SÅLD
SÅLD Härlig bostad med fönster i två väderstreck och balkong samt möjlighet att bygga om till en mini-3:a på en mysig adress i Aspudden. Den halvt öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar ljus och en fin atmosfär i hela lägenheten. Solsäker balkong som vetter mot väst vilket ger en perfekt solnedgång varma sommardagar. Här bor ni endast ett stenkast till bad, matvarubutiker, restauranger och T-bana endast en kort promenad bort. Välkommen på visning!
Bostadens fördelar:
- Balkong i fritt västerläge
- Möjlighet att bygga om till en mini 3:a
- Genomgående med fönster i två väderstreck
- Fint bevarat original kök
- Minimal insyn
- Stort sovrum mot gård
- Ljus lägenhet och Insynsskyddad
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare
Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- Rumsbeskrivning
Välkommen till Blommensbergsvägen 165 belägen 2 trappor upp i fastigheten som är byggd 1949. Bostaden är på 57 kvadratmeter och disponeras som en 2 rum och kök där det finns möjlighet att bygga om till en mini 3:a genom att sätta upp en vägg vid mat-delen vid köket. Se alternativ planritning. Planlösningen är välplanerad, där ni finner sovrum mot gård, vardagsrum och kök mot Blommensbergsvägen, som är delvis en öppen planlösning vilket skapar en social yta och en lugn. Balkongen ligger vid vardagsrummet och är belägen i västläge (kvällssol). Gott om förvaring genom en stor klädkammare i sovrum och en mindre garderob i hall, samt möjlighet att sätta in fler garderober för den som önskar. Köket är original och bevarat med sin härliga karaktär samt väldigt gott om förvaring. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin. Ett förråd tillhör lägenheten också.
Hall
- Klinkergolv med golvvärme
- Mörkgrå väggar
- Hatthylla
Sovrum
- Enstavsparkettgolv
- Ljusgröna väggar
- Klädkammare
Kök
- Klinkergolv med golvvärme
- Gasspis
- Varmluftsugn
- Fläkt
- Kyl & frys
- Vita kaklade väggar med trä och stål bänkskiva
Vardagsrum
- Holländskparkett golv
- Mörkblå väggar
- Utgång till balkong
Badrum
- Helkaklat badrum
- Handfat med kommod
- Dusch med duschväggar
- WC
- Handdukstork
- Kombinerad tvättmaskin och torktumlare
Balkong
- Belägen i västläge
- Trätrall på golv
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr99-2062-2-54-5Lgh.nmr. LM1202AdressBlommensbergsvägen 165Postnummer126 52PostortHägerstenOmrådeAspuddenBoarea57 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum2HissNejTrappor2Andelstal0,87261%Andelstal avgift0,87261%PantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnHSB Bostadsrättsförening Taltrasten i StockholmBildades1949Byggår1949Juridisk personNejMarkägareFöreningen äger marken
Allmän information
Föreningen bildades 1949 och har tre huskroppar med adresserna Blommensbergsvägen, Fågeltorget, Hägestensvägen och Vapengatan. Det är totalt 104 lägenheter och 13 lokaler varav 10 till kommersiell verksamhet. Föreningen godkänner delat ägande.
Byggnaden
Flerfamiljhus fördelat på tre huskroppar.
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & Självdrag.
Renoveringar
- 2004 Stambytt kök
- 2004 Elstigare bytta
- 2005 Trapphusrenovering
- 2010 Radonmätt
- 2016 Portar
- 2018 Stamspolaning
Övriga utrymmen
Föreningen har föreningslokal, gästlägenhet, cykelförråd, träningslokal och två stycken tvättstugor. Det ingår ett förråd till lägenheten samt möjlighet till ett matkällare förråd också.
TV/Internet
Föreningen använder sig av Comhem för TV och Telenor för bredband.
Parkering
Boendeparkering som gäller i området.
Energideklaration
UtfördesTisdag 19 feb 2019Energiprestanda131 kWh/m2StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift3 446 kr/månad (värme och vatten)Hushållsel150 kr/månadHemförsäkring150 kr/månadGas252 kr/månadSumma driftskostnader552 kr/månad
El sker genom ett gruppavtal där lägenhetsinnehavaren får en faktura efter användning kvartalsvis.
Personer i hushållet2Överlåtelseavgift1169 betalas av KöparePantsättningsavgift468 krLevnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Närområde
Område
Många av stadens tunnelbanestationer och tillhörande områden har fått sina namn från de gårdar som en gång i tiden var orternas knytpunkter, och Aspudden är inget undantag. Namnet härstammar från ett 1700-tals torp och området har varit känt under detta namn sedan dess, med ett kortare uppehåll i början av 1900-talet då det numera populära grön- och sjöområdet Vinterviken också var ortens officiella namn. Innan industrialiseringen tog fart i stan på sent 1800-tal odlades mycket frukt och blommor i Aspudden, och området blev populärt för sin gröna förstadsmiljö. Lustigt nog är det samma attribut som lockar många stockholmare att bosätta sig i området idag som för 200 år sedan. Här bor man väldigt nära innerstan med bra kommunikationer, men grönområdena och det något långsammare förstadstempot skapar en trevlig balans för de stockholmare som vill kunna njuta av en storstads utbud utan att behöva bo mitt i myllret. Runt förra sekelskiftet öppnade Alfred Nobel en nitroglycerinfabrik i Aspudden efter att Stockholms stad förbjudit arbete med sprängmedel innanför tullarna. Denna fabrik expanderade snabbt och fick sällskap av flertalet andra industriella verksamheter. Även om detta inledningsvis inte gjorde underverk för områdets grönska och hälsosamma luft så kan man idag åtnjuta trendiga caféers, restaurangers och butikers utbud i de gamla fabrikslokalerna, eftersom flera av dessa är bevarade och nu gifter sig väl med förstadens natur och miljö.
- Dokument & Länkar
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.