I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Blekingegatan 12, 2tr

 • 35 kvm
 • 2
 • rum

  3 325 000 kr

  Såld

  Topprenoverad tvåa på populära Blekingegatan 12! Ett inflyttningsklart hem präglat av finish och finess med 3 meter till tak. En lägenhet utöver det vanliga med stilrena materialval och genomtänkta detaljer. Hissen tar dig upp till lägenhetsplanet och in till denna yteffektiva och smart planerade 2:a med öppen, social planlösning och alla bekvämligheter en kan önska. - Ett modernt hem i sekelskiftesfastighet från 1913.

  Lägenhetens fördelar:

  • Nyrenoverad sekelskifteslägenhet med fantastisk finish.
  • Högt till tak och två stora fönster med breda fönsterbänkar.
  • Öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum.
  • Renoverat kök i vinkel med diskmaskin.
  • Alla väggar, tak och snickerier är nymålade.
  • Fräscht badrum med dusch.
  • 140 säng på bilderna. Bra förvaringsmöjligheter i klädkammare och platsbyggda garderober.
  • Bo vid Rosenlundsparken nära både Götgatan och Mariatorget.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker i närområdet.

  Välkommen på visning!

  Pris
  3 325 000 kr /Såld
  Adress
  Blekingegatan 12, 2tr
  Yta
  35 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 169 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    I entrén ligger ett slitstarkt klinkergolv som övergår i nyslipat och naturbehandlat trägolv i lägenhetens kök, vardagsrum och sovrum. Alla väggar, tak och snickerier är nymålade.

    Köket är stilrent med vita luckor, bänkskiva i ek, induktionshäll med fläkt, integrerad diskmaskin, ugn med micro och kylfrys. I och med kökets L-form och öppna planlösning mot vardagsrummet ges flera möbleringsmöjligheter. Ett luftigt rum med högt till tak och plats för både bord, soffa och övrigt möblemang.

    Sovrummet har fönster med bred tidstypisk fönsterbänk och plats för dubbelsäng (140 cm på bild). Förvaring finns det gott om i klädkammare med flera garderober.

    Badrummet är fräscht, har kakel och klinker samt utrustat med dusch, wc, handfat, badrumsskåp med spegel och handdukstork.

    Övrigt: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    07
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Blekingegatan 12, 2tr
    Postnummer
    118 56
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1.86160 %
   • Föreningen
    Namn
    Brf Ingenjören 6
    Byggår
    1913

    Allmän information

    Brf Ingenjören 6 är en äkta förening som består av 38 st lägenheter varav 2 st är hyreslägenheter. Till föreningen hör även 3 st lokaler. Föreningen bildades 2007. Till föreningen hör Blekingegatan 12, 12 A och 12 B. Delat ägande godkänns. De lägenheter som har tillhörande balkong debiteras en balkongavgift om 50 kr/balkong varje månad. Huset står på tomträtt. Avtalet sträcker sig till 2027.

    Ekonomi: Brf Ingenjören 6 är en stabil förening med god ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenhet har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Belåningsgrad 5331 kr /kvm. I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift för på 170 kr för bredband.

    Byggnaden

    Huset byggdes 1913. I föreningen, som bildades 2007, finns totalt 38 lägenheter, på totalt 2.205 kvm varav två är hyreslägenheter. I föreningen finns 3 kommersiella lokaler (snickeri, frisör och kontorsverksamhet) på totalt 300 kvm. Hiss finns i portar 12 & 12A

    Renoveringar

    1978 - Byte av stammar kök och badrum
    1978 - Byte av elstammar.
    2008 - Nya maskiner tvättstugan
    2011 - Balkonger
    2013 - Stammarna spolades
    2014 - Fönsterrenovering
    2015 - Fasadrenovering
    2015 - Takrenovering
    2017 -Partiella stambyten

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga, två barnvagnsrum, två cykelrum och två fina innergårdar med gemensamma grillar. Ett vindsförråd hör till bostaden.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 18 maj 2020
    Energiprestanda
    164 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 169 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    90 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    190 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!