I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Blekingegatan 38

 • 61 kvm
 • 3
 • rum

  I sofo, på centrala delen av Blekingegatan, finner ni denna fantastiska våning från 1910-talet. I en charmig sekelskiftesfastighet från 1913 välkomnas ni till en topprenoverad trea med bevarade tidstypiska detaljer såsom nyslipade trägolv, fönster med överfönster, generös takhöjd, djupa nischer och speglade dörrar. Alla väggar och snickerier har målats om 2023-2024, vilket ger lägenheten en fräsch och modern känsla. Här bor ni bekvämt på entréplanet med snabb och smidig tillgång till lägenheten och med fönstren mot föreningens lugna innergård.

  Våningen kännetecknas av sin imponerande takhöjd på cirka 3 meter, unika sekelskiftesdetaljer som har lyfts fram vid renovering, och en unik karaktär i varje rum. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsmöjligheter med plats för en stor soffa eller en kombination av soffa och stort matbord om så önskas. Köket, installerat 2024, är av elegant dansk design med bänkskiva och stänkskydd i glimrande kvartssten. Köksön är på hjul för smart och flexibel möblering. De två sovrummen är rymliga och rymmer dubbelsängar. Förvaringsutrymmen i lägenheten inkluderar två inbyggda garderober i hallen samt garderober i båda sovrummen. Badrummet är helkaklat och i utmärkt skick med dusch och golvvärme.

  Sammanfattningsvis är detta en perfekt trea som tack vare sina renoveringar är både inflyttningsklar och en glädje att komma hem till.

  Adress
  Blekingegatan 38
  Yta
  61 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  Entréplan
  Avgift
  4 312 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00025
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Blekingegatan 38
    Postnummer
    116 62
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    61 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    2,079600
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    1 669 670 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Obelisken 3
    Byggår
    1913

    Allmän information

    Brf Obelisken 3. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Det finns 47 lägenheter, varav 5 hyresrätter (framtida dold tillgång). Det finns 8 lokaler. Hyreslokalerna hyrs i dagsläget ut till: En restaurang, ett konditori, två frisörer och en skönhetssalong. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2 952 kvadratmeter och lokalytan till 1167 kvadratmeter, totalt 4 119 kvadratmeter. Byggnaden uppfördes 1913.

    • Till varje lägenhet hör ett källarförråd med ca 4-4,5 kvadratmeters storlek.
    • Avgiften har varit oförändrad sedan 2023. Ingen höjning av avgiften planeras. Ingen sänkning av avgiften planeras. I avgiften ingår värme och vatten. I avgiften ingår inte el, gas, kabel-TV eller bredband.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Huset är uppvärmt av fjärrvärme, med vattenburna radiatorer och termostatventiler samt nya tidstypiska sk slottsvred i mässing. Ventilationen bygger på självdrag. Kolfilterfläktar ska användas i kök. Ventilationskontrollen, OVK, är godkänd.

    Renoveringar

    1998-1999 byttes undercentralen till fjärrvärmesystemet.
    2014 renoverades fasaderna och ommålades fönster utvändigt.
    2015 besiktigade och godkändes hissarna. Samma år målades taket.
    2016 byttes elen i lägenheterna.
    2017 byte av köks och avloppsstammar. Tvättstugan genomgick renovering.
    2018 ny cirkulationspump installerades i undercentral, nya slottsvred och luftningsventiler monterades på samtliga radiatorer.
    2019 renovering av gårdsbjälklag, besiktning av skorsten, delar av vind byggdes om till bostäder.
    2022 slutförande vindsombyggnad, renovering hissar, installation av säkerhetsdörrar och upprustning av innergården.
    2023 omfattande trapphusrenovering och några mindre underhållsarbeten.
    2024 utfördes energideklaration.
    2024 nytt sopprum.

    Planerade renoveringar

    Inga planer på större underhåll/renoveringar.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler. Barnvagns- och cykelförråd finns i källaren samt cykelställ finns på gården. Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I tvättstugan finns även en dusch och toalett. Det finns soprum.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.

    Parkering

    Fastigheten har inte något eget garage. Garage finns att tillgå tvärs över gatan via Stockholm Parkering.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 17 jun 2024
    Energiprestanda
    183 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 312 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1 433 kr engångskostnad vid inflyttning. betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr/pant engångskostnad vid inflyttning.

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!