbudet dessutom mer och mer för varje år!
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- Rumsbeskrivning
Hall
Hallen har gott om plats för hatthylla och övrig hallmöblering som exempelvis byrå, hallbänk eller stol. Det finns även tre inbyggda garderober med överskåp.Vardagsrum
Vardagsrummet har stora härliga ytor med ett fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Rummet är lättmöblerat och det finns plats för såväl soffgrupp som exempelvis läshörnan, arbetsplats och bokhyllor. Parkettgolv.Kök
Öppet och trevligt kök med plats för ett riktigt middagsbord. Gott om förvaring i många skåp och bra arbetsytor. Vitt kakel ovan köksbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, hällspis, inbyggnadsugn i arbetshöjd samt diskmaskin. Från köket kommer man även ut på den stora balkongen med fin sol hela eftermiddagarna och långt in på kvällen sommartid.Sovrum
Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå. Det finns fyra garderober och fönstret vetter mot grönskan i öst. Ingen insyn.Badrum
Stort badrum med helkaklade väggar. Fint ljusinsläpp och vädringsmöjlighet från ett litet fönster. Rymlig duschdel med glasvägg.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr251Lgh.nmr. LM1301AdressDrachmannsgatan 34Postnummer168 49PostortBrommaOmrådeBrommaBoarea70 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2HissJaTrappor4Andelstal2,54310 %Andelstal avgift2,25092 %PantsättningÄr inte pantsatt
- FöreningenNamnBostadsrättsföreningen UtblickenBildades1991Byggår1993Juridisk personNejMarkägareMarken är tomträtt
Allmän information
Brf Utblicken består av 39 bostäder samtliga upplåtna med bostadsrätt. Medlemskap beviljas person som under kalenderåret uppnått åldern 55 år. För äkta makar/sambor måste minst en uppfylla ålderskravet. Det är ett så kallad 55-plusboende. Hela huset är handikappanpassad med hiss. Inte ett enda trappsteg varken upp till lägenheten eller ner till källaren. Porten öppnas och stängs automatisk när man trycker på dörrknappen. Portkod. Lägenheten är rymlig och anpassad för rullstol. Föreningen arrangerar trevliga aktiviteter som kulturcirkel, pubkvällar och trädgårdsfest. Året avslutas med den traditionella glöggaftonen. Till lägenheten hör ett källarförråd ca 8 kvm. Nås med hissen.
Byggnaden
Flerfamiljshus
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & frånluft med återvinning
Renoveringar
Renovering: 2009, då utfördes även stambyte
Övriga utrymmen
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar. Dessutom finns en föreningslokal. I 36:an finns en hobbylokal som kan utnyttjas t ex för snickeri och målning. Bastu finns också. Högst upp i 34:an har föreningen ett bibliotek. Böckerna har skänkts av föreningens medlemmar. I 32:an finns rum för återvinning och ett cykelrum. Dessutom har föreningen en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan nås med hissen.
Energideklaration
UtfördesLördag 26 maj 2018StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift4 574 kr/månad (värme och kabel-TV)Hushållsel200 kr/månadHemförsäkring200 kr/månadSumma driftskostnader400 kr/månad
Driftkostnaderna är uppskattade efter normalt boendekostandskalkyl.
Personer i hushållet1Överlåtelseavgift1 313,00 betalas av SäljarePantsättningsavgift525 krLevnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
- Närområde
Område
Bromma är ett av länets mest eftertraktade bostadsområden, och det är lätt att förstå varför. Den fantastiska atmosfären som ryms bland Brommas alla trädgårdsstäder, kolonilotter och slott samt dess närhet till natur, grönområden och Mälaren gör området till ett paradis för de som söker sig undan innerstadens larm och trängsel. Samtidigt är en av områdets främsta attribut dess närhet till City och dess utmärkta kommunikationer med tvärbana, tunnelbana, cykelleder och till och med flyg! I Bromma har människor bott sedan stenåldern, men dess nuvarande karaktär kom att utformas till stor del kring förra sekelskiftet och decennierna som följde. Här anlades fabriker för stearin, porslin och lim längs Mälarens stränder när industrialismen kom till stan, som följdes av praktiska bostadshus och eleganta villor. Nu samsas här charmiga familjedrivna caféer och butiker om de bästa lägena med modern kommers och service vilket skapar en mycket gemytlig miljö att vistas i, samtidigt som Mälarens stränder med bad och vackra strandpromenader aldrig är långt bort. Det samlade området som ofta benämns som Bromma är ett stort område, och här ryms en mångfald inom såväl arkitektur som kultur. De arkitektritade villorna i Ålsten, de funktionellt designade låghusen i Riksby och folkhemmets hyresrätter i Abrahamsberg är bara tre i en rad exempel på bostäder som är typiska för Bromma. Det lokala engagemanget för konst, odling och sport är inspirerande, på få andra ställen i länet förkroppsligas den urbana men naturnära livsstilen så väl som i Bromma. Här finns hembygdsföreningar, odlarkollektiv och självklart den klassiska idrottsföreningen BP som engagerar tusentals människor.
T-bana vid Blackebergstorg där det också finns närservice: Hemköp som ger pensionärsrabatt, bank, apotek, bibliotek, restaurang, café, sushi och grill, kemtvätt och skräddare, frisersalong och modebutik. Under sommarhalvåret finns torghandel med frukt och grönsaker. T-bana finns också vid Islandstorget. Nära park och promenadområden, Södra Ängby Kyrka
- Dokument & Länkar
- Övrigt
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.
Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.
När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.
Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.
SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
ALLMÄN INFORMATION
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.
Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.
BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
ÖPPEN BUDGIVNING
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.
KONTRAKT
Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.